Forum › Białołęka
# Daria Ga 21.05.2022 10:30 |
|
Z tego co słyszałam w tym bardzo drogim projekcie jest np. sala na imprezy do wynajmowania. Po co? Dziki spełnia taką rolę, poza tym od tego są prywatne firmy a nie biblioteki. Koszt jest oblędny, a trzeba doliczyć wartość działki. Gdyby ją sprzedać, to można kupić / wynająć dom w Choczówce znacznie taniej. Tu mamy dziwny pęd do niezrozumiałej niegosppodarności
|
# Prawda czasu i prawda ekranu 21.05.2022 10:41 |
|
Jednym z koronnych argumentów za nielikwidowaniem i przeniesieniem starej biblioteki w Choszczówce są jej bardzo dobre statystyki wypożyczeń. Jestem jedną z tych osób, które te statystyki od dawna zawyżają na prośbę pań bibliotekarek, które od wielu lat boją się o swoją pracę i proszą, żeby wypożyczać jak najwięcej książek, nawet niepotrzebnych, bo (cytuję) "inaczej je zlikwidują". Byłam świadkiem, jak siostry z naprzeciwka wypożyczały jednorazowo kilkadziesiąt książek. Myślę, że też miały "misję".
|
# ewl 21.05.2022 20:42 |
|
Dziwi mnie akceptacja dla takiej rozrzutności akurat w Choszczówce, gdzie większośc obecnych mieszkańców nie tak dawno budowała swoje domy i wiedzą przecież, że to nie jest tyle warte.
|
# Choszczówka 22.05.2022 02:41 |
|
Super, że powstaje kulturotwórcza przestrzeń.
|
# M257 22.05.2022 10:30 |
|
Wciąż nie ma dobrego pomysłu na 3 pokoje z kuchnią a za chwile dojdzie Modlinska 257. Po co kolejny obiekt bez pomyslu?
|
# ulas 22.05.2022 16:19 |
|
Wydaje mi się, że ta lokalizacja to raczej tylko dla zmotoryzowanych, bardzo kiepski dojazd komunikacją publiczną.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.