Forum › Białołęka
Światła
# lolo 28.02.2003 15:54 |
|
Przypominam, że od dnia jutrzejszego można jeździć (w dzień) bez świateł mijania.
|
# figaro 28.02.2003 16:07 |
|
Dzięki
|
# LIGHT 28.02.2003 17:26 |
|
Jest to durny przepis, który robi z kierowców debili, gdyż to ustawa reguluje kiedy te światła mają być włączone, słońce,deszcz nie ważne-przepis ważny. Jadąc min. we Francji o tej porze roku w ciągu dnia przy dobrej widoczności inni kierowcy pukają się w czoło.
|
# lizus 28.02.2003 17:35 |
|
light jesteś the best
|
# lampka 01.03.2003 00:16 |
|
Z czego robicie problem. Cały rok jeżdzę na światłach i nie sprawia mi to kłopotu. Na trasie poza miastem jest bezpieczniej. Proponuję zlekceważyc przepisy i jeżdzić 365 dni na światłach
|
Przewoos 01.03.2003 08:55 |
|
LIGHT, pukij Ty się sam w czoło , tu jest Polska a nie Francja. France niech tam sobie jeżdzą jak chcą wg. własnych przepisów.
|
# Duśka 01.03.2003 11:12 |
|
Popieram "lampkę". Powinno się jeździć cały rok na światłach. Dzięki temu sami jesteśmy bardziej widoczni i inne samochody też, a to też ma znaczenie jeśli chodzi o bezpieczeństwo na drodze. Czasami warto samemu pomyśleć, a nie sztywno trzymać się przepisu. Ja jeżdżę cały rok na światłach. Duśka
|
# Alf 01.03.2003 11:22 |
|
Polecam jazdę cały rok na światłach. Nasz samochód wydaje się dla innych kierowców być nieco bliżej (złudzenie optyczne) i jest szansa, że nacisną na pedał hamulca zamiast gazu przy wyprzedzaniu "na debila", tj. na trzeciego+
BTW, jeżdziłem po Francji dość sporo i dla mnie ich zachowania drogowe nie są w ogóle wzorem. |
# JS 01.03.2003 16:41 |
|
Po pierwsze nie ma co brać przykładów z innych narodów bo co kraj to obyczaj, po drugie ja zasadniczo jestem za tym, żeby używać świateł i generalnie ich używam, tylko wolałbym nie dawać satysfakcji niebieskim jak mnie zhaltują 10 m od domu i wręczą kwitek na parę stów bo w środku słonecznego letniego dnia zapomniałem włączyć światełka, a oni wypełniają plan tygodniowy ze zbiórki na pobory budżetówki. Jeżeli już to wolę sam zadecydować kiedy włączę kiedy nie.
|
# znawca 01.03.2003 19:27 |
|
Ja to najbardziej lubię jeździć bez świateł w nocy- ludzie co za uczucie pusta modlińska i sunie się taką nieoświetloną rakietą 180, a potem dłuugie! Tygrysy to lubią
|
# Julka 01.03.2003 20:03 |
|
Znawca, uważaj bo cię odstrzelą
|
# Kotka 04.03.2003 20:36 |
|
Znawca, zabierz mnie ze sobą na przejażdżkę!!! Szczególnie, jeśli to jakiś ładny nissanik... Ja też tak chcę!!!
|
# a cat 04.03.2003 21:51 |
|
To się da załatwić- jeśli gustujesz trochę w modelach retro
|
# Kotka 05.03.2003 16:11 |
|
A cat, możesz się ty przestać wtrącać bez sensu?
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.