Forum › Warszawa
# Polka 04.03.2021 07:57 |
|
Ludzie mają w nosie innych. Krzyki, trzaskanie drzwiami, pralki w nocy, tupanie. Każdy myśli że mieszka sam.
|
# Ewka 04.03.2021 18:42 |
|
Przyjechała wieś do miasta i myślą po staremu, jak u nich na wiosce jedna chałupa obok drugiej.
|
# Górcowy 04.03.2021 21:28 |
|
"Jedni mają sąsiada, co tnie na basie, a mi się musiał trafić sąsiad skrzypek akurat". Ja przez wiele la miał sąsiada trębacza, to znaczy gościa który codziennie trąbił gorzałę...
|
# Aklinora Black 05.03.2021 05:29 |
|
Miło się czyta takie karteczki :) fajnie, że ludzie z przymrużeniem oka traktują pewne sprawy, a nie od razu idą na wojnę sąsiedzką. To buduje dobre relacje i daje przykład innym, że nie zawsze koniecznym jest dochodzenie swoich racji z tej złej strony, czasem na pierwszy raz można coś spróbować załatwić dobrym słowem, a przy okazji z korzyścią dla siebie (jak w przypadku sugerowanych przez autora kartki utworów)
|
# Aklinora Black 05.03.2021 05:37 |
|
Panno Ewo - a co ma do tego wieś polska? Czy jest jakiś nieznany mi kodeks mieszczucha, z którym winien zapoznać się każdy przyjeżdżający do miasta? Czy ludzi zamieszkujących w domach wolnostojących na terenie miasta też ów kodeks obowiązuje? A co z mieszkańcami wsi, wychowanymi - o zgrozo w opozycji do Pani przekonań - w popegeerowskich blokach?
Mówiąc delikatnie, bawi mnie ten sposób myślenia - za wszystkimi negatywnymi sytuacjami, które mają miejsce na wspólnie użytecznych przestrzeniach w mieście, z pewnością stoją urodzeni na wsi. Żeby nie było, pochodzę z miasta. |
# Anilorak 05.03.2021 20:30 |
|
Im cieńsze ściany tym gorzej...jakbyśmy znali swoich sąsiadów wiedzieli byśmy np. o której kładą dziecko spać czy chodzą do pracy...czy wstają wcześnie... Warszawa to w większości mrówkowce a nowe osiedla w większości to sypialnie dla korporacyjnych szczurów... nikt się nie zna ... to nie czasy kiedy sąsiedzi przychodzili do siebie na kawę czy ciasto... nie wiemy kogo mamy za ścianą i nawet nie wiemy czy to mieszkaniec danego bloku... więc karteczki mile widziane wydaje mi się... i fakt budują relacje nawet taką korespondencyjną...
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.