REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Szkoła przyjazna młodzieży niepełnosprawnej

# iwona

02.07.2004 17:29

CV liceum przy ul. Fleminga jako szkoła dająca szansę młodzieży niepełnosprawnej. Wszyscy chyba zapomnieli o szkolnictwie ponadgimnazjalnym młodzieży niepełnosprawnej z naszej gminy ,no pewnie po co ma się uczyć lepiej niech siedzi w domu.Szkoła podstawowa i gimnazjum są obowiązkowe [piękne budynki na ul.Strumykowej] , szkoła podstawowa nr344 w której raczej nikt nie zobaczy niepełnosprawnych, a jest w pełni do ich potrzeb dostosowana, windy, podjazdy, tylko dla kogo? Ponieważ szkoła średnia nie jest obowiązkowa nikt nie przywiązuje większej wagi do tego co dalej będzie z młodzieżą niepełnosprawną, nikt nawet nie zauważa tego problemu.Ale liceum takie jak im. Herberta daje taką szansę , właśnie moja niepełnosprawna córka jest uczennicą już drugiej klasy szkoły która przyjeła ją bardzo życzliwie i przyjażnie. Córka moja znalazła tu wielu przyjaciół, na co dzień spotyka się z życzliwością i zainteresowaniem ze strony pedagogów, przede wszystkim w tej właśnie szkole nie pozostaje anonimowa, ze swoimi problemami zawsze może zwrócić się do wychowawcy oraz pani dyrektor która chętnie rozmawia zarówno z uczniem jak i z rodzicem . Jako rodzic często byłam w szkole i nie dostrzegłam jakichkolwiek przejawów narkomanii o której tak głośno , zarówno w szkole jak i przed budynkiem jest spokój , ład i porządek. Oby więcej takich szkół jak to małe liceum które z życzliwością patrzy na młodzież niepełnosprawną, stwarzając możliwość i warunki dalszej ich edukacji. RODZIC.

# dafter

04.07.2004 17:15

Ukonczylem ta szkole i uwazam ze jest to wspaniale liceum. Panuje tu bardzo przyjazna atmosfera miedzy uczniami a wychowawcami. Slyszalem pogloski ze budynek CV liceum bedzie sie miescil w budynku ktory obecnie powstaje w parku przy ul. Picassa. Jestem z tego faktu bardzo zadowolony gdyz obceny budynek pozostawia wiele do zyczenia.

# ON

08.07.2004 23:09

To prawda.Potrzeba szkolnictwa dla ludzi którym los nie zawsze był łaskawy. Nie wierzycie? Przyjdzcie do Poradni Krasnal na Pancera - zobaczycie ile dzieci i młodziezy potrzebuje pomocy.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni