REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Światła

# lolo

28.02.2003 15:54

Przypominam, że od dnia jutrzejszego można jeździć (w dzień) bez świateł mijania.

# figaro

28.02.2003 16:07

Dzięki

# LIGHT

28.02.2003 17:26

Jest to durny przepis, który robi z kierowców debili, gdyż to ustawa reguluje kiedy te światła mają być włączone, słońce,deszcz nie ważne-przepis ważny. Jadąc min. we Francji o tej porze roku w ciągu dnia przy dobrej widoczności inni kierowcy pukają się w czoło.

REKLAMA

# lizus

28.02.2003 17:35

light jesteś the best

# lampka

01.03.2003 00:16

Z czego robicie problem. Cały rok jeżdzę na światłach i nie sprawia mi to kłopotu. Na trasie poza miastem jest bezpieczniej. Proponuję zlekceważyc przepisy i jeżdzić 365 dni na światłach

Przewoos

01.03.2003 08:55

LIGHT, pukij Ty się sam w czoło , tu jest Polska a nie Francja. France niech tam sobie jeżdzą jak chcą wg. własnych przepisów.

REKLAMA

# Duśka

01.03.2003 11:12

Popieram "lampkę". Powinno się jeździć cały rok na światłach. Dzięki temu sami jesteśmy bardziej widoczni i inne samochody też, a to też ma znaczenie jeśli chodzi o bezpieczeństwo na drodze. Czasami warto samemu pomyśleć, a nie sztywno trzymać się przepisu. Ja jeżdżę cały rok na światłach. Duśka

# Alf

01.03.2003 11:22

Polecam jazdę cały rok na światłach. Nasz samochód wydaje się dla innych kierowców być nieco bliżej (złudzenie optyczne) i jest szansa, że nacisną na pedał hamulca zamiast gazu przy wyprzedzaniu "na debila", tj. na trzeciego+
BTW, jeżdziłem po Francji dość sporo i dla mnie ich zachowania drogowe nie są w ogóle wzorem.

# JS

01.03.2003 16:41

Po pierwsze nie ma co brać przykładów z innych narodów bo co kraj to obyczaj, po drugie ja zasadniczo jestem za tym, żeby używać świateł i generalnie ich używam, tylko wolałbym nie dawać satysfakcji niebieskim jak mnie zhaltują 10 m od domu i wręczą kwitek na parę stów bo w środku słonecznego letniego dnia zapomniałem włączyć światełka, a oni wypełniają plan tygodniowy ze zbiórki na pobory budżetówki. Jeżeli już to wolę sam zadecydować kiedy włączę kiedy nie.

REKLAMA

# znawca

01.03.2003 19:27

Ja to najbardziej lubię jeździć bez świateł w nocy- ludzie co za uczucie pusta modlińska i sunie się taką nieoświetloną rakietą 180, a potem dłuugie! Tygrysy to lubią

# Julka

01.03.2003 20:03

Znawca, uważaj bo cię odstrzelą

# Kotka

04.03.2003 20:36

Znawca, zabierz mnie ze sobą na przejażdżkę!!! Szczególnie, jeśli to jakiś ładny nissanik... Ja też tak chcę!!!

REKLAMA

# a cat

04.03.2003 21:51

To się da załatwić- jeśli gustujesz trochę w modelach retro

# Kotka

05.03.2003 16:11

A cat, możesz się ty przestać wtrącać bez sensu?
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą