REKLAMA

Ostatni kucharz chiński

tytuł oryg.: The Last Chinese Chef
autor: Nicole Mones
przekład: Elżbieta Kowalewska
wydawnictwo: Świat Książki
wydanie: Warszawa
data: 22 sierpnia 2012
forma: książka, okładka miękka ze skrzydełkami
wymiary: 135 × 215 mm
liczba stron: 304
ISBN: 978-83-7799437-5

Inne formy i wydania

książka, okładka miękka ze skrzydełkami  2012.08.22

Dziennikarka kulinarna Maggie McElroy jest pogrążona w bólu po przedwczesnej śmierci męża. Na wieść, że w Chinach prawdopodobnie wychowuje się jego nieślubne dziecko, postanawia zbadać sprawę. Podróż zbiega się z propozycją napisania o wschodzącej gwieździe tamtejszej sztuki kulinarnej, Samie Liangu. W Państwie Środka Maggie próbuje odnaleźć córkę męża, a jednocześnie, dzięki Samowi, potomkowi słynnych kucharzy, poznaje tajniki chińskiej sztuki kulinarnej, której filozofia i uroki zmieniają jej życie... Czytelnik otrzymuje nie tylko wciągającą fabułę, lecz także mnóstwo ciekawych informacji o kuchni, kulturze i dziejach Chin.

Nicole Mones zasłynęła przede wszystkim sfilmowaną przez Sofię Coppolę powieścią "Między słowami".

Na sąsiedniej półce

Szukasz książki, audiobooka? Skorzystaj z wyszukiwarki
;

REKLAMA

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na Tu Stolica

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe