Forum › Bemowo
# dummy 07.09.2016 11:56 |
|
Zrobić strefę eko, zakazać wjazdu pojazdom innym niż rowery.
To podobno rozwiązuje wszystkie problemy ;) |
# lilu 07.09.2016 12:17 |
|
Gratuluję poczucia humoru temu kto wymyślił zamknięcie jedynego parkingu w okolicy...
30 miejsc parkingowych udostępnionych płatnie, zamiast ok. 300 (co i tak jest praktycznie kroplą w morzu potrzeb) przy Forcie Bema? Serio? OSIR ponosił koszty utrzymania parkingu przy forcie? Serio? Jakie? W każdą zimę parking był nieodśnieżany, oświetlenie nie działało po wypaleniu żarówek, gałęzie z drzew i krzaków wrastały na miejsca postojowe. Piszę w czasie przeszłym wrastały, bo przed nagłym zamknięciem parkingu pojawili się jacyś ludzie z OSIRU i w ciągu zaledwie 3 DNI !!! uprzątnęli krzaki, podcięli drzewa. Tyle lat jakoś nigdy nikt z tym nic nie mógł zrobić, a tak niewiele potrzeba było zaangażowania. Ten parking jest potrzebny na tej ulicy BEZPŁATNY i w całości. Na miejscu burmistrza już bym myślał gdzie tu znaleźć kawałek placu żeby zbudować następny parking. Zapraszam Pana burmistrza szczególnie w sezonie letnim w tygodniu po godzinie 17 lub w weekend. Rodzice przyjeżdżający na placyk z dziećmi zajmują parking do ostatniego miejsca. Codziennie po pracy biorę mimowolnie udział w maratonie 40 minutowym po alejkach, szukając wolnego miejsca żeby móc zaparkować i w końcu iść do domu. Nie pozdrawiam! |
# bemowiak 07.09.2016 14:02 |
|
Tak to jest jak się kupuje mieszkanie bez miejsca w garażu lub przed blokiem. Mieszkam na tym osiedlu od 2010 roku, a na Bemowie od urodzenia (34 lata) i dziwiłem się do tej pory, ze ten parking był darmowy i ogólnodostępny. Nikt nie pamięta, jak były jakieś wydarzenia w tygodniu na boiskach i samochody stały wzdłuż Obrońców Tobruku i był problem, żeby przejechać samochodem? Poza tym w okolicy "skrzyżowania" Pieniążka i Osmańczyka jest płatny parking i jakoś od kilku lat w połowie pusty. Na każdym osiedlu są do wynajęcia miejsca w garażach lub przed blokiem i ogłoszenia wiszą od wiosny do pierwszych oznak zimy.
Ja wiedząc jaki jest problem z parkowaniem mam dwa miejsca w garażu - jedno dla mnie a drugie dla kogoś kto do mnie przyjedzie albo udostępniam od czasu do czasu sąsiadom. |
# mieszkaniecOT 07.09.2016 14:16 |
|
Zgadzam sie w 100% z #bemowiak
Pozdrawiam |
# pico 07.09.2016 22:48 |
|
Jesteście zwykłe trolle internetowe, a nie mieszkańcy Bemowa od urodzenia.
Chodziłem i szukałem w okolicy tych Twoich garaży i miejsc postojowych co niby wiszą od wiosny ogłoszenia i jakoś żadnego nie widziałem. Pamiętam jak samochody parkowały wzdłuż OT i wszystko sprowadza się do tego że niedługo będą nadal tak parkowały jeśli pozamykają wszystkie parkingi w okolicy. Będzie wtedy pięknie. |
# Czwórka 08.09.2016 09:40 |
|
Wyobrażam sobie wycie w internetach, kiedy wreszcie pójdą po rozum do głowy mieszkańcy i zablokują / wzorem sąsiednich osiedli grodzonych / wjazd i swobodne parkowanie samochodów z zewnątrz na terenie Osiedli Bemowo I/II i Bemowo IV. Skończy się wreszcie najazd samochodów, zwłaszcza w rejonach szkół i przedszkoli, przychodni zdrowia oraz parkowanie samochodów dostawczych i ciężarówek na terenach SM WOLA. Trzeba tak zrobić, dopóki debilne władze miejskie nie zrozumieją, że opłaty za wieczyste użytkowanie i podatek gruntowy należy zróżnicować. Dla enklaw grodzonych większe stawki, dla obszarów ogólnie dostępnych stawki ulgowe.
|
# bemowiak2 09.09.2016 08:16 |
|
Ale co to za ból tyłka? Jakie darmowe parkingi "bo mi się należy i już". Kupiłeś samochód, zapłać też za jego utrzymanie (w tym parkowanie).
|
# Czwórka 09.09.2016 09:42 |
|
Będzie ból tyłka i darcie mordy, kiedy zostanie np. zablokowana ul. Widawska dla ruchu tranzytowego. Póki co to droga osiedlowa uprzejmie udostępniona przez SM WOLA do użytku ogólnomiejskiego. Cwaniaczki z enklaw grodzonych zamiast hejtować w internecie zróbcie "pro publico bono" takie dostępne ul. Widawskie w swoich latyfundiach. Zbudujcie przedszkola za swoje środki w parterach budynków jak np. u nas na BIV, a nie pchajcie się na cudze, zasmradzając i rozjeżdżając samochodami nasze osiedle.
