REKLAMA

Bielany

nasi przedsiębiorcy »

 

Naturalnie zdrowe pieczywo? Gwarancja Piwońskich

  1 września 2017

alt='Naturalnie zdrowe pieczywo? Gwarancja Piwońskich'

Piekarnia Piwoński od początku swojego istnienia, czyli od 1955 roku stawia na walory odżywcze swoich wypieków, nie dodając do nich konserwantów, polepszaczy i spulchniaczy. To wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie miasta.

REKLAMA

Podstawą wypieków Piwońskich są naturalne procesy, które wymagają doświadczenia, czasu i cierpliwości.

- Ciasto prowadzone jest na wielofazowym zakwasie i wypiekane w naszym słynnym, ceramicznym piecu, którego ściany mają prawie metr grubości. Podążając tą drogą, współpracujemy z dostawcami, którzy jak my spełniają założenia, że musi być zdrowo i smacznie, a jednocześnie nie chodzą na skróty i oferują naturalne, rzemieślnicze produkty. To m.in. miody z Pasieki Krzemyk, musztardy od pana Henryka Sienkiewicza, który odtworzył receptury sprzed XIX wieku, nierafinowane oleje z małej rodzinnej tłoczni (np. z pestek dyni, z lnianki, z krokosza, z ostropestu, z wiesiołka, konopny, lniany), soki jabłkowe Malum, hummus z restauracji Maghreb, nabiał z małego, rodzinnego gospodarstwa, wspaniałe przetwory i syropy z Ogródków Dziadunia czy masła orzechowe - opowiada Małgorzata Piwońska.

Produkty Piwońskich można znaleźć w sklepach: w Łomiankach na Warszawskiej 95A oraz w Warszawie na Bielanach na ul. Leopolda Staffa 2 (między ulicą Słodowiec i Staffa) i na Żoliborzu na Bazarku Marymont (przy wyjściu z Metra Marymont w stronę pętli autobusowej).

Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88

Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.

Kup bilet

Sklepy firmowe:

Łomianki Warszawska 95A

Warszawa, Leopolda Staffa 2,

Warszawa, Bazarek Marymont

Facebook: Piekarnia Piwoński

www.tradycyjnapiekarnia.pl

FB Piekarnia Piwoński

 

REKLAMA

Komentarze (23)

# dziękuję : )))

03.09.2017 11:42

Świetne starodawne chleby, szczególnie pytlowy, razowy i z ziarnami w cenie poniżej trzech złotych. Tak trzymać firmo, tak trzymać! Dziękuję Wam za szacunek dla tradycji. To bardzo rzadkie w dzisiejszych czasach, gdy liczy się ilość, a nie jakość.

# rupert

03.10.2017 23:12

Wspaniałe pieczywo.

# tobulinek

04.10.2017 09:06

chyba klientów brakuje, skoro taka nachalna wstrętna pseudo reklama, chlebek sie nie sprzedaje bo słaby bardzo jest. Nie polecam, suchy na drugi dzień

REKLAMA

# saxon

14.10.2017 19:38

Te swojskie aromaty.

# Porucznik

14.10.2017 21:55

Taka nachalna reklama przynosi odwrotny skutek do celu.
Ja wybieram zawsze świeże pieczywo z Lidla lub Kauflandu, przepyszne, chrupiące, z ziarenkami słonecznika i dużo tańsze.

# Kolan

14.10.2017 22:14

#Porucznik napisał(a) 14.10.2017 21:55
Taka nachalna reklama przynosi odwrotny skutek do celu.
Ja wybieram zawsze świeże pieczywo z Lidla lub Kauflandu, przepyszne, chrupiące, z ziarenkami słonecznika i dużo tańsze.
Koleś zobaczymy za parę lat jak będziesz miał problemy z żołądkiem jedząc totalny syf z Lidla lub Kauflandu. Jesteś dziadem który oszczędza na żarciu. Argusy też walisz z Lidla bo taniej ???

REKLAMA

# Porucznik

14.10.2017 22:23

Dlaczego mnie obrażasz? Mi i mojej rodzinie pieczywo z Lidla bardzo smakuje. Nie uważam aby to z prywatnych piekarni było lepsze. Idąc dalej wielu moich znajomych też przekonało się do jakości Lidla.
Pieczywo mają bardzo smaczne, a croasanty mmmmniaaam

# Jeep

14.10.2017 22:26

#Porucznik napisał(a) 14.10.2017 22:23
Dlaczego mnie obrażasz? Mi i mojej rodzinie pieczywo z Lidla bardzo smakuje. Nie uważam aby to z prywatnych piekarni było lepsze. Idąc dalej wielu moich znajomych też przekonało się do jakości Lidla.
Pieczywo mają bardzo smaczne, a croasanty mmmmniaaam
Rzeczywiście jesteś totalnym dziadem. Współczuję twojej rodzinie gościa który jara się odmrażanym pieczywem ...Artusa też walisz bo taniej ????

