REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Białołęckie miejsca niebezpieczne ......

# Piotrek z Odkrytej

10.02.2003 23:43

To tak na kanwie akcji Policji. Gdzie jest niebezpiecznie i z jakich powodów, może faktycznie taka akcja przyniesie jakieś skutki. Chociaż na spadek przestępczości tak jak w Nowym Jorku, to ja osobiście bym nie liczył.

Przewoos

10.02.2003 23:48

Pod każdym "nocnym".
Przestępczość nie spadnie, bo rożnica między policją polską a amerykańską, chociażby w uprawnieniach i wyszkoleniu jest kolosalna...

# historyk

11.02.2003 00:01

Przed supermaketami...

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

11.02.2003 00:16

A jakiś konkretny przykład supermarketu, gdzie jest niebezpiecznie i z jakiego powodu ? Może to zmusi ochrone tychże, do zajęcia się OCHRONĄ z prawdziwego zdarzenia. Oby.
Bardzo chciałbym, aby ten wątek przeczytał ktos ważny z POLICJI.

# tapir

11.02.2003 08:37

Auchan- wyrywają torebki. Policja ma i tak wszystko w...

# Mieszkaniec

11.02.2003 11:50

Parafrazując Przewooooos:
Przestępczość nie spadnie, bo różnica jest w perspektywach życiowych młodych ludzi bez 16 fakultetów i 15 języków - przestępcze źródło dochodów lub przepychanie wózków w supermarkecie za 550 zł ( po znajomości ).
A jeśli chodzi o plebiscyt - głosuję na okolice ul. Kowalczyka.

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

12.02.2003 23:38

No to wnioskując z przeciwieństwa: na Białołęce jest bezpiecznie. Jeśli tylko przed nocnymi i supermarketami oraz przy Kowalczyka, to nie za wiele. Ale tak jakoś nie bardzo chce mi się niestety w to wierzyć.

# NN

15.02.2003 12:26

Przed dwoma dniami odbyło się spotkanie w urzędzie dzielnicy dotyczące bezpieczeństwa. Był i komendant i przedstawiciel prezydenta Warszawy. Chodziło głównie o tzw. mapę miejsc niebezpiecznych, tworzoną na użytek policji. I dobrze, niech powstaje. Szkoda tylko, że niektórzy skarżyli się na społeczeństwo i ekonomię omijając w ten sposób istotę problemu dużym łukiem.

# NN

17.02.2003 14:10

A propos... czy mieszkańcy osiedli przy wale czują się bezpiecznie, gdy co roku woda w Wiśle podnosi się nieuchronnie i systematycznie? Nie ma drugiej takiej dzielnicy, gdzie zbudowano by osiedla dla kilku tysięcy ludzi w odległosci kilku metrów od nurtu Wisły, fundamenty sytuując poniżej poziomu rzeki.

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

22.02.2003 21:41

Wg mnie to inna sprawa. Raczej mówiliśmy tutaj o miejscach, gdzie mówiąc brutalnie, można dostać po gębie lub stracić portfel.

# to jest ciekawe

31.10.2015 10:41

Czy takie miejsca już zniknęły czy się przeniosły w inne okolice czy tez tych niebezpiecznych miejsc przybyło ? Gdzie one są ?

# Załóż nowy temat

31.10.2015 12:17

Po co odkopywać temat z przez 12,5 lat?

REKLAMA

# to jest ciekawe

31.10.2015 23:39

dla wykazania, ze jest on nadal aktualny.

# hydraulik

02.11.2015 03:36

Niebezpiecznie jest tam, gdzie znienacka można dostać w "ryj" i poleje się ciecz.

# rumiany Boluś

02.11.2015 13:52

U Was jest w miarę spokojnie ale pojedzcie do Chlopakow na Stalową, już oni Wam wyjaśnią rzeczowo, ktora dzielnica w Warszawie jest najniebezpieczniejsza.

REKLAMA

# seba

02.11.2015 18:52

Tragiczny pożar na Pradze Północ przy ulicy Stalowej.
Co racja to racja. Na Stalowej niebezpiecznie. "rumiany Boluś" prawdę napisał.

# Marcin

03.11.2015 12:19

Więcej patroli w wytypowanych wcześniej miejscach, szczególnie wieczorem i nocą - straż miejska stawia na akcje w dzielnicach. W ten weekend strażnicy razem z policjantami na cel wzięli Białołękę. Najczęściej interweniowali wobec pijących alkohol w niedozwolonych miejscach. Ujęli jedną osobę poszukiwaną. Wiadomo, że będą kolejne podobne akcje. Ze sprawami wymagającymi interwencji, mieszkańcy mogą zgłaszać się sami do oddziałów dzielnicowych SM i najbliższych im radnych.

# głos z miasta (lewy brzeg)

03.11.2015 13:57

#rumiany Boluś ma rację PATO(logia) na Stalowej Rządzi.

REKLAMA

# max

04.11.2015 11:36

Należy omijać rejony: ul. Porajów, ul. Śreniawitów, ul. Van Gogha oraz ul. Picassa (szczególnie ciemny park).

# sawa

05.11.2015 11:14

Czy policja te miejsca omija ?

# linuks

05.11.2015 12:17

Na Magicznej tez jest niebezpiecznie ale to inna bajka (wiejska strona Białołęki).

REKLAMA

# kolos

09.11.2015 10:45

Slamsy " preztyszowe apartamęty "na Białołęce stoją już, 40 lat i jakoś nie widać, żeby zmieniała się w patologia dzielnicowa.

# NN1

09.11.2015 16:34

Niebezpiecznie jest w ratuszu, tam gdzie urzędnicy. Mają tam niekiedy niebezpieczne dla dobra ogółu pomysły, np. zagęszczanie zabudowy mieszkaniowej bez rozwiniętej infrastruktury drogowej i komunikacyjnej.

# tak jest

10.11.2015 06:34

Niebezpieczne miejsca nie tylko w ratuszu. Niektórzy radni również wytwarzają wrażenie niebezpiecznych miejsc, w których "pracują" dla dobra swoich wyborców.

REKLAMA

# karantonpips

12.11.2015 17:41

Białołęka to najgorsza patologia w całej stolicy, wiem co mówię, obracam się w różnym towarzystwie ale większość jest tutaj takich że rozróba szlugi browar, jest tutaj najwięcej, jak i meneli i niebieskich ptaszków. Ale mimo to kocham tą dzielnicę i nie przeprowadził bym się, mieszkam tu od urodzenia, mam już 17 lat więc jakoś idzie, po prostu trzeba mieć tu znajomości wśród dresów i spoko.

# Marysia

13.11.2015 12:48

Podzielam zdanie poprzednika z wyjątkiem tego ze mam 17 lat ponieważ jestem dwa razy starsza od poprzednika.

# Lew II

13.11.2015 15:50

Gdzie konkretnie masz tą patologie?
#karantonpips napisał(a) 12.11.2015 17:41
Białołęka to najgorsza patologia w całej stolicy, wiem co mówię, obracam się w różnym towarzystwie ale większość jest tutaj takich że rozróba szlugi browar, jest tutaj najwięcej, jak i meneli i niebieskich ptaszków. Ale mimo to kocham tą dzielnicę i nie przeprowadził bym się, mieszkam tu od urodzenia, mam już 17 lat więc jakoś idzie, po prostu trzeba mieć tu znajomości wśród dresów i spoko.

REKLAMA

# Marysia

16.11.2015 13:35

Wszędzie.

# Lew II

16.11.2015 14:37

Na osiedlu Lewandów II jakoś nie widzę patologii, wiec z tym wszędzie się nie zgadzam.

# Marysia

17.11.2015 08:27

Słabo się przyglądasz.
#Lew II napisał(a) 16.11.2015 14:37
Na osiedlu Lewandów II jakoś nie widzę patologii, wiec z tym wszędzie się nie zgadzam.
Słabo się przyglądasz.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024