Carrefour Bio już działa. Nowa odmiana "marketów"
16 czerwca 2020
Francuska sieć otworzyła drugi w Warszawie market z żywnością ekologiczną.
Drugi warszawski Carrefour Bio został otwarty we wtorek 16 czerwca na Pełczyńskiego 5 na Górcach. Skąd pomysł na nową "odmianę" marketów? W oficjalnym komunikacie sieci znalazło się wyjaśnienie-perełka: "Carrefour Bio powstał w odpowiedzi na realizowaną przez sieć globalną strategię transformacji żywieniowej i demokratyzację bio, czyli upowszechnianie dostępu do produktów ekologicznych".
- Inwestując w koncept Carrefour Bio chcemy zagwarantować naszym klientom stały dostęp do ekologicznych produktów spożywczych w przystępnych cenach realizując naszą misję demokratyzacji żywności bio w Polsce - mówi cytowany w informacji prasowej Tareck Ouaibi, wiceprezes polskiego oddziału Carrefour.
W ofercie marketu przy Pełczyńskiego znajdziemy m.in. produkty bezglutenowe, bez laktozy, bez cukru, dietetyczne, wegańskie i wegetariańskie. Do wyboru jest około 300 rodzajów sprzedawanych na wagę warzyw i owoców, mięsa i ryb, wędlin, serów, produktów garmażeryjnych oferowanych w ladach tradycyjnych, a także pieczywa, w tym również wypiekanego na miejscu.
(lm)