Forum › Białołęka
Rada osiedla "Erazma"
# yyy 25.11.2005 22:20 |
|
Czy ktoś wie czym się zajmuje i czy jeszcze istnieje Rada Osiedla Erazma z p. Bielak na czele i aktywnym ostatnio na forum jej wiecznym członkiem Stefciem. Rada ta wybrała się sama z pośród siebie na jednym z odbywanych raz w roku zebraniach z mieszkańcami.
|
# Przewodniczący innego osiedla. 27.11.2005 17:34 |
|
yyy- Podstawowa choroba która trapi działalność społeczną to chęć rozliczania a niechęć rozliczających do pracy. Ogólnie rzecz biorąc co raz mniej jest osób które chcą się tym zajmować.Raz w roku spotkanie (zebranie ) osiedlowe to statutowy obowiązek.Sprawozdanie z dzialalności a za tym udzielenie absolutorium oraz ewentualne sprecyzowanie celów
na najbliższą przyszlość (rok,kadencja ). Zwykle tak to już w naszym kraju bywa że na zebrania jeśli przychodzą ludzie kulturalni to nie biorą udzialu w pyskówkach- a ich często rozsądny glos ginie w masie. Natomiast jest to wspaniałe pole do popisu tak zwanych harcowników osiedlowych (typu slyszała Pani o tych zlodziejach itp. ) Często sie zdarza że trafi się podchmielony (ku uciesze ) i swoje oracje glosi.... Finał jest taki że rezygnują z pracy w Radach ludzie którzy wnoszą do zycia osiedlowego powiew świezości a w marażmie żyje osiedle. Chętnie do tej tematyki możemy wrocić w zalezności od zapotrzebowania.Pozdrowienia. |
# yyy 28.11.2005 00:52 |
|
Z tą aktywnością to prawda, ale także u tych co są w tej radzie. Chociaż - co 4-ty rok aktywność wzrasta (wybory samorządowe).
A co do tej Rady to w związku niewielką nadwyżką (ale naprawdę tylko kilkuosobową) jej członkowie w tzw demokratycznych wyborach nie dopuścili nikogo nowego do swojego składu, był nawet jeden mieszkaniec, który wręcz prosił " wybierzcie mnie" ale nie miał szans. Nie znam innych rad osiedli blokowych, ale w tej radzie to jakoś nie widzę tej działalności chyba, że załatwianie jakiś swoich spraw w administracji. Poza tym niektórzy członkowie rady pobierają jakieś kwoty wynagrodzenia ze spółdzielni, niewielkie ale zawsze. Dlatego liczę, że jacyś mieszkańcy się odezwą |
# Karolina z Erazma 28.11.2005 17:13 |
|
Rada Osiedla zrzesza też prawdziwych społeczników. Jednym z najlepszych jest radny dzielnicy Pan Stefan Zawadzki.Najsłabszym i najmniej merytorycznym jest Pan Jarosław /niestety zapomniałam nazwiska/
|
# yyy 29.11.2005 11:47 |
|
Znam z widzenia obu panów ale chodziło mi Karolino o jakieś konkrety, przejawy tej aktywności a nie o Twoje osobiste sympatie i antypatie, nie mam osobiście nic przeciwko żadnemu z nich. Są jeszcze w radzie kobiety (np. p. Bielak, p. Undra).
Może ktoś (z Rady?) napisze o jakiś dokonaniach tego społecznego ciała w 2005r |
# Erazmiak 29.11.2005 12:51 |
|
Karolino czy byłaś kiedyś na zebraniu w/w rady? Tak się składa że ja byłem i akurat odniosłem dokładnie odwrotne wrażenie do twojego. Co do działalności rady to mogę powiedzieć, że jest zadowalająca.
|
# yyy 29.11.2005 23:52 |
|
Erazmiaku konkrety, konkrety !!! Uwaga, sugerująca, że miło spędziłeś czas z w gronie rady to chyba nie to.
|
# DKOT 30.11.2005 00:03 |
|
to bardziej zlozona sprawa- poczucie wspolnoty tez jest wazne, moze nawet wazniejsze niz uzyskanie np. sygnalizacji swietlnej.
|
# Karolina z Erazma. 30.11.2005 09:26 |
|
Erazmiaku,z pewnością jesteś Panem Jarosławem z rady .Skromnym człowikiem to ty nie jesteś. Aż zieje z ciebie nienawiść do innych ludzi ,szczególnie do radnego Pana Stefana.
|
# Bużka 30.11.2005 19:27 |
|
Bedzie wojna w obrębie plebani.Stefcio i Jarek zaufani proboszcza.Ofiarę opatrzy i zabezpieczy także swój.
|
# xyz 30.11.2005 20:25 |
|
Najważniejsze jest samozadowolenie - Erazmiaku. A co do Stefana, Pana Radnego, to rzeczywiście fajny gość. Szkoda tylko, że fałszywy i zawistny, a po zatym nie szkodliwy. Można przy nim otwierać okna.
|
# yyy 30.11.2005 23:27 |
|
Sami fani Stefana i Jarosława, czyżby już kampania wyborcza ??
Stefan stracił jedną kadencję, Jarosław już 3 krotny kandydat na radnego, jeśli temperatura rywalizacji będzie w takim tempie wzrastać to strach pomyśleć jak to się skończy. Stefan od lat wierny Smokowi i Gospodarności a Jarosław z kim do wyborów tym razem ? |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.