REKLAMA

Bielany

nasi przedsiębiorcy »

 

Piekarnia Piwoński w prestiżowym programie kulinarnym. "To ogromne wyróżnienie"

  14 czerwca 2017

alt='Piekarnia Piwoński w prestiżowym programie kulinarnym. "To ogromne wyróżnienie"'
Od lewej Dominika Piwońska, Robert Piwoński, Paul Hollywood, Gosia Piwońska

Paul Hollywood, najbardziej znany piekarz Wielkiej Brytanii, w poszukiwaniu najlepszych wypieków odwiedził malutką, rodzinną piekarnię w Łomiankach. - Jesteśmy dumni i czujemy się niezwykle wyróżnieni - mówi Małgorzata Piwońska.

REKLAMA

Piekarnia Piwoński jest jedyną piekarnią w Polsce, jaką wybrał kręcąc swój nowy program Paul Hollywood City Bakes. Docenił jej historię, tradycję i - przede wszystkim - jakość sprzedawanych specjałów.

- Pieczemy w tym samym piecu, który postawił dziadek Stanisław - a kupił go z likwidowanej piekarni w Warszawie na Złotej, gdzie pieczono w nim chleb jeszcze przed wojną - na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin. Nie mamy maszyn, które porcjują wodę, mąkę i zaczyn - nasze chleby przygotowywane są ręcznie - ani dziadek, ani tata Robert nigdy nie skazili piekarni gramem polepszacza. Tym właśnie różnimy się od innych piekarni: tradycyjnym smakiem i ręczną robotą - mówi Małgorzata Piwońska. - Wizyta tak znanego piekarza i sędziego w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych była ogromnym wyróżnieniem, a program emitowany był na całym świecie - dodaje.

Od ponad 60 lat w Piekarni Piwoński wypiekane jest zdrowe pieczywo wedle tradycyjnych, staropolskich receptur. Wyłącznie z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków. Specjały Piwońskich to nie tylko pieczywo: żytnie, pszeniczne, pytlowe, bułki, chałki, chleby i wiele, wiele innych. W ostatnim czasie prawdziwą furorę robią także wyselekcjonowane przez szefa kuchni Pedra Sancheza Aliagę przekąski z różnych regionów Hiszpanii.

Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88

Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.

Zapraszamy na zakupy

Sklepy firmowe:

Łomianki Warszawska 95A

Warszawa, Leopolda Staffa 2,

Warszawa, Bazarek Marymont

Facebook: Piekarnia Piwoński

www.tradycyjnapiekarnia.pl

FB Piekarnia Piwoński

 

REKLAMA

Komentarze (8)

# Cęzor Jenzor

21.06.2017 23:43

No i komentarze wcięło. Jednak cenzura nadal działa...

# nelson

12.10.2017 12:57

Brawo. Tak trzymać.

# babcia sandra

12.10.2017 13:11

w temacie pieczenia chleba polecamhttp://smakowitychleb.pl/porada/pieczenie-chleba-proste/
to bardzo proste i nigdy juz nie kupisz pieczywa z piekarni, sklepu

REKLAMA

# linus

14.10.2017 16:48

Palce lizać

# Mariolka

14.10.2017 19:29

Piekarnia jak wiele innych, nic tu wyróżniającego. Taki sam chleb pieką inne piekarnie.
Ja piekę chlebek sama i jest 100 razy lepszy.

# mnich

15.10.2017 07:44

Sekret leży w recepturze.

REKLAMA

# Weselnik

15.10.2017 11:56

Każda piekarnia ma swoją sekretną recepturę, nic w tym z magii. Chleb jak chleb. Ja ostatnio zajadam się wspaniałym pieczywem z piekarni Borzęcin. Przepyszne.

# Dźwigowy Kołek

15.10.2017 12:38

Padnij pan na kolana przed panią Gosią i proś o wybaczenie. Jeżeli ona daruje to i my darujemy.
więcej na forum

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

Misz@masz

Artykuły sponsorowane

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

REKLAMA

REKLAMA

City Break
City Break