REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# berenson

20.09.2011 17:52

czy od 11 marca zorobiono coś w sprawie korekty założeń demograficznych Bialolęki

# karp

10.01.2012 06:34

Sam sobie Pan odpowiada pisząc "Obecnie we wschodniej części Białołęki zameldowa-nych jest ponad 20 tys. mieszkańców. Faktycznie mieszka tu ponad 50 tys. osób." Ludzie sami są sobie winni tak postępując. Nie zdziwiłbym się gdyby byli zameldowani w innej dzielnicy czy innym mieście, płacąc tam właśnie podatki. Sam mam sąsiada, który nie jest zameldowany w Warszawie nawet myślę że mieszka w nieodebranym domu (bo tak jest oczywiście taniej), a ma pretensję do całego świata. W takiej sytuacji nikt nie poprowadzi mediów czy naprawi drogi tylko dla jednego mieszkańca. Trzeba się "meldować", aby dać władzom podstawę do podejmowania właściwych decyzji i w ogóle mieć prawo głosu.

# SP Berensona

10.01.2012 10:55

Nie zmieniło sie nic i nie ma żadnych planów na zmianę, oprócz sygnalizacji świetlnej przy szkole na Ostródzkiej. 5 stycznia przed 8.00 na ul. Kąty Grodziskie przy przystanku autobusu 120 w stronę Olesina potrącony został uczeń szkoły podstawowej. Chłopiec przechodził przez ulicę z jednago przystanku na drugi. Czy wstrząśnienie mózgu 12-latka jest wystarczającym argumentem do działań czy musimy czekać na kolejne wypadki?

REKLAMA

# krzysiek

18.09.2012 10:36

jest jedna, dobra rada - przeprowadzamy się do innej dzielnicy, ale tam również się nie meldujemy !

# sympatyk

27.03.2013 21:05

Problem by zniknąl, gdyby Ratusz - Białołęka podzielił sie na na conajmniej dwa Ratusze np. Ratusz Białołęka Wschodnia (tutaj wchodziły by osiedla od Trasy Toruńskiej po Kobiałkę i Olesin a od zachodu Kanał Zerański), np. Białołeka Dworska (Choszczówka, Płudy, Szamocin, Żerań) i np. Białołęka Zachodnia (Tarchomin, Nowodwory, Henryków, Buchnik i inne). Wszystkie problemy Białołęki Wschodniej znikną raz na zawsze
Pozdrawiam z Bemowa

# roman

08.05.2014 18:39

są proste sposoby na to żeby ludzie zaczęli się chętnie meldować - dla niezameldowanych: komunikacja miejska o 50% droższa, przedszkola pełna opłata, wszystko do czego dopłaca gmina w szkołach i przedszkolach pokrywane z kieszeni "obcych" w 100% i przepis ogólnokrajowy o ubezpieczeniach samochodów - masz niską stawkę ubezpieczenia z rodzinnego Ciaputkowa a jeździsz po stolicy i tu spowodowałeś wypadek - dopłacasz ubezpieczenie do stawek warszawskich!

REKLAMA

# Józek

16.10.2014 10:50

Jeżeli zmiany w komunikacji we wsi Skarbka z Gór gmina Kąty Grodziskie powiat Białołęka będą zachodzić tak szybko jak pojawiają się te wpisy to nie wystarczy i stu lat. Dawniej jeździłem do G- su na rowerze przez las i przez zboże a teraz jak król moją 20-letnią b-mką śmigam robiąc slalom między wbitymi tuż przy asfalcie drewnianymi kołkami i resztą uboższych krewnych wieśniaków po Berensona! A w zimę będę jeszcze trenował poślizg niekontrolowany. Bo ja jestem teraz z miasta !!!!!

# Jacek

16.10.2014 13:14

Tu nie było lasu
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl