REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Czy Wasze dzieci się kłócą?

# Duśka

21.08.2003 11:41

Moje weszły w dziwny okres rywalizacji i wiecznych sprzeczek. Jedno ma 10 lat, drugie prawie 8. Duśka

# jack73

22.08.2003 09:44

nie - nie kloca

# Kotkaa

23.08.2003 09:19

Ja, mimo, iż moje rodzeństwo ma 23 i 20 lat, jeszcze z fazy rywalizacji i dziwnych sprzeczek nie wyszłam! Wychowalismy sie we trójkę (+dwa psy) w jednym pokoju (rodzice mieli drugi), było wzajemne donoszenie, oszukiwanie, chwytanie za włosy i walenie o ścianę - z tym ostatnim tata sobie szybko poradził wprowadzając nas wszystkich w tajniki judo - po treningu nie mielismy juz siły sie bić. Ale na podwórku panowały zasady z "Trzech muszkieterów".
Teraz, kiedy zjeżdżamy do domu, troche tej rywalizacji ciągle jest - kłócę się z siostrą (normalnie jesteśmy przyjaciółkami) o byle co, a tak naprawdę to o czas, który każdej z nas poświęca mama...

REKLAMA

# jedynak

23.08.2003 11:04

przyszłość w jedynactwie

# Kotkaa

24.08.2003 20:45

Eee tam. Wychowanie w mnogości daje siłę przebicia - no i ma jeszcze dużo innych zalet!

# ginger

26.08.2003 17:09

jakich?

REKLAMA

# Kotkaa

26.08.2003 20:40

Miałam się z kim bawić, miałam kogo tłuc, miałam kogo zaganiać do sprzątania zamiast siebie, miałam na kogo zrzucac winę, musiałam walczyć o swoje, miałam się z kim dzielić, musiałam się nimi, cholera, opiekować (rozwija odpowiedzialność), musiałam nauczyć się sama wiązać sobie buty, odgrzewać, a potem gotować obiad, pakować się do szkoły, i w ogóle robić tysiąc rzeczy sama, bo mama nie miała czasu, żeby to zrobić dla każdego, mam dla kogo kupować prezenty gwiazdkowe, mam z kim się składać na prezenty dla rodziców, mam do kogo zadzwonić, jak mi smutno, a żaden przyjaciel akurat nie może pogadać, z gniazda wyfruwamy pojedynczo, rodzice mają czas przywyknąć, będzie miał kto się nimi zająć na starość...
I jakoś wcale mi nie żal, że nie miałam dla siebie całego pokoju, tylko 1/3, i że nie zawsze dostawałam to, co chciałam. I tez chciałabym mieć dużą rodzinę.
Bo najpiekniejsza rzecz, jaka może być, to wspólna Wigilia z kupą prezentów pod choinką (każdy dla każdego i dla psów też)...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą