REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Wakacje

# Basia

21.03.2003 12:00

Dziasiaj "zaczęła się" wiosna.Czy myślicie już o wakacjach? Macie juz plany wyjazdowe?

# jotes

21.03.2003 23:35

Owszem mamy już zarezerwowane na sierpień w Międzywodziu i liczę że po tak długiej zimie będzie piękne i ciepłe lato!
czego życzę Tobie Basiu jak i wszystkim forumowiczom.
Z wiosennym pozdrowieniem
jotes

m0n1ka

22.03.2003 00:12

Międzywodzie to gdzieś na Pomorzu, nie? Moi rodzice byli tam we wrześniu i wrócili zachwyceni.
Ja jeszcze nie wiem, co będziemy robić, ale pewnie będą to drugie w naszym życiu wakacje nurkowe, bo nas wzięło :) Mam jednak szczerą nadzieję, że nie Bałtyk, bo w te najgorsze upały woda na 18 metrach miała 5 stopni C!!! Nic dziwnego, że nasze morze zaliczają do wód ekstremalnych. Brr, już mi się zimno zrobiło na myśl.

REKLAMA

# Basia

24.03.2003 09:08

A ja jadę w maju do Petersburga na obchody 300-lecia. Ale w związku z tym nie wiem czy będę miała wakacje w prawdziwe wakacje.

# xyz

25.03.2003 08:23

Petersburg, to super miasto. Byłam tam w lipcu 1996r. Przypadkiem trafiłam na obchody 200-lecia rosyjskiej floty morskiej. Było wiele statków z całego świata. Super pokazy itp.
Basiu, czy możesz powiedzieć coś więcej, skąd o tych obchodach wiesz, kiedy dokładnie będą?
A co do wakacji, to w połowie czerwca wyjeżdżam z mężem i dziećmi na trzy tygodnie do Włoch ( Bibione ). Mam nadzieję, że będzie super.

# Basia

25.03.2003 09:56

Główne obchody ( bo generalnie to cały ten rok) zaczynają się ok.23 maja i trwać będą do końca czerwca. Nie tak dawno było coś na ten temat w Newsweek'u. A wiem bo będę (z dużym prawdopodobieństwem) tam śpiewała razem z moim chórem. Generalnie w czasie tych głównych obchodów będzie się bardzo dużo działo np. bodajże 23(24) maja Japończycy urządzają pokaz fajerwerków. Myślę że będzie super. W ogóle będzie bardzo dużo imprez kulturalnych i zjeżdża się cała śmietanka polityczna. (Chociaż być może wojna coś pokićka).

REKLAMA

# Kotkaa

25.03.2003 13:18

O rany! To trafisz, Basiu, na białe noce! Najpiękniejsza pora w najpiękniejszym mieście! Ale zwykłym turystom polecam wyjazd we wrześniu, bo w związku z obchodami na pewno będzie strasznie tłoczno, i będą kilometrowe kolejki do teatrów i muzeów...
Basiu, jak wrócisz, to opisz wrażenia, bo tu niektórzy forumowicze okropnie boją się Rosji.

# Basia

26.03.2003 08:45

Wcale się im nie dziwię. Byłam już w Moskwie i na Ukrainie. Może niektórzy się mocno obruszą (np. moi niektórzy znajomi zakochani we wschodzie) ale jak dla mnie to "dziki" kraj i "dzicy" ludzie. Oczywiście strasznie uogólniam "kwiatki" które mnie tam spotkały wpłynęły właśnie na taką opinię. Niezależnie od tego uważam że Moskwa jest piękna i nie mogę doczekać się żeby zobaczyć inne piękne miasto - Petersburg.

# Vladymir

02.04.2003 00:14

Petersburg... Byłem tam w czasach, gdy większośc formumowiczów nie wiedziała, że, że się urodzi, a miasto nazywało sie Leningrad. Mieszkalem w hotelu Konsomolec obok nabrzeża portowego, przy którym przycumowana stała "Aurora". Chodziłem po Newskim Prospekcie, zwiedzałem cudne cerkwie, takie jak Kazanskij Sobor /wowczas mieściło sie tam muzeum ateizmu/, widzialem także olbrzymi palac w Carskim Siole /wtedy Puszkino/, oraz wracałem do Wa-wy cudownym pociągiem, opalanym węglem, w którym dawano nie herbatę, ale kipiatok z cukrem. Podróz twała ponad 24 godziny, a jakie znajmości się zawierało, a jak garmoszka grała, a cały wagon /bez przedziałów, tylko ławki/, krzyczał "gromcze", a wódka lała się rzeką jak Cichy Don....

REKLAMA

# Basia

02.04.2003 09:49

Super. Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak Newski Prospekt, bo ja będę właśnie śpiewała "Newskiego" Prokofiewa :)

# aza

02.04.2003 15:04

A może ktoś "pochwali się" gdzie jeszcze można pojechać na wakacje? Bo jeszcze chwila a Petersburg będziemy znać wzdłuż i wszerz ;)
Vladymir -> Ty na prawdę musisz byc bardzo stary, że Ty takie czasy pamiętasz ;) i PRL, i że był kiedyś Leningrad ;)
W sumie takie rzeczy wie się też i również z lekcji historii, a zakładam, że każdy z Nas te 8 klas ukończył ;)

# Vladymir

03.04.2003 00:27

Tak, Azo, ja pamiętam PRL, Leningrad, wodę sodową z saturatora, musztardówki, talony na samochody, wczasy w Bałcziku /to w Bułgarii/, czarne wołgi /to takie samochody dla sekretarzy KC/, a jak jeszcze powiem, że pamiętam, jak druzyna Wagnera spuściła manto Ruskim w Montrealu, lub jak Deyna nie strzelił karnego w meczu z Argentyną, to wprost zgroza, jak to dawno było, no, żywe próchno :)))
Do Basi: Newski Prospekt, to jak Arbat w Moskwie, najpniekniejsza ulica Leningradu, tylko jak zabalujesz w nocy, to umarł w butach, bo metro zamykają tam wcześnie, a mosty zwodzone są podnoszone do góry i przez Newę nie przejdziesz, a po ulicach szwendać sie nie wolno, bo milicja haltuje. Odwiedź koniecznie dom towarowy "Dietskij Sad", takiej ilości zabawek jak tam, to w zyciu nie widziałem, a zyje już baaardzo długo :)))

REKLAMA

# aza

03.04.2003 08:47

Żywe próchno to jeszcze nie aż tak źle, gorzej jak juz wapno będzie się lasować ;)
Faktycznie, gdy w Montrealu odnosiliśmy sukcesy w siatkówce, a Deyna kopał piłkę z chłopakami, wówczas sikałam w jeszcze nowiuśkie pieluchy oczywiście tetrowe ;) Ale sikałam już na skutek wypitej wody z saturatora hihi :D
A czarna wołga stała pod blokiem - nie należała do mojego papy!! ;)
Ponawiam jednak prośbę o nakreślenie na mapie innych ciekawych miejsc na urlop.

# Basia

03.04.2003 10:34

Ja uwielbiam Zakopane. Tylko nie jako miasto (to raczej niekoniecznie) a miejsce wypadowe do wypraw w góry. Z Zakopanego jest najwięcej możliwości, przy najmniejszej dodatkowej stracie czasu (dojazd busikiem). Inne miejsce to szeroko pojęte Mazury. Uwielbiam żeglować i zachęcam każdego do tego "sportu".

# marika

25.06.2016 09:01

Mnie już od dawna marzą się wakacje nad polskim morzem i tak sobie myślę, że w końcu skorzystam np. z oferty Sun and Snow, zarezerwuję sobie jakiś ładny apartament i wyjadę np. do Świnoujścia. Z resztą we wspomnianej przeze mnie ofercie można znaleźć całe mnóstwo propozycji noclegów nad morzem i naprawdę jest w czym wybierać.

REKLAMA

# Alicja24

14.08.2016 21:08

A moi znajomi właśnie wyjeżdżają na http://loco-travel.pl/wyjazdy_loco_travel/! Przyznam, że strasznie im zazdroszczę!

# metkas

17.08.2016 15:14

Co sądzicie o kupowaniu apartamentów nad morzem pod inwestycję? Mowa o czymś takim - http://www.baltica-heaven.pl/
To oczywiście jedynie przykład, ale pytanie bardziej ogólne - w jakim stopniu na takich nieruchomościach można zarobić?

Mirkaa

21.06.2017 18:45

Jeżeli jedziecie na wakacje to warto byłoby zaopatrzyć się w dobre cuchy i obuwie. Jeżeli jedziesz pod namiot lub w góry trzeba wyposażyć się w różne inne rzeczy. Wiem, że u nich https://trekmondo.pl/namioty/ jest bardzo dużo rzeczy tego typu i to w bardzo dobrych cenach. Nie warto oszczędzać na takich rzeczach bo często służą nam latami. Np kupując dobry namiot lub materac mamy gwarancję na to, że wytrzyma wiele naszych wakacyjnych wyjazdów :)

REKLAMA

karawalecka

22.06.2017 13:41

Moi znajomi jadą w góry - najpierw wycieczki, nocleg w schronisku, a potem kilka dni w SPA. Aż się rozmarzyłam.

compfin

24.06.2017 14:55

Planujemy wakacje w Polsce z rodziną i przyjaciółmi.Tym razem zamiast morza,
wybieramy się ad jezioro i będziemy nocować w naszym ulubionym hotelu http://zajazdkruszwica.pl/. Także nie mogę doczekać się lipca!

baltazar_gąbka

24.07.2017 08:19

My jesteśmy w świetnym miejscu - apartamenty Baltic Korona w Darłówku! Muszę przyznać, że znaleźliśmy to miejsce na ostatnią chwile i trochę ryzykowaliśmy, ale było warto! Pięknie, czysto, luksusowo - tak jak lubię. Do tego restauracja na bardzo wysokim poziomie. Darłówko oczywiście jest nad morzem (blisko Kołobrzegu i Koszalina) gdyby ktoś nie wiedział :) Polecam - na rodzinne wakacje świetne miejsce! Gdyby ktoś był w takiej sytuacji jak ja, polecam http://www.baltickorona.pl

REKLAMA

denis10

25.10.2017 11:11

Ja ostatnio wróciłem z Malty. Wyspa naprawdę zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie. A wyjazd sam sobie zorganizowałem, nie za pośrednictem biurqa podrózy. Leciałem Ryanairem, nocleg zarezerowałem przez portal booking.com. Wszystko przebiegło naprawdę bardzo sprawnie, a wakacje należały do bardzo udanych

Orle Gniazdo

27.10.2017 08:54

Swego nie znacie, a cudze chwalicie ;-) A co powiecie na Szczyrk? To piękna turystyczna miejscowość, chętnie odwiedzana przez Warszawian zarówno w okresie letnim, jak i zimowym. http://www.orle-gniazdo.pl/pokoje należą do jednych z najtańszych w Beskidach, a baza gastronomiczno-hotelarska jest na tyle rozbudowana, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Poza tym ponad 40 km tras narciarskich i ponad 20 km tras rowerowych robią wrażenie, prawda? :)

MagdalenaG

11.11.2017 09:40

:) Zdecydowanie Czarnogórza i tam apartament Solatium Booking :)

REKLAMA

lofri

04.09.2024 12:10

Sprawdź http://looksun.pl/aktywnosci-na-mazurach/ fajny kierunek.

lima

17.12.2024 14:02

Zobacz http://looksun.pl/aktywnosci-na-mazurach/ polecam.

# jacenty

20.12.2024 10:44

W wakacje planujemy polecieć enterem do Turcji. Cenowo wychodzi przyzwoicie, a pogoda jest pewna, nie to co nad Bałtykiem.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni