REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Wyprowadzka do Warszawy

Kjeszen

01.03.2017 10:17

Witam!
Jestem z południowej Polski, mam 23 lata, obecnie moim marzeniem jest wyprowadzka do Warszawy i rozpoczęcie nowego życia. Mieszkam w dziurze bez perspektyw, moi najlepsi kumple dawno stąd wyjechali, mam już dość tego miejsca. Po skończeniu szkoły sredniej wyjechałem na rok do Londynu i pracowałem jako pomoc barmana. Po roku wróciłem w rodzinne strony na studia, ale po pierwszym semestrze zrezynowałem, bo studia mi nie odpowiadały. Obecnie pracuję na produkcji. Praca na barze i produkcja to moje jedyne doświadczenie zawodowe, nie licząc praktyk ze szkoły średniej. Jestem po technikum ekonomicznym. Prosiłbym o porady:
- Czy dam radę znaleźć pracę pozwalającą mi na utrzymanie się w Warszawie? Wiem, że luksusów nie bedzie, ale na początek trzeba mieć szansę się zaaklimatyzować, potem będzie można kombinować.
- W jakiej dzielnicy dobrze jest wynająć pokój? Żeby nie było strachu chodzić wieczorami po ulicach, po prostu, żeby była to w miarę normalna dzielnica.
-Kiedy najlepiej się wyprowadzić? Chciałem po wakacjach, ale wtedy chyba najwięcej studentów przyjeżdża i pokoje mogą być droższe. Czerwiec/lipiec będzie chyba lepszą opcja tak? Z jakim wyprzedzeniem szukać pokoju? Czy jest szansa wynająć pokój w akademiku, nie będąc studentem?
-Czy macie dla mnie jakieś ogólne porady?
Na prawdę muszę sie wyrwać z mojego obecnego miejsca zamieszkania, tutaj pozostaje jedynie schlać się i wegetować.

# nino9ax

29.08.2019 09:58

Ja się wprowadzałam to też ten pierwszy rok szczególnie łatwy nie był. Miałam to szczęście, że od razu mogłam kupić małe, ale moje mieszkanko i tą olpcje każdemu polecam. Taniej wychodzi czasem spłacanie kredytu niż płacenie czynszu, a jest się na swoim. Jak się trafi na dobrego dewelopera to nawet na pomoc doradcy finansowego z ich strony można liczyć, oczywiście za darmo, więc warto korzystać. Ja korzystałam z Home Invest i byłam bardzo zadowolona, na starcie to chyba jeszcze od urzędu można się starać o jakieś pieniądze, ale to nie wiem jak teraz jest. Nie poddawać się! Można wszystko ogarnąć.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA