Forum › Wawer
# Kaziu 11.10.2017 14:41 |
|
Nie wiem czy odstrzał w granicach miasta czy ludzkich osiedli jest dozwolony?
|
# Z Wawra 11.10.2017 20:59 |
|
Sytuacja z roku na rok ( od 3 lat) jest coraz gorsza,a dziki są coraz bardziej agresywne. Do tego jeszcze dochodzi głupota i dokarmianie dzików chlebem i co tam jest do wyrzucenia. Ja je spotykam o 7 rano i o 16 -tej. Bo w ten sposób z nocnego żerowania przechodzą na dzienny. Nie mam już siły się z nimi ganiać - jestem o krok od kupona broni hukowej, gazowej lub śrutowej. I pomyśleć ,że przez 11 lat chodziłem jesienią i zimą po wieczorami po lesie. Było minęlo, teraz one przychodzą pod mój dom w środku osiedla.
|
cycu 12.10.2017 00:38 |
|
No to jak widzę sytuacja się odwróciła. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie ....
Przepraszam masz może na imię Jakub? Jeśli tak to masz 11 lat z głowy chodź w bibli jest tylko 7. |
# rozbawiony 12.10.2017 04:25 |
|
Klub nie jest w stanie postawić płotu który będzie tamą dla dzików?
|
# Primka 12.10.2017 08:57 |
|
Rozwiązaniem nie inwazyjnym dla wszystkich jest ogrodzenie terenu ktore mozna starać sie pokryć z funduszy . Czemu klub nie zlozyl wniosku z funduszy partycypacyjnych ? Czemu zawsze szuka sie rozwiazan siłowych zamiast najprostrzych i nieinwazyjnych
|
# Wawerski 23.10.2017 13:20 |
|
Dziwne jest to, że nie potraficie połączyć plagi kleszczy z wzrostem populacji dzika i jego zerowiskami miejskimi. Jeśli będziecie kiedyś przechodzić lasem i zobaczycie wydeptane przez dziki ścieżki w trawie - patrzcie co minutę na swoje spodnie. Ja ostatnio zająłem z siebie 20 TAK dwadzieścia kleszczy w ciągu 15 min.
|
# coffee 30.10.2017 07:54 |
|
#Z Wawra napisał(a) 11.10.2017 20:59 Broń hukowa nic Ci nie da. Tym bardziej gazowa.Sytuacja z roku na rok ( od 3 lat) jest coraz gorsza,a dziki są coraz bardziej agresywne. Do tego jeszcze dochodzi głupota i dokarmianie dzików chlebem i co tam jest do wyrzucenia. Ja je spotykam o 7 rano i o 16 -tej. Bo w ten sposób z nocnego żerowania przechodzą na dzienny. Nie mam już siły się z nimi ganiać - jestem o krok od kupona broni hukowej, gazowej lub śrutowej. I pomyśleć ,że przez 11 lat chodziłem jesienią i zimą po wieczorami po lesie. Było minęlo, teraz one przychodzą pod mój dom w środku osiedla. #Wawerski napisał(a) 23.10.2017 13:20 Raczej łączyłbym wzrost populacji dzików z beznadziejną częstotliwością odbioru odpadów komunalnych z domków jednorodzinnych. To wszystko śmierdzi i przyciąga dziki, które mają wspaniały węch.Dziwne jest to, że nie potraficie połączyć plagi kleszczy z wzrostem populacji dzika i jego zerowiskami miejskimi. Jeśli będziecie kiedyś przechodzić lasem i zobaczycie wydeptane przez dziki ścieżki w trawie - patrzcie co minutę na swoje spodnie. Ja ostatnio zająłem z siebie 20 TAK dwadzieścia kleszczy w ciągu 15 min. |
# Zastowianin 07.04.2018 18:11 |
|
Zostawcie dziki w spokoju! Dopóki ludzie ich nie będą nagabywać nikomu krzywdy nie zrobią! Jeżeli zabudowuje się naturalne siedliska dzikich zwierząt to jest normalne że te zwierzęta będą w swoje "rodzinne" strony wracać. Jeżeli ktoś chce mieszkać w lesie musi się liczyć z dziką przyrodą! Odstrzelcie się sami!
|
# RENIA 08.04.2018 08:24 |
|
Tu się nie ma co zastanawiać tylko trzeba go wprowadzić .Populacja tych zwierząt jest za duża i stanowią one zagrożenie dla mieszkańców. Zapraszam w okolice lasku przy Cylichowskiej i Szafranów tam można zobaczyć i spotkać je w biały dziń. Budzą postrach ludzi spacerujących z dziećmi czy osób starszych. Nie czekajmy aż się wydarzy tragedia.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.