Forum › Białołęka
Szkoła Podstawowa nr 342
# Madii 10.03.2004 10:41 |
|
Witam :))
Mam pytanie:zamierzam posłać córkę do klasy zerowej w tej szkole. Czy ktoś wie jaka jest tam atmosfera, czy jest przyjazne dla dzieci.. itp. Bardzo dziekuję za wszelkie informacje na ten temat, ponieważ niedługo zaczynają się zapisy i chciałabym zasięgnąć informacji od rodziców, których dzieci uczęszczają do tej szkoły Pozdrawiam Madii |
# eo 10.03.2004 10:49 |
|
Mam dwójkę dzieci w tej szkole jedno w 2 klasie drugie w zerówce i jestem zadowolona, szkoła jest ładna, czysta a nauczyciele mili. W zeszłym roku córka chodziła do szkoły 344 i tam tak miło nie było. Świetlica i panie opiekujące się dziećmi naprawdę bardzo się starają aby dzieci były zadowolone i nie nudziły się .
|
# Madii 10.03.2004 11:07 |
|
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź:)
Taka informacja jest dla mnie baaardzo ważna:)) Pozdrawiam i życzę miłego dnia..:)) Madii |
# Duśka 10.03.2004 16:10 |
|
A dlaczego w szkole nr 344 nie było miło? Proszę o konkrety. Moje dzieci tam chodzą. Duśka
|
# eo 11.03.2004 12:17 |
|
W szkole 344 na świetlicy panie nie starały się aby dzieci przebywające tam (często wiele godzin) miały jakieś dodatkowe zajęcia, obiady były wręcz okropne ale pani zbierająca opłaty twierdziła "mi smakują a że dzieci nie jedzą no cóż..." , rozmowa z dyrekcją szkoły dla "zwykłego" rodzica niemożliwa (pani dyrektor w pracy jest od 10 do 14) . Jestem bardzo zadowolona że moje dzieci teraz chodzą do szkoły 342
|
# kinio 13.03.2004 11:20 |
|
Szkoła 342 stosuje bardzo ciekawe metody. Pierwszakom(!) każe się wypełniać nieanonimową ankietę, a w niej pytania typu: "ile razy w tygodniu twoi rodzice piją alkohol?", lub "czy twoi rodzice są pijani kiedy wracają do domu?". Dzieciaki są przy tym bezwzględnie zobowiązywane do zachowania w tajemnicy wspomnianych praktyk ankietowych. Ciekawe jaką następną ankietę przygotuje szkoła. Proponuję: "Ile razy w tygodniu twoi rodzice uprawiają seks?", "Czy tata ma kochankę?" itp. Uważam, że warto wiedzieć także o tym aspekcie działalności szkoły.
|
dar200 17.03.2004 17:31 |
|
Zapisz je do szkoły 344.Jest poprostu Rewelacyjnie.
|
# zz 18.03.2004 11:48 |
|
zapisy zależą jeszcze od miejsca zamieszkania - obowiązuje "rejonizacja"
|
# Kotkaa 18.03.2004 20:28 |
|
Nie do końca... szkoła podstawowa nie ma obowiązku przyjąć dzieciaka z poza rejonu, ale może to zrobić, o ile są w niej miejsca - i nie jest trudno taką zgodę uzyskać.
|
# asia 23.06.2014 18:49 |
|
sprzedam podręczniki do klasy IV w stanie bardzo dobrym
|
# asia 23.06.2014 18:57 |
|
Sprzedam podręczniki do klasy IV w bardzo dobrym stanie.
kontakt na maila joamisz@gazeta.pl |
# Lex 09.07.2015 12:56 |
|
Witam wszystkich na forum. Pisze w nastepujacej sprawie: w te wakacje wracamy z mezem i corka z zagranicy do kraju, konkretnie na Bialoleke i tam dziecko ma chodzic do szkoly. Wedlug rejonizacji przypadla nam szkola 342 na Strumykowej. Troche poczytalam na internecie i jestem przerazona. Dziecko za granica zaliczylo zerowke i pierwsza klase , w Polsce idzie do klasy pierwszej. Mam kilka pytan , ktore mnie drecza apropos bezpieczenstwa w szkole, bo jednak tu gdzie mieszkamy wyglada to zupelnie innaczej i wysylajac dziecko do szkoly jestem 100% pewna o jego bezpieczenstwo.
1. Czy dzeci z tych pierwszych klas sa jakos oddzielone od klas starszych , oddzielne pietra czy cos w tym stylu? 2. Czy dzieci sa odprowadzane na stolowke, swietlice, do szatni, ubikacji? 3. Czy dzieci sa wypuszczane samopas ze szkoly po zajeciach czy przekazywane " do rak wlasnych" rodzicom ? 4. Czy na przerwach wychodza z sal i samodzelnie poruszaja sie po szkole? Dla tych ktorym moje pytania wydaja sie dziwne odpowiadam , ze ja chodzilam do szkoly daaawno temu, kiedy czasy byly zupelnie inne , a i tez nie pamietam za duzo z poczatkow mojej podstawowki, a moje informacje sa nikle na ten temat poniewaz dlugo nas w kraju nie bylo i jestem zupelnie nie w temacie i tak jak napisalam jestem przerazona i boje sie o bezpieczenstwo corki. Pozdrawiam i serdecznie dziekuje za ewentualne odpiwiedzi |
# Patrycja 27.04.2016 16:45 |
|
** Korepetycje z matematyki i chemii dla szkoły podstawowej i gimnazjum ** Pod numerem telefonu 798 514 619. Serdecznie zapraszam! :)
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.