REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Second hand - który najlepszy

# babushka

18.11.2003 23:35

Ponieważ nie mieszkam tu zbyt długo, chciałabym się spytać,czy znacie jakieś fajne sklepy z tanią odzieżą, gdzie mają też rzeczy dla dzieci. Ja znalazłam tylko jeden na bazarku przy Swiatowida. Słyszałam, że podobno jest gdzieś fajny sklep w okolicach Choszczówki z tanią odzieżą na wagę, ale zupełnie nie znam tej części Białołęki, po przeciwnej stronie Modlińskiej (ja mieszkam na Tarchominie). Pozdrawiam

Gonzo-reaktywacja

19.11.2003 09:15

Nie masz przyjaciół? W moim gronie, jak jeszcze dzieci były na tyle małe, że można było ciuszki bez wstydu oddawać, przyjęta była taka zasada, że ubranka, z których mi dzieci wyrosły, oddawało się potrzebującym znajomym :) Zawsze wiedziałem, kto potrzebuje. Czysto koleżeńska pomoc. Ciuszków przy małych dzieciach kupowało się masę, dużo więcej, niż potrzebowały, do tego dodaj zakupy babci i znajomych i już była sterta ! Znacząca część była prawie nowa. Teraz, jak dzieci są większe, to już kupuje się mniej i bardziej to wszystko niszczą, a zniszczone ciuchy wstyd komukolwiek oddać.
Kiedyś jadąc do dzikusa (Dziki na Choszczówce) zdawało mi się, a jeszcze prawidłowo kontaktowałem, że przed, przy torach, jakieś 500 m. wcześniej widziałem coś takiego, ale pewności nie mam :(
Poza tym mam pytanie, ile masz dzieci, że życie cię do tego zmusza? Na siebie trochę mniej wydawaj, a dzieciom kup to co trzeba i ewentualnie lekkiej oszczędności naucz.
A przede wszystkim postaraj się o przyjaciół, oni w biedzie nie zostawiają, tylko o takich prawdziwych ... :)

# wielbiciel second-handów

19.11.2003 09:28

babushka wsiądź na tarchominie w autobus 133 i dojedź do pętli w choszczówce (zajmie ci to jakieś 10 minut od przystanku tarchomin północny) wysiądź i zapytaj w kiosku gdzie jest second-hand, każdy ci powie :-)

REKLAMA

# babushka

19.11.2003 09:53

Gonzo, jeśli ktoś kupuje w second hand to nie zawsze oznacza, że ma jedenastkę dzieci i brakuje mu na chleb. W niektórych sklepach z używaną odzieżą można kupić takie ciuchy, że oko by Ci zbielało. Moja znajoma kupiła córce naprawdę świetne rzeczy, takie których nie dostaniesz w sklepach. Tak się spodobały mojej córce, że też chcemy upolować coś ekstra.

Gonzo-reaktywacja

19.11.2003 11:35

:)
... no to polujcie, tylko aby świerzbu nie złapać, albo innego plugastwa ...
... no i mi zbielało :(

# PP

19.11.2003 13:24

Niezależnie od tego po jakim nickiem występuje Gonzo, zawsze jego wypowiedzi są pod poziomem.

REKLAMA

# Kotkaa

19.11.2003 16:00

PP, twoja wypowiedz nijak nie ma się do meritum sprawy.
Apeluję raz jeszcze: jeżeli ktoś ma do kogoś jakieś "ale", to załóżcie sobie nowy wątek i tam sobie dyskutujcie.
A sklep na Choszczówce jest rzeczywiście niezły. Otowrzono też jeden na ul. Ołówkowej (152 w kierunku Białołęki Dw do przystanku Ołówkowa), ale to już nie to, oj, nie to. Ale stamtąd jest 176 (ta sama pętla, co 133).

# kośnierz

19.11.2003 19:13

Kotko, wy to macie czas..

# babushka

19.11.2003 23:53

Dziękuję za namiary. A jak do tego sklepu w Choszczówce dojechać samochodem. I przy jakiej ulicy jest ten sklep? Pozdrawiam

REKLAMA

# jawor

20.11.2003 00:06

Najlepiej na azymut.
przeczytaj poprzednie posty i pomyśl !

# Vladymir

20.11.2003 21:26

Używane ciuchy i buty dziecięce sa też w Pluszowym Misiu przy pętli na Nowodworach, a jeśli mówisz o bazarze na Tarchominie, to pamiętaj, że są dwa, tzw mały bazarek przy basenie i duży bazar przy poczcie i na obu są ciucholandy dziecięce.

# Królewna Fiona

18.03.2004 11:16

Nie jest to na Tarchominie, ale fajny sklep tego typu jest na Ogrodowej 3 - bardzo duży. A jak tam jesteś to jeszcze możesz zajść do Hali Mirowskiej - tam jest dużo ciuchów dla dzieci. A w ogóle to możesz sobie pobuszować tutaj http://secondhand.ltd.pl/lumpeks.php
A ten sklep który polecają na trasie 133 to jest prima sort i sklep tej sieci jest też u nas na osiedlu - w którymś z tych pawilonów na przeciw przystanku Tarchomin Północny

REKLAMA

# bonifacy

03.10.2015 13:07

pedały
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025