REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Osiedle na Strumykowej

# Dorota J.

12.12.2002 08:56

Czy ktoś się orientuje, dlaczego część osiedla Strumykowa była sprzedawana przez Energopol a druga część (między Strumykową a zajezdnią autobusową) jest sprzedawana przez inną firmę. Dlaczego Energopol pozbył się tej inwestycji ? Słyszałam, że były niewyjaśnione sprawy z gruntem. Czy ktoś wie więcej ???

# Alf

12.12.2002 12:16

Upadek wykonawcy.
Polecam Gazeta.pl > Forum > Dom -> developerzy
jest tam cały wątek na ten temat

# Vladymir

12.12.2002 22:51

Potwierdzam info Alfa, ja nawet rozmawiałem z kierownikiem biura sprzedaży mieszkań tego osiedla na budowie, i on potwierdził bankructwo firmy. Obecnie to, co zostało z masy upadłości próbuje opchnąć jakaś obco brzmiąca z nazwy firma, mieszcząca sie na parterze niewykończonego bloku w głebi ul. Strumykowej pod lasem. Sądząc po stanie tej budowy, chętnych brak, a szkoda, bo mieszkania tam są ładne i okolica zielona...

REKLAMA

# Alf

13.12.2002 13:44

> i okolica zielona...
Jeszcze :-)
Przecież ten lasek/zagajnik jest ponoć pod zabudowę!

# PINGWIN

28.12.2002 12:14

NA STRUMYKOWEJ ANI NA TARCHOMINIE I W OGÓLE NA BIAŁOŁĘCE NIE MA ZAJEZDNI AUTOBUSOWEJ!!!!!!!!!!!!

# Vladymir

28.12.2002 22:59

Pod zabudowę ? A kto tam sie chce budować ? Ten zagajnik, jak go pogardliwie nazywa Alf, to atrakcja przyrodnicza i florystyczna na skalę europejską, boć to jedyna w Europie wydma rzeczna, niejako "przy okazji" obrośnięta kilkusetletnimi dębami... Cały teren objęty ścisłą ochroną krajobrazowo - przyrodniczą, ot, co !!!
Powyższe wyczytałem z przewodnika warszawskiego wydanie z 1980 roku, rozdział o Tarchominie.... Ale może to już przestarzałe informacje, macie nowsze ?

REKLAMA

# NN

29.12.2002 16:13

Informacje aktualne, lecz w ratuszu takich rzeczy nie czytają! Największą przewiną poprzedniego zarządu było chamskie gospodarowanie zielenią, czyli niewykorzystanie pięknych, naturalnych enklaw zieleni do celu, do którego powinny służyć - do rekreacji. Przypominam - to nie jest centrum miasta, lecz jego przedmieście!
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy