Forum › Bemowo
# aaa 10.12.2019 23:37 |
|
Na cholerę komu ta 11 ka ? Kończy trasę na środku ulicy, 28 też dojeżdżało do Daszyńskiego, jeśli coś było lepsze, to po co to psuć niereformowalny ZTMie???
|
# Jjjjjjjjj 11.12.2019 07:13 |
|
Ja też uważam że 11zbedna wsiadam na Piastow śląskich I widzę prawie puste 11 na Piaski. Niestety mój czas dojazdu się wydluzyl przez zabranie 28 muszę teraz jeździć przez centrum;/
Mam cichą nadzieję że 28 wróci chociaż z Nowego Bemowa bo teraz to jest dramat dojazdowy. Ludzie z Wołomina szybciej dojeżdżają |
# Maciek77 11.12.2019 12:04 |
|
A dlaczego nie ma bezpośredniego połączenia tramwajowego z Młocin przez Bemowo i Obozową w kierunku Placu Zawiszy? też by się przydało takie połączenie!
|
# zjelonek 11.12.2019 13:40 |
|
Niepotrzebne są dwukierunkowe tramwaje tylko 2 zwrotnice , żeby normalny jednokierunkowy tramwaj linii 28 mógł zawrócić jadąc Wolską Towarową Kasprzaka i Skierniewicką.
Tory do skrętu się ostały , trakcja chyba też jeszcze wisi. Tylko czy motorniczy wytrzyma pełne kółko ? 11 na obecnej trasie jest bez sensu, tak jak w ogóle w Warszawie bez sensu są tramwaje dwukierunkowe. |
# zjelonek 11.12.2019 13:42 |
|
#Maciek77 napisał(a) 11.12.2019 12:04 Tak powinna jeździć 11 .A dlaczego nie ma bezpośredniego połączenia tramwajowego z Młocin przez Bemowo i Obozową w kierunku Placu Zawiszy? też by się przydało takie połączenie! |
# henma 11.12.2019 14:16 |
|
Dlaczego 28 jadąc od Dworca Gdańskiego przez Bemowo nie może kończyć trasy na pętli przy Cmentarzu Wolskim, skoro nie może jechać do Ronda Daszyńskiego i na Ochotę
|
# ???niewiadoma 11.12.2019 16:29 |
|
Zastanawiam nie dlaczego linii 28 nie zrobiono do koła jak niegdyś- tylko Piaski
|
# Joosta 11.12.2019 21:03 |
|
Również tęsknię za 28. Nie jestem papkiem świata, wiem, ale jednak człowiek przyzwyczaja się do jako-takiej wygody... I prawda - 11 świeci pustkami... A już najbardziej boli, że kończy sie na Piaskach, na zajezdni i żeby przesiąść się choćby w 33 trzeba pofatygowac się kawałek dalej.
|
# zjelonke 12.12.2019 15:34 |
|
#henma napisał(a) 11.12.2019 14:16 Bo nie ma wjazdu na pętlę od strony Jelonek - miał być ale NIEDASIE - byłby za ostry zakręt dla Pesy na wyjeździe.Dlaczego 28 jadąc od Dworca Gdańskiego przez Bemowo nie może kończyć trasy na pętli przy Cmentarzu Wolskim, skoro nie może jechać do Ronda Daszyńskiego i na Ochotę Ale 28 mogłoby jechać w Skierniewicką i wyjeżdżać na Wolską przez zajezdnię na Młynarskiej - do metra już wkrótce można by się przesiadać przy Płockiej. |
# bemowianka 12.12.2019 18:43 |
|
Co za bzdurne tłumaczenie. Pętla na Piaskach powinna być zlikwidowana bo straciła sens gdy Warszawa się rozbudowała. Piaski to nie jest żaden węzeł przesiadkowy. Po ostatnich zmianach w komunikacji dramatycznie wzrosło wykorzystanie samochodów prywatnych na Bemowie bo nikomu nie opłaca się 3× przesiadać.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.