Forum › Białołęka
Dokąd po wodę oligoceńską?
# kinio 07.11.2002 23:17 |
|
Czy może ktoś wie, gdzie w naszych okolicach można zaopatrzyć się w wodę olig. Jedyne znane mi ujęcie ma Porajów/Antalla jest notorycznie zamykane do odwołania. Miało powstac nowe, przy Mehoffera, ale nic na ten temat nie słychać. Na Plac Hallera trochę za daleko. Pozostaje kupowanie wody w sklepie, bo kranówy nie uznaję. Bedę wdzięczny za informację
|
# Vladymir 07.11.2002 23:28 |
|
Oligo przy mehoffera/ Strumykowa juz zbudowano, to taki mały budyneczek z zielonym dachem, alecz czy to jest już otwarte, to nie wiem, bo tylko przejeżdżam tamtędy. osobiście uważam, że woda na Białołęce jest dobra, bo z Wieliszewa, a nie z Wisły, więc ja piję bez oporów.
|
# NN 08.11.2002 08:53 |
|
Najmniej zawodne jest przy ul.Klasyków.
|
akacje6 08.11.2002 09:59 |
|
Na Klasyków już jest zamknięte (ono jest czynne tylko latem)
|
# Norman 08.11.2002 13:44 |
|
Krany na zewnątrz zdjeli kiedy przyszły mrozy żeby nie rozsadziło rur. Krany teraz sa wewnątrz. Wiem bo wczoraj sam napełniałem baniaki.
|
# Vladymir 17.11.2002 23:45 |
|
Dzisiaj, czyli w niedzielę 17.11.02 byłem na spacerku z moja latoroślą na ul. Mechoffera i ustaliłem, że studnia oligo przy skrzyżowaniu ze Strumykową jest czynna, z kranów leci woda. Na razie czynne jest ujęcie na zewnątrz, ale gotowe jest też pomieszczenie zimowe, nawet z ogrzewaniem.
|
# już 18.11.2002 15:11 |
|
Potwierdzam, ujęcie na Mechoffera działa. Woda jest całkiem dobra :)
|
# B.B. 18.11.2002 16:00 |
|
rzeczywiście działa !!! :))))))
byłam, nabrałam, baaaaaaaaaardzo ładnie, ale ... wciąż jest linia ciągła w tym miejscu, więc żeby wjechać z Mehoffera jadąc od Modlińskiej trzeba złamać przepisy; rzecz jasna nie można też wyjechać skręcając w lewo mam nadzieję, że to zostanie zmienione pozdrawiam |
# już ;-) 05.12.2002 17:47 |
|
nie działa !!!
B.B. |
# Vladymir 06.12.2002 00:15 |
|
Jak to: nie działa ? Ja tam widzę pielgrzymki ludzi z baniakami, to po co oni tam idą ?
|
# B.B. 06.12.2002 18:53 |
|
pytanie z czym wracają...
ja wczoraj wróciłam bez wody :((((((( |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.