Forum › Białołęka
# mtirala 11.06.2018 11:52 |
|
Niewątpliwie bliższą prawdy byłaby nazwa Betonowa Białołęka, a nie Zielona Białołęka.
Żywopłoty, rośliny na ekrany - bardzo dobry pomysł. Donice na latarniach, wieże kwiatowe - drogie w wykonaniu i utrzymaniu efekciarstwo, nie rozwiązującego problemu braku zieleni lub jej niskiej jakości. Przydomowe ogródki w dużej części to przygnębiające trawiaste klepiska otoczone tujowym murem. Ani jednego drzewa. Koszmar. Może Urząd D. zacząłby organizować konkursy na najładniejsze ogródki przydomowe i zieleń osiedlową?. Czy dałoby się zrobić (i wysprzątać) ścieżki wzdłuż kanałków jakie mamy w Betonowej? Koło mnie - granica Vikingów i Agromana jest taka - mocno zaniedbana i zaśmiecona - ale gdy odwrócę oczy od śmieci - to jest to mały raj. Potrzebujemy nie tylko parków, ale i małych skwerów, niech to będą powierzchnie 1000-2000 m2, które zostaną "obronione" przed zabudową. Betonowa Białołęka potrzebuje ścieżek rowerowych - do szkół, przedszkoli, kościoła, etc.Żeby samochód nie był podstawowym środkiem lokomocji i podstwawowym elementem krajobrazu dzielnicy (poza betonem). I had a dream ... Niestety, mieszkam w jednej z najbrzydszych dzielnic W-wy. I nie ma tu wytłumaczenia typu XIX w. zabudowa, biedna dzielnica, element, etc. To wszystko my zrobiliśmy (nasze ogródki) i nasi radni (każdy cm2 pod zabudowę). PS. Na szczeście tam gdzie są bloki roślinność jest przeważnie bardziej zróżnicowana - liściaste krzewy i drzewa są przyjazne ptakom (owoce, kolce) i zmieniaj się w ciągu roku! |
# jarik 11.06.2018 15:03 |
|
swietna inicjatywa trzymam kciuki jestem za
|
# gosc 12.06.2018 11:13 |
|
bardzo fajny i potrzebny pomysł. Głosuję za!!
|
# kamrat 13.06.2018 22:45 |
|
super! cieszy mnie to, tym bardziej, że w całej Warszawie ruszają projektu typu Implant na Chmielnej czy Plac Pięciu Rogów. wszędzie będzie zielono, to i tutaj powinno.
|
# Arek Rembowski 15.06.2018 08:39 |
|
Dzień dobry
Od dzisiaj mogą Państwo głosować: (obszar 3, projekt na liście 32 pod nazwą W KOŃCU PIĘKNE TRAWNIKI NA ZIELONEJ BIAŁOŁĘCE) |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.