# Porucznik

14.10.2017 22:47

Walić to możesz w gacie, tylko umyj łapy zanim weźmiesz się za pieczenie chleba.
Takie dziady jak ja piją tylko szampana. Nigdy już nie kupię waszego pieczywa.

REKLAMA

# elvis

15.10.2017 00:03

Znać razowca.

# Jerp

15.10.2017 07:36

#Porucznik napisał(a) 14.10.2017 22:47
Walić to możesz w gacie, tylko umyj łapy zanim weźmiesz się za pieczenie chleba.
Takie dziady jak ja piją tylko szampana. Nigdy już nie kupię waszego pieczywa.
Taki dziad jak Ty kupuje najtańsze pieczywo z sieciówek, wali Argusa po 1,99...i kupuje margarynę. Pier**lisz takie farmazony o świetnym pieczywie w Lidlu dziady jeden...

# Porucznik

15.10.2017 12:01

Komuś tu nerwy puszczają, polecam nerwosol, oczywiście z Lidla, jak widzę asortyment i ceny znasz doskonale, dziadu !
Łapy ci się trzęsą, aż literówki w nicku robisz.

REKLAMA

# Bielanka

15.10.2017 16:54

Poruczniku, czy wędlinę też jadasz najtańszą z hipermarketu ???

# Porucznik

15.10.2017 23:16

Bielanko, co ma piernik do wiatraka? Wiem jedno, pieczywo z Lidla, Kauflandu jest bardzo smaczne, wielu moich znajomych też tak twierdzi, i zapewne gdyby nie dyskonty za pieczywo z prywatnych piekarni płacilibyśmy już ponad 5 zł. Ostatnio kupuję baltonowski od spc i jest wyśmienity. Polecam.

# Bielanka

16.10.2017 06:12

#Porucznik napisał(a) 15.10.2017 23:16
Bielanko, co ma piernik do wiatraka? Wiem jedno, pieczywo z Lidla, Kauflandu jest bardzo smaczne, wielu moich znajomych też tak twierdzi, i zapewne gdyby nie dyskonty za pieczywo z prywatnych piekarni płacilibyśmy już ponad 5 zł. Ostatnio kupuję baltonowski od spc i jest wyśmienity. Polecam.
Pełno w nim chemii i ulepszaczy dlatego wydaje się że jest smaczny. Ale na drugi dzień jest gumowaty.
Tak jak pisał ktoś inny. Jest to mrożony syf ściągamy z Chin. Zbadaj swój żołądek po kilku latach jedzenia tego ścierwa.

REKLAMA

# Jeep

16.10.2017 06:43

Tego typu pieczywo po wypieczeniu zamrażane jest ciekłym azotem, następnie pakowane do kartonów i przechowywane w chłodni przez około pół roku. Stamtąd rozsyła się je do sklepów, które sprzedają je jako "świeże pieczywo prosto z pieca".
Poruczniku, smacznego. Na stare lara będziesz miał rozjechany żołądek

# maurycy

16.10.2017 10:09

przez prawie całe życie wierzyłem w takie bzdury, naiwnie, od kilku miesiecy nie jem produktow zbozowych, eliminuje gluten jak tylko moge, oprocz tego wcale nei odzywiam się zdrowo szczegolnie zdrowo. nie miewalem alergii, obecnie mam 27 lat, po odstawieniu glutenu objawy depresyjne jakby zmalaly, szybciej zasypiam, poprawila sie koncentracja, czy raczej nie mam hustawki, ze jednego dnia rozpiera mnie energia, a przez kolejny tydzien nie mam mocy i zamykam sie w pokoju, cale zycie uprawiam sport, przebiec 5km po dluzszej przerwie od treningow to zaden problem, bez zadnej diety i rygoru zrzucilem 4-5kg, sylwetka fajnei sie poprawila. sprawdzilem jak zareaguje na gluten po 1,5 miesiaca... dziwne uczucie w glowie, niebol, cos jakby ogluszenie, otepienie, rewolucje zoladkowe, przymulenie wystapilo dopiero drugiego trzeciego dnia, ale dziwne mysli, drazliwosc. podobnie bylo z eliminacja fluoru... zboza to zlo!

# akacja

16.10.2017 10:18

Jem chleb który piekę sama i cała moja rodzina jest zdrowa . Naturalnie z umiarem bo pieczywo jednak jest szkodliwe dla organizmu.

REKLAMA

# meloo

21.01.2019 10:04

najlepiej upiec chleb samemu wiadomo co się ma. Ja piekę prawie zawsze jak nie mam czasu to kupię z jednego sklepu https://sklepanmar.pl/ przez internet żytni najchetniej i już ale nigdy w lidlu czy kauflandzie

# Wójt_Mazur

11.06.2019 10:21

Idealny chleb wychodzi z pieca, który można kupić na stronie http://jeremy.pl. Gorąco polecam.
więcej na forum

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Misz@masz

Artykuły sponsorowane

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe