Forum › Warszawa
Wyprowadzka do Warszawy
Kjeszen 01.03.2017 10:17 |
|
Witam!
Jestem z południowej Polski, mam 23 lata, obecnie moim marzeniem jest wyprowadzka do Warszawy i rozpoczęcie nowego życia. Mieszkam w dziurze bez perspektyw, moi najlepsi kumple dawno stąd wyjechali, mam już dość tego miejsca. Po skończeniu szkoły sredniej wyjechałem na rok do Londynu i pracowałem jako pomoc barmana. Po roku wróciłem w rodzinne strony na studia, ale po pierwszym semestrze zrezynowałem, bo studia mi nie odpowiadały. Obecnie pracuję na produkcji. Praca na barze i produkcja to moje jedyne doświadczenie zawodowe, nie licząc praktyk ze szkoły średniej. Jestem po technikum ekonomicznym. Prosiłbym o porady: - Czy dam radę znaleźć pracę pozwalającą mi na utrzymanie się w Warszawie? Wiem, że luksusów nie bedzie, ale na początek trzeba mieć szansę się zaaklimatyzować, potem będzie można kombinować. - W jakiej dzielnicy dobrze jest wynająć pokój? Żeby nie było strachu chodzić wieczorami po ulicach, po prostu, żeby była to w miarę normalna dzielnica. -Kiedy najlepiej się wyprowadzić? Chciałem po wakacjach, ale wtedy chyba najwięcej studentów przyjeżdża i pokoje mogą być droższe. Czerwiec/lipiec będzie chyba lepszą opcja tak? Z jakim wyprzedzeniem szukać pokoju? Czy jest szansa wynająć pokój w akademiku, nie będąc studentem? -Czy macie dla mnie jakieś ogólne porady? Na prawdę muszę sie wyrwać z mojego obecnego miejsca zamieszkania, tutaj pozostaje jedynie schlać się i wegetować. |
# nino9ax 29.08.2019 09:58 |
|
Ja się wprowadzałam to też ten pierwszy rok szczególnie łatwy nie był. Miałam to szczęście, że od razu mogłam kupić małe, ale moje mieszkanko i tą olpcje każdemu polecam. Taniej wychodzi czasem spłacanie kredytu niż płacenie czynszu, a jest się na swoim. Jak się trafi na dobrego dewelopera to nawet na pomoc doradcy finansowego z ich strony można liczyć, oczywiście za darmo, więc warto korzystać. Ja korzystałam z Home Invest i byłam bardzo zadowolona, na starcie to chyba jeszcze od urzędu można się starać o jakieś pieniądze, ale to nie wiem jak teraz jest. Nie poddawać się! Można wszystko ogarnąć.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.