REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

A może poprosimy o kino ?

# Toomek di Picassa

09.02.2003 18:49

Ja nie rozumiem tego dlaczego na Tarchominie nie chce nikt zbudować kina . Na Białołęce mieszka 50 tys. potencjalnych klientów , do tego dochodzą potencjalni klienci z Legionowa , Nowego Dworu i innych przyległych miasteczek. Myśle więc , że Białołęka to atrakcyjne miejsce na kino. Wydaje mi się ,że większość osób z przyległych miasteczek , a nawet z Tarchomina i Białołęki może rezygnować z wizyt kinie bo do najbliższego kina ma dość daleką drogę.
Proponuję więć abyśmy my forumowicze , mieszkańcy Białołęki napisali listy do jakiś kilku inwestorów , w którym poprosimy o zbudowanie kina.
Ja osobiście jak bym miał kino na Tarchominie lub Nowodworach to właśnie bym poszedł do tego kina , a nie jechał gdzieś do Śródmieścia.
Co Wy na to ?

# pola

09.02.2003 19:06

Jestem jak najbardziej za!!
Jestem zagorzałą kinomanką i na rzecz kina w Naszej dzielnicy mogę walczyć! A co!!! Ale z mioch wiadomości na temat nowego kina w naszych okolicach możemy sobie tylko pomarzyć...
Natomiast interesuje mnie kino "w stanie spoczynku" w CH Targówek....Może jest naprawdę o co walczyć????Podpisuję się pod listem, petycją i mogę przewodniczyć grupie kinomanów z naszej dzielnicy...

# Rudal

09.02.2003 21:50

Popieram każdą inicjatywę budowy kina!!!Może w końcu się kiedyś uda.Kto wie....

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

10.02.2003 09:11

Poprośmy, a co. Tylko pytanie: kogo możemy o to poprosić.

# Alf

10.02.2003 09:29

Z całym szacunkiem dla rozmówców (pisarzy), ale kino u nas jest to nierealne.
Popatrzcie jak długo CH Targówek ma kłopoty z pozyskaniem najemcy na swoje kino, po prostu ten "biznes" jest w lekkim kryzysie i trudno tu zarobić szybkie pieniądze

# Piotrek z Odkrytej

10.02.2003 10:06

Własnie do tego sprowadza się moje pytanie.

REKLAMA

# JG

10.02.2003 12:08

Ja również jestem "za", kino na Białolęce to marzenie. Wczoraj byłam na Władcy pierścieni a gdzie ??? w Multikinie. Dlaczego żeby obejrzeć jakiś film muszę się wybierać np. do Promenady na Ostrobramską, albo do Kinoteki w PKiN albo do Multikina ? Nikt nie mówi żeby na Białołęce powstało drugie Multikino - wystarczy jedna a dobrze nagłośniona sala... czy to tak dużo ???

# slaw

10.02.2003 23:33

Witam Kinomaniaków. Podobny glos zabrala Vetilien w dyskusji z dn 12.01.03. I tez nie ma odpowiedzi. Moze warto aby głos był bardziej donośny i został wdrukowany przez "Echo". Przypuszczam, że gazetka dochodzi do szerszego grona niz forma elektroniczna. Z przyjemnością chodziłbym do kina, a nie jeździł. Średnia roczna za 2002 - 1 raz w tygodniu w kinie. Wynik całkiem niezły, a mógłby być lepszy. Ale marzy mi sie kino, gdzie na salę, nie można wnosić coli, popcornu i włączonych telefonów komórkowych. Szybko mija radość z oglądania filmu, gdy trafi sie na takiego sąsiada/sąsiadkę. Chociaz dla kina jest to tak samo dobry biznes jak sam bilet. Przy "Władcy Pierścieni" - do biletu znizkowego -15 zł mozna doliczyc zestaw za 14,90 zł ( duzy popcorn, duza cola i gratis pierścień). Może ktos z Forumowiczów czytał o losach kina w CH targówek, przypominam sobie , że któraś z gazet poruszała ten temat. Ale informacja umkneła mi uwadze. Jak nie wiadomo o co chodzi to zapewne o pieniądze ?. Pozostaje czekać cierpliwie, az na Targówku sytuacja się poprawi, a moze w którejś z nowych inwestycji na terenie Białołeki będą sale kinowa. Czego i Wam i sobie zycze

# Basia

11.02.2003 08:59

Tylko co by to było za kino? Na Bródnie jest kino Świt , tylko że frekwencja tam niska ze względu na repertuar. Nie wiado jakie to kino by było :(

REKLAMA

# aa

12.02.2003 19:04

A może jeszcze kręgielnia i aquapark???!!!
Tylko że kasa jest na Bankowym, a inwestorzy chcą budować jedynie markety, supermarkety, hipermarkety i osiedla mieszkaniowe ("od bidy" znajdzie się miejsce na jeszcze jeden parking komercyjny).
KOMERCHA - uber alles!!!
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025