Szesnaście lat pizzerii San Giovanni. Co przygotowała na jesień?
10 listopada 2021
Jedna z najpopularniejszych sieci pizzerii w Warszawie zaprasza do wzięcia udziału w jesiennym konkursie oraz spróbowania sezonowych dań inspirowanych kuchnią polską.
Margherita, marinara, capricciosa - te odmiany pizzy z pewnością doskonale zna każdy, kto choć raz spróbował tradycyjnych specjałów włoskiej kuchni.
Sezonowe menu San Giovanni
Jesienią popularna w naszym mieście sieć San Giovanni zaprasza na Bemowie do wypróbowania także rzadko spotykanych odmian pizzy: Patata (sos pomidorowy, ser, ziemniaki, kiełbasa, rozmaryn) oraz spianata e cipolla (sos pomidorowy, ser, spianata, karmelizowana cebula, pomidorki cherry, rukola, ricotta).
W sezonowym menu znajdziemy również ravioli z kaczką w sosie śmietanowym z gruszką, masłem i miodem, zapiekany makaron cannelloni z mięsem bolognese, sosem beszamelowym i parmezanem, sałatkę z boczniakiem (boczniaki w kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem, mix sałat, pomidor, papryka jalapeno, cebula) oraz carpaccio z buraka (rukola, orzechy włoskie, grillowany kozi ser, karmelizowana cebula, sos balsamico, grzanki).
Specjalną ofertę przygotowano dla rodziców. W restauracji przy Powstańców Śląskich 106 w weekendy w godz. 13:00-18:00 można spotkać animatorki, które bez dodatkowych opłat zaopiekują się dziećmi. Podczas gdy rodzice spędzą czas w pizzerii, najmłodsi wezmą udział w specjalnie przygotowanych grach i zabawach.
Konkurs w San Giovanni
Aby wziąć udział w konkursie, należy odpowiedzieć na pytanie "Ile sztuk pizzy było w największym zamówieniu w historii pizzerii San Giovanni?". Odpowiedzi prosimy umieszczać do 17 listopada na profilu Tu Bemowo na Facebooku (pod postem o konkursie w San Giovanni). Trzy osoby, które będą najbliżej poprawnej odpowiedzi, otrzymają - w kolejności - wybraną pizzę dużą, średnią lub małą.
San Giovanni
ul. Powstańców Śląskich 106
tel. 22 110-60-00
godziny otwarcia: codziennie 12:00-22:00
(dg)