Forum › Targówek
# Ivo 24.10.2014 20:19 |
|
Ciekawe gdzie pani prezydent ma te wasze podpisy?
|
# vcww 25.10.2014 14:08 |
|
Powaliło chyba tych z Zacisza. Nie dość, że będą mieli za kilka lat metro to jeszcze im się zachciało autobusu do Centrum! Zdecydowanie NIE!
|
# 512 25.10.2014 14:38 |
|
Nie przekonacie ZTMu ani pani Hani.
|
# waluś 28.10.2014 13:20 |
|
Niech Zacisze się wali
|
# Jędrek 29.10.2014 23:57 |
|
#Ivo napisał(a) 24.10.2014 20:19 Mnie też to ciekawi.Ciekawe gdzie pani prezydent ma te wasze podpisy? |
# kierowca MZA 31.05.2015 12:48 |
|
Rozkład Jazdy nie jest podstawowym wyznacznikiem jazdy.
PODSTAWA to PRZESTRZEGANIE PRZEPISÓW RUCHU DROGOWEGO przez KAŻDEGO UCZESTNIKA TEGO RUCHU a więc zarówno PIESZEGO jak tez KAŻDEGO KIEROWCĘ (równiez KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ). Żadne tłumaczenie "jechałem bo chciałem dowieźć pasażerów zgodnie z narzuconym mi przez ZTM rozkładem jazdy" NIE USPRAWIEDLIWIA ŁAMANIA PRZEPISÓW RUCHU DROGOWEGO szczególnie zaś NIE USPRAWIEDLIWIA KIEROWCY ZAWODOWEGO. Przestrzegajcie prawo o ruchu drogowym. Przypominam: autobus wyjeżdżający z zatoki ma pozorne pierwszeństwo ponieważ przepisy nakładają powinności. Przepisy mówią, że kierowca powinien umożliwić włączenie się do ruchu autobusowi wyjeżdżającemu z zatoki natomiast kierowca autobusu powinien się upewnić przy włączaniu z zatoki na pas ruchu czy ma taką możliwość bez zagrożenia bezpieczeństwa. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuTargówek
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.