Naturalnie zdrowe pieczywo? Gwarancja Piwońskich
1 września 2017
Piekarnia Piwoński od początku swojego istnienia, czyli od 1955 roku stawia na walory odżywcze swoich wypieków, nie dodając do nich konserwantów, polepszaczy i spulchniaczy. To wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie miasta.
Podstawą wypieków Piwońskich są naturalne procesy, które wymagają doświadczenia, czasu i cierpliwości.
- Ciasto prowadzone jest na wielofazowym zakwasie i wypiekane w naszym słynnym, ceramicznym piecu, którego ściany mają prawie metr grubości. Podążając tą drogą, współpracujemy z dostawcami, którzy jak my spełniają założenia, że musi być zdrowo i smacznie, a jednocześnie nie chodzą na skróty i oferują naturalne, rzemieślnicze produkty. To m.in. miody z Pasieki Krzemyk, musztardy od pana Henryka Sienkiewicza, który odtworzył receptury sprzed XIX wieku, nierafinowane oleje z małej rodzinnej tłoczni (np. z pestek dyni, z lnianki, z krokosza, z ostropestu, z wiesiołka, konopny, lniany), soki jabłkowe Malum, hummus z restauracji Maghreb, nabiał z małego, rodzinnego gospodarstwa, wspaniałe przetwory i syropy z Ogródków Dziadunia czy masła orzechowe - opowiada Małgorzata Piwońska.
Produkty Piwońskich można znaleźć w sklepach: w Łomiankach na Warszawskiej 95A oraz w Warszawie na Bielanach na ul. Leopolda Staffa 2 (między ulicą Słodowiec i Staffa) i na Żoliborzu na Bazarku Marymont (przy wyjściu z Metra Marymont w stronę pętli autobusowej).
Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88
Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.
Sklepy firmowe:
Łomianki Warszawska 95A
Warszawa, Leopolda Staffa 2,
Warszawa, Bazarek Marymont
Facebook: Piekarnia Piwoński