Forum › Warszawa
# Ted 25.02.2020 19:41 |
|
Odpowiedź jest prosta - Unia Europejska nie pozwoala obniżyć VATu.
|
# zmk 26.02.2020 12:06 |
|
Mhm, 18zł co trzy miesiące. Bardzo to odczujesz.
Kolejny artykuł z serii "Nudzi mi się, to napiszę" |
# Franki 26.02.2020 13:07 |
|
Bo wszystko jest opodatkowane... nawet emerytura ( zarobione wcześniej opodatkowane już pieniądze ). Płacimy podatek bo mówienie o ekologii nic nie kosztuje a zdjęcie podatku czy dopłaty to ogromne pieniądze. Wystarczy spojrzeć na wprowadzenie dopłat do elektrycznych samochodów ( niewystarczające ), a w ogóle o produkcję polskiego elektryka.
Pensja mi nie wzrosła od jakiegoś czasu o 18pln co trzy miesiące więc pisanie o takiej kwocie jest odpowiednie. |
# damador 26.02.2020 14:49 |
|
#Franki napisał(a) 26.02.2020 13:07 Bo wszystko jest opodatkowane... nawet emerytura ( zarobione wcześniej opodatkowane już pieniądze ). Płacimy podatek bo mówienie o ekologii nic nie kosztuje a zdjęcie podatku czy dopłaty to ogromne pieniądze. Wystarczy spojrzeć na wprowadzenie dopłat do elektrycznych samochodów ( niewystarczające ), a w ogóle o produkcję polskiego elektryka. Pensja mi nie wzrosła od jakiegoś czasu o 18pln co trzy miesiące więc pisanie o takiej kwocie jest odpowiednie. mylissz sie - akurat wlasnei skladki zus sa odliczane od pdatku i podstawy opodatkowanai czyli sa zwolnione z podatku w moemencie ich oplacania a opdatkowane jak dostajesz |
# bobi z warki 26.02.2020 16:57 |
|
#Franki napisał(a) 26.02.2020 13:07 A no nie wszystko. Prostytucja nie jest.Bo wszystko jest opodatkowane... nawet emerytura ( zarobione wcześniej opodatkowane już pieniądze ). Płacimy podatek bo mówienie o ekologii nic nie kosztuje a zdjęcie podatku czy dopłaty to ogromne pieniądze. Wystarczy spojrzeć na wprowadzenie dopłat do elektrycznych samochodów ( niewystarczające ), a w ogóle o produkcję polskiego elektryka. Pensja mi nie wzrosła od jakiegoś czasu o 18pln co trzy miesiące więc pisanie o takiej kwocie jest odpowiednie. |
# PongLenis 26.02.2020 17:12 |
|
To ja jeszcze od siebie dodam że transport miejski jest finansowany około w 80% z podatków
|
# PanFszyskich 28.02.2020 15:38 |
|
Podziękujcie (nie)rządowi co coraz to nowe i wyższe podatki. Niedługo nawet oddychanie będzie opodatkowane na całym terenie kraju, nie tylko w uzdrowiskach.
|
# kaska22 22.05.2024 18:17 |
|
Nie wiesz, jak obniżyć podatki? Na https://biegly-skarbowy.pl/blog/ znajdziesz praktyczne porady i metody.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.