REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

# Polka

04.03.2021 07:57

Ludzie mają w nosie innych. Krzyki, trzaskanie drzwiami, pralki w nocy, tupanie. Każdy myśli że mieszka sam.

# Ewka

04.03.2021 18:42

Przyjechała wieś do miasta i myślą po staremu, jak u nich na wiosce jedna chałupa obok drugiej.

# Górcowy

04.03.2021 21:28

"Jedni mają sąsiada, co tnie na basie, a mi się musiał trafić sąsiad skrzypek akurat". Ja przez wiele la miał sąsiada trębacza, to znaczy gościa który codziennie trąbił gorzałę...

REKLAMA

# Aklinora Black

05.03.2021 05:29

Miło się czyta takie karteczki :) fajnie, że ludzie z przymrużeniem oka traktują pewne sprawy, a nie od razu idą na wojnę sąsiedzką. To buduje dobre relacje i daje przykład innym, że nie zawsze koniecznym jest dochodzenie swoich racji z tej złej strony, czasem na pierwszy raz można coś spróbować załatwić dobrym słowem, a przy okazji z korzyścią dla siebie (jak w przypadku sugerowanych przez autora kartki utworów)

# Aklinora Black

05.03.2021 05:37

Panno Ewo - a co ma do tego wieś polska? Czy jest jakiś nieznany mi kodeks mieszczucha, z którym winien zapoznać się każdy przyjeżdżający do miasta? Czy ludzi zamieszkujących w domach wolnostojących na terenie miasta też ów kodeks obowiązuje? A co z mieszkańcami wsi, wychowanymi - o zgrozo w opozycji do Pani przekonań - w popegeerowskich blokach?
Mówiąc delikatnie, bawi mnie ten sposób myślenia - za wszystkimi negatywnymi sytuacjami, które mają miejsce na wspólnie użytecznych przestrzeniach w mieście, z pewnością stoją urodzeni na wsi.
Żeby nie było, pochodzę z miasta.

# Anilorak

05.03.2021 20:30

Im cieńsze ściany tym gorzej...jakbyśmy znali swoich sąsiadów wiedzieli byśmy np. o której kładą dziecko spać czy chodzą do pracy...czy wstają wcześnie... Warszawa to w większości mrówkowce a nowe osiedla w większości to sypialnie dla korporacyjnych szczurów... nikt się nie zna ... to nie czasy kiedy sąsiedzi przychodzili do siebie na kawę czy ciasto... nie wiemy kogo mamy za ścianą i nawet nie wiemy czy to mieszkaniec danego bloku... więc karteczki mile widziane wydaje mi się... i fakt budują relacje nawet taką korespondencyjną...

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025