Skonfiguruj
Dodaj samodzielnie on-line
Konto użytkownika
Forum › Warszawa
| # xyz 04.09.2026 08:42 |
|
|
Ratusz i jego pomysły :(
Może jeszcze ule postawcie na środku ronda. I domki dla bezdomnych kotów |
|
| # Tubylec 04.09.2026 09:01 |
|
|
Ideologia weszła na mocno. Kanalizacji na Białołęce nie ma, za to będzie rewitalizacja sztucznej palmy. Starym autem do Warszawy nie wjedzisz. Ciekawe, kiedy bez nowego iPhone nic w Warszawie nie załatwisz. Miasto wykluczające, ekskluzywne, dla bogatych.
|
|
| # Dariusz 04.09.2026 09:05 |
|
|
Podczas referendum przekonacie się, czy "jest to znakomity dowód na to, jak bardzo potrzebna jest zielona przestrzeń, szczególnie w centrum Warszawy". Owszem, jest potrzebna i w Warszawie jest jej bardzo dużo. Mówimy głośne "nie" dla likwidacji miejsc parkingowych
|
|
| # Jvlo 04.09.2026 09:17 |
|
|
Czy ZDM to jest zarząd dróg? To zdaje sie ma pilnirjsze sprawy, jak chocby remonty ulic. To co robią to jest przepalanie kasy na bzdury
|
|
| # Kapsalon 04.09.2026 13:02 |
|
|
Dosłownie nie rozumiem, komu się ta zmiana nie podoba. Blachosmrodziarzom spaliny tak uderzyły do mózgu, że mają problem z usunięciem betonu na rzecz zieleni na przestrzeni po której i tak dosłownie nikt nie chodzi ani nie jeździ. Zmiana obiektywnie na lepsze, nikt nic nie straci.
|
|
| # Wawer 04.09.2026 13:12 |
|
|
#Kapsalon napisał(a) 04.09.2026 13:02 Dosłownie nie rozumiem, komu się ta zmiana nie podoba. Blachosmrodziarzom spaliny tak uderzyły do mózgu, że mają problem z usunięciem betonu na rzecz zieleni na przestrzeni po której i tak dosłownie nikt nie chodzi ani nie jeździ. Zmiana obiektywnie na lepsze, nikt nic nie straci. #Kapsalon napisał(a) 04.09.2026 13:02 Dosłownie nie rozumiem, komu się ta zmiana nie podoba. Blachosmrodziarzom spaliny tak uderzyły do mózgu, że mają problem z usunięciem betonu na rzecz zieleni na przestrzeni po której i tak dosłownie nikt nie chodzi ani nie jeździ. Zmiana obiektywnie na lepsze, nikt nic nie straci. Stracimy wszyscy. Warszawa już ma wielomilardowy dług i rokroczny wielki deficyt budżetowy. Koszt stworzenia a następnie utrzymywania tej niepotrzebnej zieleni, bo i tak na środku ronda nikt z niej nie skorzysta, to tylko powiększanie deficytu budżetowego i zadłużenia miasta, od którego płacimy niemałe odsetki bankom. Takie gospodarowanie prowadzi do tego, że nie ma kasy na znacznie ważniejsze sprawy, jak np. budowa szkół. W szkole mojego dziecka ostatni dzwonek jest o 18.30, a wciąż słyszymy, że nie ma pieniędzy na budowę nowej szkoły. |
|
| # Tubylec 04.09.2026 13:13 |
|
|
#Kapsalon napisał(a) 04.09.2026 13:02 Zmiana obiektywnie na lepsze, nikt nic nie straci. Za to ktoś za to zapłaci. Będzie to zrobione kosztem czegoś innego. Nie bywam w centrum i jako mieszkanieć Warszawy, chcę aby moje podatki szły na rozwój mojej dzielnicy, a nie upekszania centrum, gdzie pijani turyści szwendają się po nocy. |
|
| # Mical88 04.09.2026 15:56 |
|
|
#Tubylec napisał(a) 04.09.2026 13:13 Egoistyczna postawa. Niepatrzenie na szerszy obrazek. Jakby pojsc ta logika dalej to jaki jest w ogole sens placenia podatkow skoro skorzysta na tym ktos więcej niz tylko ja i moje najblizsze otoczenie? Ja sie ciesze ze z moich pieniedzy ktos postawi lawke na ktorej nigdy nie usiade ale dla kogos innego to moze byc przydatneZa to ktoś za to zapłaci. Będzie to zrobione kosztem czegoś innego. Nie bywam w centrum i jako mieszkanieć Warszawy, chcę aby moje podatki szły na rozwój mojej dzielnicy, a nie upekszania centrum, gdzie pijani turyści szwendają się po nocy. |
|
| # Tubylec 04.09.2026 16:05 |
|
|
#Mical88 napisał(a) 04.09.2026 15:56 Egoistyczna postawa. Niepatrzenie na szerszy obrazek. Jakby pojsc ta logika dalej to jaki jest w ogole sens placenia podatkow skoro skorzysta na tym ktos więcej niz tylko ja i moje najblizsze otoczenie? Ja sie ciesze ze z moich pieniedzy ktos postawi lawke na ktorej nigdy nie usiade ale dla kogos innego to moze byc przydatne Nie przeszkadza mi stawianie ławek, bo też z nich może skorzytam, ale rewitalizacja sztucznej palmy to raczej złoty kibel w prywatnej rezydencji. |
|
| # Marian 05.09.2026 16:08 |
|
|
Wawer bez kanalizacji i komunikacji a Trzask wywala kasę na bzdury i atrakcje dla turystów. Ale to nie turyści będą głosować w referendum tylko mieszkańcy Wawra. Dzisiaj poleci Trzask jutro Tusk i KO. Zobaczcie jak wygląda zieleń na mieście. Zachawszczone ugory.
|
|
LINKI SPONSOROWANE
Szukasz kursów do matury? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie oraz online.
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.