REKLAMA

Forum › Bemowo

REKLAMA

# z Osiedla

24.02.2016 13:37

Na Osiedlu nie ma "gorszych" lub "lepszych" domków! Na przyszłość zachęcałabym do przeprowadzenia chociaż jednego wywiadu z mieszkańcem Osiedla!

# Przyjaźń

24.02.2016 14:10

Szkoda, że tekst w dużej mierze składa się z kompilacji cudzych tekstów. O Osiedlu trzeba pisac, ale warto robić to rzetelnie. I wysilić się, porozmawiac z jego mieszkańcami. Radość, ze piszą, ale niesmak pozostaje...

# Osiedle Przyjaźn

24.02.2016 14:34

Polecamy zajrzeć na osiedleprzyjaznmapa.pl, tam więcej ciekawostek nt. Osiedla. Dołączam się do komentarza #Przyjaźń - w tekście wypada wspomnieć, czym się wspomagamy i nie zżynać żywcem z Internetu...

REKLAMA

# Orto Graf

24.02.2016 20:29

Nie "zżynac" lecz "zrzynać". To znaczy, oczywiście, nie zrzynać...

# wojciech kaluzynski

25.02.2016 12:55

Byłem na osiedlu "Przyjaźń". Rozmawiałem kilkoma osobami. Sam tam "waletowałem" kiedyś, bardzo dawno temu. Zdaję sobie sprawę, że ciekawostek i informacji na temat osiedla jest więcej, ale tekst miał być krótki w założeniu i wyłącznie opowiedzieć historię "Przyjaźni". Pisząc o "lepszych" i "gorszych" domkach nie chodziło mi o wartościowanie, ale raczej potoczny odbiór. Co do zarzutu, że to kompilacja, to przyznaję, że korzystałem z kilku wcześniej powstałych tekstów jako źródła faktów, czy anegdot.

# Księżycowy

26.02.2016 23:45

Pamiętam bardzo dawno temu, na początku lat 80 uw. byłem w kinie chyba też Przyjaźń
na ,,Potopie''.Było to w zimę przy sporym mrozie. Przez niedoszczelnione drzwi piździło niemiłosiernie ....
W każdym bądź razie czułem się jakbym z Kmicicem uczestniczył w kuligu .
Prawie 6 godzin marznięcia,nie pamiętam czy była jakaś przerwa,ale obejrzałem do końca.
Niesamowite wrażenia,które pamiętam do tej pory.

REKLAMA

# mr.ed

29.02.2016 08:30

Na to piękne osiedle powinien wejść NIK i dokładnie sprawdzić działania dyrekcji osiedla zwłaszcza w temacie przydzielania mieszkań pod światłym patronatem APS.

# Nick

12.04.2016 10:43

Dodam że w akademikach były łazienki, odzienie prysznice, gaz w kuchni, ciepła woda, CO.
Nie wiem skąd informacja, że jakaś studentka musiała myć się w długim korytarzu.
Nie mogła skorzystać z pryszniców, albo łazienki?

# jkk

12.04.2016 11:18

Do Nick. Mogła też skorzystać z odzienia.

REKLAMA

# Przyjaciel Osiedla

23.05.2017 23:09

Kompilacja gadulstwa. Niekompetencja dziennikarska czy ściąga z internetu...? To chyba plagiat!
Wcześniej autor pisze: domki ,,lepsze" i ,,gorsze" według jakiego kryterium, co jest lepsze, a co jest gorsze powinien to autor wyjaśnić. To tak jak z gustem! A później stwierdzenie .. ,,zamieszkałe domki wyglądają ładnie". To niech się plagiator i kombinator zdecyduje! Kwestia gustu, to rzecz względna...
A my cenimy tu zieleń i spokój! Jest czym oddychać, powietrze trochę lepsze tzn. zawiera więcej tlenu niezbędnego do oddychania niż na ulicy Powstańców Warszawy i ulicy Górczewskiej, gdzie spalin niemało, a ruch pojazdów bardzo duży. Autor może nie skręcać z ulicy Powstańców Śląskich i iść dalej... skoro tak mało ma wiedzy...
Nie dziwię się, ze nazwisko autora jest nie podane. Nierzetelność i to nie dziennikarska... Dziennikarz się nie ukrywa i stara się pisać o sprawach dobrze poznanych, a wiedza jest dostępna. A co czują mieszkańcy lub administrator trzeba ich zapytać i poczytać plany i strategie oraz ich uwarunkowania...
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025