Forum › Bielany
# bałagan 29.06.2022 20:06 |
|
myślę, ze na początek nawierzchni utwardzonej na ścieżkach rowerowych wysypanych żwirem na Sokratesa, a jeśli nie to rowerów terenowych, zdolnych pokonąa te ścieżki
|
# rowerzysta, nie aktywista 30.06.2022 08:06 |
|
Tak, słuszna uwaga o tych "stacjach naprawczych". To śmieszne jest. Analogicznie powinno się budować małe warsztaty samoobsługowe dla kierowców.
|
# SRK 30.06.2022 08:30 |
|
A co z pieszymi? Domagam się przydrożnych punktów naprawy i konserwacji obuwia!
|
# Robert - czasami rowerzysta 30.06.2022 11:42 |
|
Rowerzyści potrzebuja przestrzegać przepisów; gdy jadę rowerem obserwuje przerażające zachowania:
Nadmierną prędkość Wymuszanie pierwszenstwa na pieszych Niezatrzymywanie sie na czerwonym świetle i przed pieszymi Jazde w sluchawkach Jazde z telefonem w ręku Brak sygnalizowania zmiany kierunku jazdy Jazde pod prąd- szczefolnie na przejsciach/przejazdach rowerowych przez jezdnie |
# Też rowerzysta 30.06.2022 17:33 |
|
Smutno się robi gdy widzi się rowerzystów bezczelnie łamiących kodeks drogowy. Tylko raz widziałem jak słuszna kara ich spotkała - 5 się zderzyło i każdy jechał za szybko. Dziś jeden na kołowej w błękitnej koszulce i w chustce czapeczce na czerwonym
|
# Zdanna 30.06.2022 18:20 |
|
#Też rowerzysta napisał(a) 30.06.2022 17:33 Dokończysz ostatnie zdanie? Ciekawi jesteśmy, co się tam stało.Smutno się robi gdy widzi się rowerzystów bezczelnie łamiących kodeks drogowy. Tylko raz widziałem jak słuszna kara ich spotkała - 5 się zderzyło i każdy jechał za szybko. Dziś jeden na kołowej w błękitnej koszulce i w chustce czapeczce na czerwonym |
# Marian 01.07.2022 21:56 |
|
Nie po to jeżdżę rowerem żeby przestrzegać przepisów. Trzask zabrania jazdy samochodem, tylko on może i jego przydoopasy, więc muszę się do pracy dostawac jak najszybciej. Nie mam czasu czekać na światłach.
|
# art 04.07.2022 15:06 |
|
Może jeszcze po Kodeksie Drogowym bo to co robią na ulicach i chodnikach to jakaś masakra
|
# zorrp 04.07.2022 19:32 |
|
może mózgu
|
# Magierak 07.07.2022 00:26 |
|
Rozumiem, że i rowery są potrzebne, a co z pieszymi, kiedyś za komuny na każdej ulicy i podwórku były ławki,można było przysiąść na spacerze. Teraz na wielu podwórkach oprócz piaskownic , huśtawek polikwidowano ławki Nie ma gdzie odpocząć, nie każdy ma ochotę lecieć do parku
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.