REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Ruch na rzecz deklerykalizacji

# laksigen

10.11.2009 19:51

W dniu dzisiejszym władza w osobach Kaznowskiego , Smoczyńskiego i Opolskiego uczestniczyli w odsłonięciu płyty pamiątkowej przy ulicy J.Antalla 2 dt Józefa Antalla . Nie życzę sobie , aby przedstawiciele władzy państwowej uczestniczyli w obrzędach z wykorzystaniem przedstawiciela religii katolickiej. W naszym państwie obowiązuje rozdzielenie państwa od kościoła. Tak samo chore jest bieganie Kaznowskiego ze swoim pomagierem do kościoła na katolickie dożynki.Jeżeli emanacją troski o ludzi wg kaznowskiego jest związek z kościołem to polecam rzeczywiste wsparcie potrzebujących . Np zmuszenie swoich przyjaciół z miasta , aby ponownie przyznali dotację na przychodnię dla bezdomnych przy stacji WKD. P.S. nazwa ulicy Antalla obowiązuje odkąd istnieją tam bloki (czyli od PRL) i nie jest to zasługa ani kaznowskiego ani po!!

# jaskółka

10.11.2009 20:08

Odsłonięcie pamiątkowej tablicy było nakazem historycznym.Udział naszego dobrodzieja wydaje mi się innym nakazem
Niektórzy śpiewali by tak jak w ,,Skrzypku...tradycja,tradycja, tradycja.

Matka_Sławka_z_Gdańska

10.11.2009 23:10

... to charakterystyczne dla posierpiowego, partyjnego bydla i cweli podczepiajacych sie pod takie wydumane na styropianie w smrodzie pierdow idee. Zbycho, Rycho, Miro... Po palcu, lekko pociagniety ideologiczna wazelina taki smiec spoleczny wejdzie w kazdy uklad, byle zyc, zryc i krasc... ot, szmata. Szmata? To delikatne slowo... ha, ha, ha... a wy chcecie z parafialnego popychla robic burmistrza.... ha, ha, ha... Jebnijta sie ! Lbami w sciane !

REKLAMA

# bwradny

11.11.2009 11:16

Mateczko, parafialne popychło bardzo mi przypadło do gustu. Chyba sobie strzelę wizytówki..., a co?
P.S. Mnie osobiście nie przeszkadza to, że przy odsłonięciu asystował duchowny wyznania katolickiego (religia to chrześcijaństwo, przypominam dla porządku, abyśmy nie schodzili do poziomu Faktów i Mitów), batiuszka prawosławny, pastor ewangelicki i rabin na dokładkę. Bardziej mnie boli, że radni dzielnicy o uroczystości zostali poinformowani dzień wcześniej po południu... To się nazywa skuteczna promocja i komunikacja społeczna.

Matka_Sławka_z_Gdańska

11.11.2009 16:06

... a pewnie ! Za publiczne pieniadze latwo sie strzela i nie bedziesz pierwszym darmozjadem, ktory to udowodni.

# elektroda

11.11.2009 20:28

dokładnie Matko! ja nie chcę żadnego klechy na państwowych imprezach , szczególnie ,że nie ma żadnego boga!

REKLAMA

# bwradny

11.11.2009 20:34

Mateczko, a fe! Myślałem o własnej inwestycji, wszak nie utrzymuje mnie jedynie dieta, którą zresztą stanowi darmozjadowy system a nie widzimisię popychla. Cóż, sam nie jestem w stanie go zmienić. Natomiast staram się podejmować działania choćby w części adekwatne do czterocyfrowej kwoty przelewanej co miesiąc na konto. Oczywiście na miarę umiejętności popychla...

# borderline

14.11.2009 20:17

bwradny lepiej się nie wypowiadaj! gadasz co byś zrobił , a w rzeczywistości jakbyś był u władzy nic byś nie zrobił. Chyba ,że bursztynowy ołtarz dla księdza ,aby pokazać swój związek ,,tradycją" chrześcijańską , która została nam narzucona w 966

# bwradny

14.11.2009 21:09

nie lubię bursztynu.

REKLAMA

Matka_Sławka_z_Gdańska

15.11.2009 01:35

... a pewnie, ze tak Matka a'piac zaczna mowe :)!
Gdzie bys z tym latal, zeby sprzedac?
I po co ?
Miasto ( czytaj: bydlo samorzadowe ) Ci zaplaci, elegancko, przelewem... ha, ha, ha.... przeciez po to zostales radnym... ha, ha, ha... zeby wygodnie zyc z naszych podatkow, po nic innego !?

# lil

15.11.2009 18:00

biedni niedoinformowani radni, oj aż szkoda że nie wiedzą co się w dzielnicy dzieje! WSTYD panie BW !!!

# analityk

15.11.2009 20:05

szybkość reakcji jest wyznacznikiem inteligencji. Ale cóż po przeczytaniu aveciarza i wypowiedzi tzw bw jestem pewien poziom ten jest poniżej średniej delikatnie mówiąc , zresztą jak większości radnych , ale może bozia pomoże...przecież im mniejsza inteligencja tym większa wiara

REKLAMA

# bwradny

16.11.2009 08:25

Mateczko, rozdawałbym, rozdawał. Sami by wzięli.
Mateczko, wygodne życie i dieta radnego?! Chyba żartujesz. Przecież nie tak dawno demaskowałaś te wszystkie futra, samochody i nie wiadomo co jeszcze. Czy ty wiesz, kochana, ile teraz porządne futro kosztuje? A wypasione auto?
Analityku - uprzejmie przepraszam za moją wsteczną inteligencję. Miło, że czytasz "Aveciarza". (Przepraszam, z powodu mojej ograniczonej inteligencji nie mogę zrozumieć logiki wywodu - jak ma się szybkość reakcji do badania mojej nieistniejącej inteligencji poprzez lekturę "Aveciarza" i wpisów na forum?)

# czytelnikkk

16.11.2009 23:00

poziom aveciarza jest niski

# pick

17.11.2009 10:00

Przecież Aveciarz to kampania wyborcza BW.
Szkoda tylko ze szkoły pozwalają na to żeby te bzdury trafiały do dzieci.

REKLAMA

# bwradny

17.11.2009 10:32

czytelnikkkk: "poziom aveciarza jest niski"
Czasem w życiu warto się schylić...
Pick: "Przecież Aveciarz to kampania wyborcza BW."
WOW!!! Zdemaskowałeś mnie/nas!!! Cóż za bystra inteligencja. Rozumiem, że niedawno czytałeś o Herculesie Poirot...?

# kwant

17.11.2009 13:54

bwradny czy nie możesz dokonać anihilacji swojej osoby razem z aveciarzem!?

# bwradny

17.11.2009 17:36

rozumiem, że posługujemy się językiem metaforycznym i chodzi Ci bardziej o proces fizyczny aniżeli łaciński źródłosłów. jeśli tak - to sam niestety nie. mogą natomiast uczynić to wyborcy - materialna siła głosu ma istotnie moc promieniotwórczą. I wówczas w naszą dzielnicową materialną przestrzeń wstąpi nowy, młody, nieskażony twórczy duch...

REKLAMA

# ciekawy

20.11.2009 20:39

Mam pytanie kiedy znajdzie się radny/radna będący prawdziwym/ą Polakiem /ą i wniesie wniosek , aby usunąć krzyż z tej sali , w której odbywają się zebrania rady dzielnicy?Ten krzyż to złamanie prawa!

# Wiesia z Mezem

20.11.2009 21:28

Edek, Moj Maz mowi, ze jak ruskie przyjda....
... ze jak oni przyjda, to barany, tak sie wdrapywac beda jeden przez drugiego, ze az sie potratuja ! Byle talon na Lade dostac, byle wejsciowke do stolowki miec....
A baby - dodaje Edek - to jeszcze gorsze sa! I patrzy na mnie.
Do wlosow sobie skocza, tipsami twarze porania...
Robilyscie tipsy, Kochane?

# cobra22

21.11.2009 21:32

ciekawy, sufit na łeb ci się s........ł?
laksigen-laramid to dobry środek dla ciebie, bo g...o z ust i myśli twych płynie

REKLAMA

Matka_Sławka_z_Gdańska

21.11.2009 22:19

... przemowil milosnik krzyza. Dobry polak i katolik.

# carbon

22.11.2009 15:16

powieśmy w urzędzie dzielnicy posąg Zeusa jeżeli mamy wychwalać coś co nie istnieje.Krzyż już mamy , może jeszcze jakiś Światowid ...

Matka_Sławka_z_Gdańska

22.11.2009 16:04

Na Zeusa!
Posagu nie da sie zawiesic, a rzezba nie ma w naszej gminie wlasciwych konotacji; popatrzcie na karly przed szkola podstawowa... i nie polejcie sie ze smiechu na to załosne" narodowe chciejstwo" wyklute z chwalby kleski .... :)))
Nie ozdabiajmy zatem scian w tak podlym miejscu, jak urzad, takimi Wybitnymi Fantazjami, jak Gromowladny. Zeus byl Kims!Potrafiby, w co Matka nie watpia, zaingerowac w zlo, na przyklad. Nie do pomyslenia bowiem byloby pod Jego przewodem zaistenienie takich incydentow, jak Auschwitz ( d. Oswiecim ), czy tez moze blizsze istocie Jedwabne.... obecnie w powiecie lomzynskim. Zeus... bo Zeus, to jest bardzo porzadna Kreacja !
Sadza Matka zatem, ze ta wywieszona na drzewcach ofiara otumanionego tlumu zwisa w odpowiednim miejscu... a dla bydla, ktoremu obecnie z jakis powodow nie zwisa ( bo i tak przeciez moze byc ), jest tylko kwestia zaplaty, za ile go zdejma ze sciany. I po co ? Matka sugeruja powyzej, ze bydlo moze to zdjac za talon za auto... lub kawalek kabanosa z KC. I wiemy dobrze, ze tak moze byc. Prawda Cwiercmalorolny ?
A co sie zas tyczy Swiatowida... to jest za waska. Robia sie korki od switu. To tyle.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni