Forum › Białołęka
# deweloper 18.10.2013 10:38 |
|
jednej rzeczy nie rozumiem,kupuje się mieszkanie w szczerym polu i póżniej olaboga! Za darmo rozdawali?
|
# arti 18.10.2013 10:41 |
|
A może do budowy drogi dorzuciłby się deweloper który bierze kasę za sprzedaż mieszkań na tym wygonie ?
Albo bezmyślni mieszkańcy tego osiedla którzy widzieli co brali? Ja tam oglądałem mieszkania- nie brałem bo widziałem jak beznadziejny jest tam dojazd. Wychodzi na to że na mieszkaniu na tym byłym wygonie zarobi: - rolnik bo dobrze sprzedał swój wygon - deweloper bo sprzedał w miarę tanie mieszkania a że tanie to szybko poszły -mieszkańcy bo kupili w dobrej cenie Resztę wydatków na których zaoszczędzili wyżej wymienieni- infrastruktura, oświata itp. musi zafundować im dzielnica czyli MY. Zastanawiam się czy winy tutaj nie ponosi Zielone Mazowsze :) ? |
# błażej 18.10.2013 11:00 |
|
Panie Roszak, mam nadzieję, że to nie są czcze obietnice. Te drogi są NIEZBĘDNE.
Co do "durnych" mieszkańców. Zgodnie z planami zagospodarowania osiedla te powinny być otwarte na północ (ul. Lewandów) oraz na południe (Trasa Toruńska). Wręcz idealne połączenie. Ale czy radni i urzędniczy przejmują się planami, kiedy nie są po ich myśli? Nawet jest nowo wybudowana ulica Geodezyjna - łącznik z Trasą Toruńską. I co? I nic. Brakuje 5 metrów między osiedlami a Geodezyjną, a miasto / dzielnica nie potrafią wywiązać się ze swoich obowiązków. Co do dróg, mieszkania nie były takie tanie jak wam się wydaje, bo każdy z deweloperów zbudował kilka kilometrów dróg, chodników, oświetlenia. Jak myślicie, kto za to finalnie zapłacił? Nie, nie dzielnica, nie podatnicy. Właściciele mieszkań i domów. http://goo.gl/maps/Jln4k @arti. Człowieku. Myślisz, że ja my nie płacimy podatków m.in. na infrastrukturę i oświatę? Płacimy i to pewnie większe niż ty. No przyznaj się, ile oddałeś w tym roku picie do budżetu? |
# Piotrek 18.10.2013 12:53 |
|
#deweloper napisał(a) 18.10.2013 10:38 jednej rzeczy nie rozumiem,kupuje się mieszkanie w szczerym polu i póżniej olaboga! Za darmo rozdawali? Zabudowania z reguły powstają tam gdzie jest na nie miejsce, miejsce z reguły jest tam gdzie nic innego nie ma oprócz trawy i krzaków, więc rusz trochę tą pustą głową. Idąc twoim tokiem "rozumowania" powinniśmy się mocno zastanowić, po co metro w centrum, przecież tam już jest wszelka infrastruktura, metro, tramwaje i drogi powinny być więc według ciebie budowane tam gdzie nic nie ma oprócz szczerego pola ?! |
# Aneta 18.10.2013 13:15 |
|
Tu już nie chodzi o sam dojazd. Na każdym z tych osiedli większość mieszkańców to młodzi ludzie z dziećmi. Przydała by się droga, którą nasze pociechy z ww. osiedli mogłyby możliwie krótką drogą dotrzeć bezpiecznie do nowo budowanej szkoły. Ulica Lewandów jest niewielką lecz dosyć ruchliwą drogą, po której poruszają się pojazdy osobowe i ciężarowe. Bezpieczeństwo dzieci to sprawa priorytetowa, na którą pieniądze powinny się znaleźć i wieżę, że najbliższym czasie się znajdą
|
# ffffffffff 18.10.2013 17:08 |
|
a podateczki trzeba płacić, nawet, jesli nie ma dróg... A możeby tak nie płacić?
|
# Ola 18.10.2013 23:36 |
|
Jest to sponsorowany artykuł konkurencji, jasna sprawa!
|
# OBOSIECZNA 19.10.2013 12:25 |
|
Sieczna ? A gdzie jest Dwusieczna ?
|
# Kasia.2013 19.10.2013 21:31 |
|
Jak dla mnie to w rejonie Ostródzkiej-Głębockiej-Kątów Grodziskich brak jest kilku, jeśli nie kilkunastu dróg wschód-zachód. Dramat komunikacyjny, pogłębiany przez lata. Osiedli wybudowało się to bez liku, a w między czasie powstał raptem fragmencik drogi zwany ul. Magiczną.
|
# Luthien 21.10.2013 12:43 |
|
#ffffffffff napisał(a) 18.10.2013 17:08 a podateczki trzeba płacić, nawet, jesli nie ma dróg... A możeby tak nie płacić? To nie płać, dłużej poczekasz na rozwój infrastruktury :) |
# ktoś 21.10.2013 18:12 |
|
#OBOSIECZNA napisał(a) 19.10.2013 12:25 W Choszczówce !Sieczna ? A gdzie jest Dwusieczna ? |
# kolo 03.09.2014 17:00 |
|
, brak chodników po obu stronach ul. Lewandów żeby dziecko nawet na około mogło chodzić bezpiecznie do nowej szkoły na Głębockiej
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.