Forum › Bemowo
# Wwa 13.12.2024 14:17 |
|
Korzystam z wind i schodów ruchomych w przejściu podziemnym jak mnie nogi nie niosą. Żaden problem dla seniora 70+
|
# jkk 13.12.2024 15:34 |
|
Wczoraj przechodziłem na drugą stronę Powstańców Śląskich przy Polczynskiej w stronę przystanku autobusowego. Dwukrotnie miałem okazję aby dłuższą chwilę sobie odpocząć, tam trzeba biec aby zdążyć przejść przez całą szerokość jezdni. Bywam tam rzadko lecz następnym razem nie dam się nabrać, w tym czasie mógłbym spokojnie przejść połowę drogi w stronę Człuchowskiej.
|
# Stała pasażerka 523 13.12.2024 18:55 |
|
Światła są żle ustawione,gdyż autobusy linni 523 stanowczo zbyt długo czekają na zielone( często 2 minuty), by skręcić w ul.Górczewską w stronę Olszynki Grochowskiej
|
# Jolanta z ulicy Bolkowskiej 13.12.2024 22:28 |
|
Jest jeszcze inny problem, dlaczego oświetlenie skrzyżowania włacza się jak panują już przysłowiowe egipskie ciemności? Zauważyłam że latarnie włączają się około godziny po zapadnięciu zmroku, dlaczego tak się dzieje? Mam nadzieję że to jakiś błąd w ustawieniu oświetlenia a nie dziadowskie oszczędności bo jest na tym skrzyżowaniu niebezpiecznie, nic nie widać po zmroku a niedawno na środku tego skrzyżowania zderzyły się dwa samochody, właśnie wtedy gdy było ciemno a latarnie nie świeciły.
|
# BogdanKr 14.12.2024 10:55 |
|
zgodnie z konwencją o ruchu drogowym tutaj nie ma kilku przejść, tylko jest JEDNO przejście. Te wyspy dzielą na osobne przejscia tylko zgodnie z polskim łamiącym konwencję prawem. A zgodnie z konwencją pieszy który już wszedl na przejście regulowane światłami ma BEZWZGLĘDNE pierwszeństwo przed samochodem i tramwajem. Tutaj wystarczy zainstalować kamery i zgodnie z prawem karać 15 punktami i 1500 zł każdego kierowcę i motorniczego który wymusza na pieszym pierwszeństwo.
|
# Tubylec 15.12.2024 22:42 |
|
Sprawa znana, wielokrotnie zgłaszana na 19115 i od dawna olewana. Nie da się dogodzić wszystkim. Jak piesi będą mieć za długo zielone, to się zrobią korki. Bawi jednak bierność ratusza. Oni z okien codzinnie widzą, co się dzieje na tym skrzyżowaniu i siędzą cicho, aż do czasu gdy ktoś z mieszkańców nie przyjdzie się poskarżyć. Podobnie wygląda otoczenie ratusza. Dzikie parkowanie na Kossutha na trawniku to nie problem, urzędnicy mają ważniejsze sprawy... ale nawet z tymi tuż za oknem nie potrafią sobie poradzić. Pozoranci i darmozjady.
|
# jkk 15.12.2024 22:55 |
|
Problem ustanowienia zasad regulacji ruchu wyraźnie przekracza możliwości warszawskich urzędników. Nie da się ukryć, ze potrzebna jest im pomoc sztucznej inteligencji. Ta może dynamicznie interweniować w zależności od sytuacji w ruchu drogowym.
|
# rowerzysta tunelowy. 16.12.2024 20:35 |
|
#Wwa napisał(a) 13.12.2024 14:17 Popieram Zlikwidować przejścia zostawić tylko przejazdy dla rowerów - zdarzymy nawet na skróconym zielonym.Korzystam z wind i schodów ruchomych w przejściu podziemnym jak mnie nogi nie niosą. Żaden problem dla seniora 70+ |
# Orto Graff 16.12.2024 22:34 |
|
#rowerzysta tunelowy. napisał(a) 16.12.2024 20:35 A Tobie proponuję ZDĄŻYĆ zajrzeć do słownika ortograficznego.zdarzymy nawet na skróconym zielonym. |
# Bolko z ulicy Jolantowskiej 17.12.2024 20:19 |
|
#Jolanta z ulicy Bolkowskiej napisał(a) 13.12.2024 22:28 W moim odczucie przyczyna leży w tym, że odpowiadający za ustalanie godzin oświetlenia urzędnicy na polecenie władz Warszawy pożydzili na opłatach za energię elektryczną.Jest jeszcze inny problem, dlaczego oświetlenie skrzyżowania włacza się jak panują już przysłowiowe egipskie ciemności? Zauważyłam że latarnie włączają się około godziny po zapadnięciu zmroku, dlaczego tak się dzieje? Mam nadzieję że to jakiś błąd w ustawieniu oświetlenia a nie dziadowskie oszczędności bo jest na tym skrzyżowaniu niebezpiecznie, nic nie widać po zmroku a niedawno na środku tego skrzyżowania zderzyły się dwa samochody, właśnie wtedy gdy było ciemno a latarnie nie świeciły. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.