Forum › Białołęka
E-4 i Porajów
# Pasażer 27.12.2005 20:46 |
|
Ktoś wie dlaczego skasowali przystanek Porajów dla E-4? Czytałem, że to Urząd Dzielnicy dogadał się z ZTM i tak postanowione. Jakie były za tym argumenty to nie mam zielonego pojęcia...Może dziennikarze Echa coś o tym wiedzą, a jak wiedzą to niech napiszą. Pozdrawiam
|
# Marian 27.12.2005 20:47 |
|
Statystyka przeważyła. Na Porajów wsiadało zbyt mało pasażerów.
|
# Pasażer 27.12.2005 21:23 |
|
I pewnie teraz więcej osób będzie zasuwało na Porajów? I co to da. Tylko dłużej będzie jechał...
|
ragozd 28.12.2005 09:26 |
|
pasazer - autobus dla jednego klienta nazywa sie taksowka - nie E-4 :P
Zostala zmieniona trasa - omijajac zakorkowana mysliborska buspasem, e-4 zarobi kilka minut w godzinach szczytu. |
Rudolf 28.12.2005 12:54 |
|
I Ty w to wierzysz? Ja sądzę, że na jedno wyjdzie.
|
# Wiesław Walendziak 29.12.2005 08:10 |
|
oczywiście że będzie lepiej, zamiast stać na myśliborskiej przed rondem E-4 pomknie prosto na Modlińską na której wymalowany buspas nie pozwala zagnieździć się tam samochodom osobowym :-)
|
# Wiesia z Mezem 29.12.2005 10:27 |
|
Prosto na Modlinska... ach, ach, jakze nie uchodzi byc takim egoista, Wiesku, Ty... no, no...
Najmilsi Nasi ! Teraz, w koncu 2005 roku, niech Bogu beda Dzieki, ze to byl taki dobry i laskawy rok, pragniemy zainspirowac Was mysla o naszych Rodzicach, ludziach starszych, ktorzy niejednokrotnie cierpia z powodu roznych schorzen... na przyklad dysfunkcji narzadow ruchu. Serce nam bije mocniej i lzy plyna ze wspolczucia, gdy Ty Wieslaw, nasz Bracie, tak lekce rzuczasz sobie to .... "pomknie do Modlinskiej " Az Moj Maz, Moj Kochany Edek lezac na kanapie w stolowym krzyczy teraz przez metraz naszego spoldzielczego mieszkania: '' A dlaczego k....a przy przychodni lub przy Urzedzie nie staje ! " ...i tak klnie, az wstyd przynac, niech Mu Pan Bog wybaczy, temu mojemu Edkowi, te slowa ! No wlasnie Drodzy. Pomyslmy. Dlaczego E4 mialby nie stawac przy: 1. Chamapionie, przy naszym osiedlowy Super Markecie, skad blisko i do wspomnianego SAMu, i do Osrodka Zdrowia, gdzie na chorych czekaja rzesze specjalistow roznych dziedzin... ? Hm? 2. Przy Urzedzie na Modlinskiej, jako alternetywna przesiadka dla mieszkancow: Legionowa, Wieliszewa, Jablonny, Zegrza, Jachranki, Debego, Nowego Dworu Mazowieckiego, Pultuska, Serocka, Pomiechowka,Modlina Twierdzy, Nasielska, Sierpca, Raciaza... Czy Oni wszyscy musza wsiadac na Ekspresowej ? W takim tloku ? 3. A przeciez, gdy ktos ze starszych zapomni wysiasc przy Championie, aby dojsc wygodnie do Przychodni, to co ? Bedzie sie od Ekspresowej mial niby wracac ? Albo do Urzedu po zapomoge na chleb bedzie jechac babcia... Az myslec o tym nie moge, tak sie teraz wzruszylam...Boze, bede plakac ! Miejcie zatem Boga w sercachi nie mowcie, ze moze 144 jechac ! I tak spojrzcie szerzej na ten problem. I wspolnie wystapmy o korekte trasy i wiecej przystankow dla E4. Wtedy z pewnoscia na jedno wyjdzie, albo nawet i lepiej bedzie. Jak myslicie ? |
# element zakorzeniony 29.12.2005 11:53 |
|
ja mam rodzine w sierpcu i w legionowie i jeszcze w pod nasielskiem i myśle że nic by sie nie stało gdyby e-4 jeździł od kościoła w jabłonnej, po porannej modlitwie łatwiej by było znieść trudy dojazdu...
... uprzedzam sprzeciwy - rzecz jasna przez nowodwory i tarchomin by jeździło, skręcając w mehoffera potem przy bomi i do światowida a potem staro traso do myśliborskiej i nowo do ratusza a potem przelotowym bus pasem |
Matka_Sławka_z_Gdańska 29.12.2005 14:11 |
|
...Do metra !
Ciekawe jak za 10-15 lat E4 bedzie ''latac'' pod Hute ? No co... Pojedzie pewnie prosto trasa przez Most Grota do Broniewskiego, tam da w prawo i dalej do Reymonta , w Reymonta tez da w prawo i potem w lewo, w Wolczynska, prosto kolo Cmentarza na Wawrzyszewie podjedzie do Nocznickiego i dalej to juz prosiutko, na petle... het az pod sama stacje Mlociny. A wracac moze Przy Agorze. Dobrze, ze od tylu lat w Warszwie buduja metro w ( w prawie )jednym miejscu. Korekty trasy beda niewielkie. Glupi zrozumie. |
# chodząca depresja :-) 30.12.2005 10:14 |
|
śledzisz mnie nadal matuś czy za mały na ciebie jestem? :-)
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 30.12.2005 14:19 |
|
...za maly ? ....za duzy ?
Najwazniejsze, zebys nie byl za luzny ! |
# chodząca depresja :-) 30.12.2005 15:11 |
|
kto cie tam przyjął do pracy ja sie zastanawiam? w każdym razie wszystkiego najlepszego w nowym roku
a luźny...? hmmmm jestem, we wszystkich możliwych znaczeniach tego słowa, tłumacz sobie to jak chcesz |
# tubylec z Ochoty 30.12.2005 15:27 |
|
Dobra to ile masz tego luzu na zbyciu?
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 30.12.2005 15:28 |
|
Wszystkiego Najlepszego ...
|
# artur 02.01.2006 13:04 |
|
matuś to znowu ja przepraszam i proszę dalej:wymień baterie w wibratorze świat stanie się znośny.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.