REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Rada osiedla "Erazma"

# yyy

25.11.2005 22:20

Czy ktoś wie czym się zajmuje i czy jeszcze istnieje Rada Osiedla Erazma z p. Bielak na czele i aktywnym ostatnio na forum jej wiecznym członkiem Stefciem. Rada ta wybrała się sama z pośród siebie na jednym z odbywanych raz w roku zebraniach z mieszkańcami.

# Przewodniczący innego osiedla.

27.11.2005 17:34

yyy- Podstawowa choroba która trapi działalność społeczną to chęć rozliczania a niechęć rozliczających do pracy. Ogólnie rzecz biorąc co raz mniej jest osób które chcą się tym zajmować.Raz w roku spotkanie (zebranie ) osiedlowe to statutowy obowiązek.Sprawozdanie z dzialalności a za tym udzielenie absolutorium oraz ewentualne sprecyzowanie celów
na najbliższą przyszlość (rok,kadencja ).
Zwykle tak to już w naszym kraju bywa że na zebrania jeśli przychodzą ludzie kulturalni to nie biorą udzialu w pyskówkach- a ich często rozsądny glos ginie w masie. Natomiast jest to wspaniałe pole do popisu tak zwanych harcowników osiedlowych (typu slyszała Pani o tych zlodziejach itp. ) Często sie zdarza że trafi się podchmielony (ku uciesze ) i swoje oracje glosi.... Finał jest taki że rezygnują z pracy w Radach ludzie którzy wnoszą do zycia osiedlowego powiew świezości a w marażmie żyje osiedle.
Chętnie do tej tematyki możemy wrocić w zalezności od zapotrzebowania.Pozdrowienia.

# yyy

28.11.2005 00:52

Z tą aktywnością to prawda, ale także u tych co są w tej radzie. Chociaż - co 4-ty rok aktywność wzrasta (wybory samorządowe).
A co do tej Rady to w związku niewielką nadwyżką (ale naprawdę tylko kilkuosobową) jej członkowie w tzw demokratycznych wyborach nie dopuścili nikogo nowego do swojego składu, był nawet jeden mieszkaniec, który wręcz prosił " wybierzcie mnie" ale nie miał szans. Nie znam innych rad osiedli blokowych, ale w tej radzie to jakoś nie widzę tej działalności chyba, że załatwianie jakiś swoich spraw w administracji. Poza tym niektórzy członkowie rady pobierają jakieś kwoty wynagrodzenia ze spółdzielni, niewielkie ale zawsze. Dlatego liczę, że jacyś mieszkańcy się odezwą

REKLAMA

# Karolina z Erazma

28.11.2005 17:13

Rada Osiedla zrzesza też prawdziwych społeczników. Jednym z najlepszych jest radny dzielnicy Pan Stefan Zawadzki.Najsłabszym i najmniej merytorycznym jest Pan Jarosław /niestety zapomniałam nazwiska/

# yyy

29.11.2005 11:47

Znam z widzenia obu panów ale chodziło mi Karolino o jakieś konkrety, przejawy tej aktywności a nie o Twoje osobiste sympatie i antypatie, nie mam osobiście nic przeciwko żadnemu z nich. Są jeszcze w radzie kobiety (np. p. Bielak, p. Undra).
Może ktoś (z Rady?) napisze o jakiś dokonaniach tego społecznego ciała w 2005r

# Erazmiak

29.11.2005 12:51

Karolino czy byłaś kiedyś na zebraniu w/w rady? Tak się składa że ja byłem i akurat odniosłem dokładnie odwrotne wrażenie do twojego. Co do działalności rady to mogę powiedzieć, że jest zadowalająca.

REKLAMA

# yyy

29.11.2005 23:52

Erazmiaku konkrety, konkrety !!! Uwaga, sugerująca, że miło spędziłeś czas z w gronie rady to chyba nie to.

# DKOT

30.11.2005 00:03

to bardziej zlozona sprawa- poczucie wspolnoty tez jest wazne, moze nawet wazniejsze niz uzyskanie np. sygnalizacji swietlnej.

# Karolina z Erazma.

30.11.2005 09:26

Erazmiaku,z pewnością jesteś Panem Jarosławem z rady .Skromnym człowikiem to ty nie jesteś. Aż zieje z ciebie nienawiść do innych ludzi ,szczególnie do radnego Pana Stefana.

REKLAMA

# Bużka

30.11.2005 19:27

Bedzie wojna w obrębie plebani.Stefcio i Jarek zaufani proboszcza.Ofiarę opatrzy i zabezpieczy także swój.

# xyz

30.11.2005 20:25

Najważniejsze jest samozadowolenie - Erazmiaku. A co do Stefana, Pana Radnego, to rzeczywiście fajny gość. Szkoda tylko, że fałszywy i zawistny, a po zatym nie szkodliwy. Można przy nim otwierać okna.

# yyy

30.11.2005 23:27

Sami fani Stefana i Jarosława, czyżby już kampania wyborcza ??
Stefan stracił jedną kadencję, Jarosław już 3 krotny kandydat na radnego, jeśli temperatura rywalizacji będzie w takim tempie wzrastać to strach pomyśleć jak to się skończy.
Stefan od lat wierny Smokowi i Gospodarności a Jarosław z kim do wyborów tym razem ?

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe