Forum › Bielany
# stary_wojtek 29.06.2017 10:43 |
|
Super, na Bielanach w tej okolicy i tak jest za dużo miejsca parkingowych (więcej niż zero). Za to bloków mamy za mało, wincyj!
|
# rzyt piaski 29.06.2017 15:31 |
|
Mam nadzieję że pomysłodawców dopadnie świerzb pod pachami i paraliż rąk żeby nie mogli się podrapać.
|
# Nika 29.06.2017 21:31 |
|
Jestem za progami. Jak kultury nie można nauczyć to trzeba wymusić.
|
# chomik 30.06.2017 00:53 |
|
Przejścia dla pieszych - OK, niech będą przewężenia.
Ale 12 progów to przesada. Proszę uwzględnić każdorazowe hamowanie + przyśpieszanie (bo tak najczęściej wszyscy jeżdżą, zamiast zachować stałą prędkość) i związane z tym zwiększenie emisji spalin i pyłu z tarcz hamulcowych. |
# Kamilekxx 30.06.2017 13:15 |
|
12 progów to jakiś żart, moim zdaniem powinno być ich jeszcze więcej aby ta hołota nauczyła się przepisowo jeździć. A jak się wkurzę to sam kupie http://livedata.pl/w-jakim-celu-instaluje-sie-progi-na-parkingach/, aby tych buraków nauczyć jeździć.
|
# kirk 04.08.2017 10:33 |
|
Mieszkam w tej okolicy od 1972 r i niestety, jak nie jestem za ograniczeniami, tak tutaj zgadzam się w zupełności. Ludzie nie przestrzegają przepisów i inaczej nie wymusi się na nich bezpiecznego użytkowania dróg. Moja uwaga dotyczy również ruchu rowerowego jak i pieszego. Dodałbym, że potrzebne są na gwałt takie progi na uliczce dojazdowej do rampy Megasamu, bo jeździ tam całkiem sporo debili, którzy cisną swoje sztrucle ile tylko z nich wycisną jeszcze mogą. A przecież z za stojących licznie samochodów może w każdej chwili wyjść człowiek, lub zwierzę.
Wydaje mi się jedynie, że przy szerokości jezdni ul. Kochanowskiego jak i chodników błędem będzie przeniesienie ruchu rowerowego na jezdnię, bo raczej nie usprawni to ruchu. |
# zawilec 04.08.2017 10:36 |
|
Jak 180 zabiorą od września to dopiero będzie ograniczenie komunikacyjne.
|
# Aytek 23.01.2019 12:39 |
|
A gdzie jest ochrona środowiska , przez te progi na Kochanowskiego mamy więcej spalin bo każdy hamuje a potem dodaje gazu przez co osiedle się nasyca się ołowiem, samo zdrowie Pozdrawiam pomysłodawców tych beznadziejnych pomysłów drogowych
|
# Wiosenka 24.05.2019 21:12 |
|
Wiosna zapewni dobre wynagrodzenie i godne starzenie. Płaca minimalna powinna wynosić w Polsce 1000 euro.#wiosna @wiosnabiedronia @KGawkowski
https://imgbbb.com/image/emzjZ |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.