Forum › Warszawa
Wspólne czy oddzielne konto bankowe
# Aglanka 20.10.2019 12:19 |
|
No właśnie. Ostatnio wśród znajomych (towarzystwo męsko-damskie) doszło do dyskusji, czy warto posiadać wspólne konto bankowe jako młode małżeństwo czy też nie ? Argumentów było od groma i szczerze powiedziawszy ja byłem pomiędzy. Panowie oczywiście jaki główny argument podawali, że to kobiety wydają więcej pieniędzy na bzdury (10 para butów, które się przyda, inna sukienka na Sylwestra niż rok temu itd. itp.).
A jakie jest Wasze zdanie ? :) |
# najppa 21.10.2019 10:09 |
|
My jesteśmy staromodni i mamy wspólne konto. Jakoś nie mamy z tym wielkiego problemu, może dlatego że żadne z nas jest przesadnie rozrzutne i te pieniądze nie znikają nie wiadomo gdzie.
|
# wikik 23.10.2019 10:44 |
|
Moim zdaniem wszystko zależy od Was. Najlepiej mieć moim zdaniem konta osobne, w razie czego możecie mieć przecież do nich hasla.... Ale jak chcecie to zakładajcie sobie jedno konto.
Obecnie dobre konta mają millenium bank nest bank ing bank śląski Za ich zalozenie mozesz dostać dodatkowo kasę. Zerknij sobie tutaj: http://www.tanie-konto.pl Możesz zorientować się jak wyglada kwestia promocji w bankach. |
# MarynaKarina 07.08.2020 06:45 |
|
#najppa napisał(a) 21.10.2019 10:09 My jesteśmy staromodni i mamy wspólne konto. Jakoś nie mamy z tym wielkiego problemu, może dlatego że żadne z nas jest przesadnie rozrzutne i te pieniądze nie znikają nie wiadomo gdzie. Ja też mam wspólne konto bankowe z mężem (osobiste także posiadam w innym banku). Te konto z mężem mamy w Toyota Banku i dołączone darmowe konto oszczędnościowe, także cokolwiek nie wykorzystamy zawsze przelewam na oszczędnościowe i po paru latach nazbieraliśmy już całkiem niemałą sumkę dzięki temu niewielkiemu oprocentowaniu (odkąd jest korona świrus to do 1% spadło) |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.