REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

E-4 i Porajów

# Pasażer

27.12.2005 20:46

Ktoś wie dlaczego skasowali przystanek Porajów dla E-4? Czytałem, że to Urząd Dzielnicy dogadał się z ZTM i tak postanowione. Jakie były za tym argumenty to nie mam zielonego pojęcia...Może dziennikarze Echa coś o tym wiedzą, a jak wiedzą to niech napiszą. Pozdrawiam

# Marian

27.12.2005 20:47

Statystyka przeważyła. Na Porajów wsiadało zbyt mało pasażerów.

# Pasażer

27.12.2005 21:23

I pewnie teraz więcej osób będzie zasuwało na Porajów? I co to da. Tylko dłużej będzie jechał...

REKLAMA

ragozd

28.12.2005 09:26

pasazer - autobus dla jednego klienta nazywa sie taksowka - nie E-4 :P
Zostala zmieniona trasa - omijajac zakorkowana mysliborska buspasem, e-4 zarobi kilka minut w godzinach szczytu.

Rudolf

28.12.2005 12:54

I Ty w to wierzysz? Ja sądzę, że na jedno wyjdzie.

# Wiesław Walendziak

29.12.2005 08:10

oczywiście że będzie lepiej, zamiast stać na myśliborskiej przed rondem E-4 pomknie prosto na Modlińską na której wymalowany buspas nie pozwala zagnieździć się tam samochodom osobowym :-)

REKLAMA

# Wiesia z Mezem

29.12.2005 10:27

Prosto na Modlinska... ach, ach, jakze nie uchodzi byc takim egoista, Wiesku, Ty... no, no...
Najmilsi Nasi !
Teraz, w koncu 2005 roku, niech Bogu beda Dzieki, ze to byl taki dobry i laskawy rok, pragniemy zainspirowac Was mysla o naszych Rodzicach, ludziach starszych, ktorzy niejednokrotnie cierpia z powodu roznych schorzen... na przyklad dysfunkcji narzadow ruchu.
Serce nam bije mocniej i lzy plyna ze wspolczucia, gdy Ty Wieslaw, nasz Bracie, tak lekce rzuczasz sobie to ....
"pomknie do Modlinskiej "
Az Moj Maz, Moj Kochany Edek lezac na kanapie w stolowym krzyczy teraz przez metraz naszego spoldzielczego mieszkania:
'' A dlaczego k....a przy przychodni lub przy Urzedzie nie staje ! "
...i tak klnie, az wstyd przynac, niech Mu Pan Bog wybaczy, temu mojemu Edkowi, te slowa !
No wlasnie Drodzy. Pomyslmy.
Dlaczego E4 mialby nie stawac przy:
1. Chamapionie, przy naszym osiedlowy Super Markecie, skad blisko i do wspomnianego SAMu, i do Osrodka Zdrowia, gdzie na chorych czekaja rzesze specjalistow roznych dziedzin... ? Hm?
2. Przy Urzedzie na Modlinskiej, jako alternetywna przesiadka dla mieszkancow: Legionowa, Wieliszewa, Jablonny, Zegrza, Jachranki, Debego, Nowego Dworu Mazowieckiego, Pultuska, Serocka, Pomiechowka,Modlina Twierdzy, Nasielska, Sierpca, Raciaza... Czy Oni wszyscy musza wsiadac na Ekspresowej ? W takim tloku ?
3. A przeciez, gdy ktos ze starszych zapomni wysiasc przy Championie, aby dojsc wygodnie do Przychodni, to co ? Bedzie sie od Ekspresowej mial niby wracac ? Albo do Urzedu po zapomoge na chleb bedzie jechac babcia...
Az myslec o tym nie moge, tak sie teraz wzruszylam...Boze, bede plakac !
Miejcie zatem Boga w sercachi nie mowcie, ze moze 144 jechac !
I tak spojrzcie szerzej na ten problem.
I wspolnie wystapmy o korekte trasy i wiecej przystankow dla E4.
Wtedy z pewnoscia na jedno wyjdzie, albo nawet i lepiej bedzie.
Jak myslicie ?

# element zakorzeniony

29.12.2005 11:53

ja mam rodzine w sierpcu i w legionowie i jeszcze w pod nasielskiem i myśle że nic by sie nie stało gdyby e-4 jeździł od kościoła w jabłonnej, po porannej modlitwie łatwiej by było znieść trudy dojazdu...
... uprzedzam sprzeciwy - rzecz jasna przez nowodwory i tarchomin by jeździło, skręcając w mehoffera potem przy bomi i do światowida a potem staro traso do myśliborskiej i nowo do ratusza a potem przelotowym bus pasem

Matka_Sławka_z_Gdańska

29.12.2005 14:11

...Do metra !
Ciekawe jak za 10-15 lat E4 bedzie ''latac'' pod Hute ? No co...
Pojedzie pewnie prosto trasa przez Most Grota do Broniewskiego, tam da w prawo i dalej do Reymonta , w Reymonta tez da w prawo i potem w lewo, w Wolczynska, prosto kolo Cmentarza na Wawrzyszewie podjedzie do Nocznickiego i dalej to juz prosiutko, na petle... het az pod sama stacje Mlociny.
A wracac moze Przy Agorze.
Dobrze, ze od tylu lat w Warszwie buduja metro w ( w prawie )jednym miejscu. Korekty trasy beda niewielkie. Glupi zrozumie.

REKLAMA

# chodząca depresja :-)

30.12.2005 10:14

śledzisz mnie nadal matuś czy za mały na ciebie jestem? :-)

Matka_Sławka_z_Gdańska

30.12.2005 14:19

...za maly ? ....za duzy ?
Najwazniejsze, zebys nie byl za luzny !

# chodząca depresja :-)

30.12.2005 15:11

kto cie tam przyjął do pracy ja sie zastanawiam? w każdym razie wszystkiego najlepszego w nowym roku
a luźny...? hmmmm jestem, we wszystkich możliwych znaczeniach tego słowa, tłumacz sobie to jak chcesz

REKLAMA

# tubylec z Ochoty

30.12.2005 15:27

Dobra to ile masz tego luzu na zbyciu?

Matka_Sławka_z_Gdańska

30.12.2005 15:28

Wszystkiego Najlepszego ...

# artur

02.01.2006 13:04

matuś to znowu ja przepraszam i proszę dalej:wymień baterie w wibratorze świat stanie się znośny.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy