Forum › Białołęka
wirus
# lidka 13.08.2003 22:40 |
|
mam tego wirusa ktory włacza i wyłacza komputer po wejściu do internetu, mówili o nim w dzienniku tv, co robić?
|
# Milupa_Odzywka 14.08.2003 00:04 |
|
Jak to co, Lidko ? "format c:" ( mozesz przyprawic dodatkowymi opcjami, jesli chcesz... ) i Glowa Do Gory, Piers Do Przodu, Piesn na Usta i do Stolowego Marsz..szu...szu... na kolejne wydanie Wieczornych Wiadomosci. Tam zawsze o czyms ciekawym mowia :)
|
# Marcin 14.08.2003 07:24 |
|
niestety, w moim przypadku musiałem sformatować dysk C :( i posłużyć sie AntyTrojanami a także MKS_Virem on-line. Teraz wydaje mi się, że jest już ok. powodzenia!
|
# Kotkaa 14.08.2003 08:35 |
|
Jest jakiś hakerski sposób bez formatowania - ale tak na przyszłość to warto podzielić dysk na partycje. Niedługo mam dostać maila z tym sposobem, od razu się skontaktuję.
|
# robert 15.08.2003 16:41 |
|
www.winxp.com.pl jest tam wytlumaczone jak sie go pozbyc
pozdrawiam |
# robert 15.08.2003 16:43 |
|
http://error.xp.pl/ ta strona jest lepsza
|
# lidka 16.08.2003 14:42 |
|
dzięki Robercie, wypróbowałam już wszystkie sposoby i ten drań ciągle się pojawia. Pozostaje chyba tylko formatowanie.Pozdrawiam
, |
# jack73 19.08.2003 15:56 |
|
zapros mnie do domu - ja Ci usune tego wirusa :-)))))))))
|
# Kotkaa 19.08.2003 16:46 |
|
Wirus został usunięty (error.xp.pl - była super), i przy okazji sex-dialer - te paskudy się pojawiaja niewiadomo skąd. Dzięki wszystkim!
Łatwy sposób na sex-dialery: sprawdzić, jak nazywa się plik (np. poprzez "start" "szukaj" "wg daty utworzenia" - ostatnio utworzony to dialer), następnie wcisnąć ctrl+alt+del, zaznaczyć plik i zakończyć zadanie, po czym spokojnie go usunąć z lokalizacji podanej przez "szukaj" - zazwyczaj siędzą w Windows i mają w nazwie sys, a rozszerzenie exe. |
# QQłka 22.08.2003 23:22 |
|
Do Kotkii- dzięki serdeczne, za wskazówki. Usunęłam sex- dialera!!!!
|
# Kotkaa 23.08.2003 09:21 |
|
Podobno pojawił się nowy wirus pocztowy, zapycha skrzynkę wiadomościami od dziwnych nadawców (np. od muzeów). Ktoś zna jakiś sposób poza "nie otwierać i kasować od razu bez korzystania z outlooka"?
|
# RDKM 31.08.2003 00:11 |
|
Najlepiej sprawdzać pocztę przez serwer WWW. A jeśli chodzi o tego robaka MS Blaster (W32.Blaster.Worm) t onie trzeba formatować dysku. Wystarczy sciagnac łatę ze strony Microsoftu i ściągnąć program wygrywający i usuwający robaka. Usuwanie robaka i instalowanie łatki odbywa się przy ODŁĄcCZONYM Internecie.
Pozdrawiam :) |
# RDKM 31.08.2003 00:12 |
|
PS. Sorka za literoofki ;-)
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.