|
# Gucio 09.09.2016 21:15 |
|
Na wieś zapraszam cisza spokój i bez problemów z parkowaniem. Chciało się mieszkać w ala apartamentach a na garaż nie stać? Dlaczego ciągle tylko zerujecie na Państwie to nie PRL i czasu że coś od Państwa się dostanie dawno się skończyły. 7 lat temu nie było mnie stać na mieszkanie przy OT i musiałem kupić działkę za Warszawą dziś się cieszę że tak się skończyło bo mam 20 min do wawy a popoludniami ciszę i fuul miejsca a i grila mogę rozpalić i w gaciach się opalać. Pozdrawiam kredyciarzy co ich na parking nie stać :)
|
# Czwórka 12.09.2016 12:18 |
|
Nie chwal się Guciu ciszą i spokojem na wsi - pilnuj sąsiadów, bo dla fantazji na swoim terenie urządzą np. punkt zbiórki surowców wtórnych - czytaj zwałkę albo przemysłową tuczarnię świń.
|
# BeMózg 12.09.2016 16:48 |
|
Jeżeli kupimy sobie lodówkę, to czy oczekujemy od władz publicznych, ze napełnią nam ją jedzeniem? - Nie! Dlaczego zatem właściciele samochodów domagają się, aby władze - na koszt całego społeczeństwa - zapewniły im po cztery nieodpłatne miejsca postojowe, jedno - koło miejsca zamieszkania, drugie - koło pracy, trzecie - koło szkoły, czwarte - koło sklepu?
|
# drugi_bemowiak 13.09.2016 12:16 |
|
#pico napisał(a) 07.09.2016 22:48 Mój sąsiad zamieścił wiosną ogłoszenia w każdej klatce w bloku + w okolicznych blokach i przy sklepach. Pierwszy odzew miał po trzech miesiącach. A nie chciał dużo za wynajem, bo 150 PLN miesięcznie za miejsce w garażu. Średnia cena wynajmu miejsc garażowych w tej okolicy to 250 PLN a naziemnych 150 PLN, więc wydaje mi się, że jeśli kogoś stać na mieszkanie i samochód to nie jest to wygórowana cena za spokój i pewne miejsce parkingowe. teraz w mojej klatce w gablocie wiszą cztery ogłoszenia wynajmu miejsc w garażu, więc chyba kiepsko szukałeś, gdyż te ogłoszenia wiszą już dobre 2 miesiące.Jesteście zwykłe trolle internetowe, a nie mieszkańcy Bemowa od urodzenia. Chodziłem i szukałem w okolicy tych Twoich garaży i miejsc postojowych co niby wiszą od wiosny ogłoszenia i jakoś żadnego nie widziałem. Pamiętam jak samochody parkowały wzdłuż OT i wszystko sprowadza się do tego że niedługo będą nadal tak parkowały jeśli pozamykają wszystkie parkingi w okolicy. Będzie wtedy pięknie. Ale niestety polak tak ma, byle taniej kupić mieszkanie bez miejsca parkingowego wiedząc jak jest w okolicy i później płakać i najlepiej dać mu miejsce za darmo na wyłączność. Jak sprzedawałem mieszkanie przy Forcie Bema to ludzie dzwonili i pytali czy mogą kupić samo mieszkanie bez garażu i piwnicy, jak pytałem czy mają samochód to mówili ze tak, ale sobie poradzą i będą parkować na ulicy (w końcu sprzedałem mieszkanie bez garażu wiosną, a jesienią ta sama osoba zadzwoniła, żeby wynająć miejsce w garażu i tak już drugi rok wynajmuje zamiast dokupić, a proponowałem nie raz). Później tacy właśnie ludzie płaczą że nie mają gdzie parkować. |
# kukiz'15 - Bemowo 16.09.2016 12:51 |
|
Za darmowe miejsca parkingowe OSIROwi powinny zapłacić wspólnoty mieszkaniowe których mieszkańcy parkują tam swoje samochody. Nie może tak być, że mieszkańcy Bemowa w czynszach płacą za utrzymanie parkingów np przez Spółdzielnie Wola (podatek od nieruchomości, odśnieżanie, konserwacja), a tu stawiane są roszczeniowe żądania grupy mieszkańców wobec OSiRu - Podczas Rady dzielnicy usłyszeliśmy, że roczne utrzymanie tych parkingów t ok. 20 tys. zł. na te 20 tys. zrzucają się wszyscy mieszkańcy Bemowa, zamiast na sport naszych dzieci 20 tys zł roczni idzie na darmowe parkingi kilkunastu mieszkańców w tym jednego z Radnych. Pisaliśmy więcej o tym na naszym profilu FB Kukiz'15-Bemowo.
Jeszcze raz powtórzymy - wzywamy protestujące wspólnoty mieszkaniowe (przedstawiciele wspólnot byli na Radzie Dzielnicy) do zawarcia porozumienia z OSIR i pokrycia przynajmniej części kosztów utrzymania tych parkingów. Takie rozwiązanie pozwoli na pozostawienie tych miejsc jako ogólnodostępne. Niech głośno protestujący prezes wspólnoty przy ul. Tobruku załatwi sprawę uczciwie i jak trzeba tj. partycypując w kosztach utrzymania tych miejsc parkingowych dla członków swojej wspólnoty - tak jak to czyni większość zarządców osiedli na ternie Bemowa. |
# rree 23.09.2016 15:20 |
|
no przecież po to są garaże i miejsca parkingowe na osiedlu, tylko trzeba za nie płacić
|
# uyuig 24.09.2016 13:31 |
|
Liczba samochodów stale rośnie, miejsca nie przybywa. Każdy d..pe musi wozić autem bo komunikacją nie honor. A potem pretensje do wszystkich...do burmistrza, do " OSIR-u", do kogoś kto miałby zająć się placem - tylko nie do siebie.
Drodzy mieszkańcy blokowisk przy Obrońców Tobruku, Osmańczyka i okolic. Trzeba ponieść konsekwencje własnego wyboru. NIKT WAS TU NIE ZAPRASZAŁ . Jak sie nie podoba - trzeba się wynieść na wieś. Tam jest dużo miejsca |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.