Forum › Białołęka
Osiedle na Strumykowej
# Dorota J. 12.12.2002 08:56 |
|
Czy ktoś się orientuje, dlaczego część osiedla Strumykowa była sprzedawana przez Energopol a druga część (między Strumykową a zajezdnią autobusową) jest sprzedawana przez inną firmę. Dlaczego Energopol pozbył się tej inwestycji ? Słyszałam, że były niewyjaśnione sprawy z gruntem. Czy ktoś wie więcej ???
|
# Alf 12.12.2002 12:16 |
|
Upadek wykonawcy.
Polecam Gazeta.pl > Forum > Dom -> developerzy jest tam cały wątek na ten temat |
# Vladymir 12.12.2002 22:51 |
|
Potwierdzam info Alfa, ja nawet rozmawiałem z kierownikiem biura sprzedaży mieszkań tego osiedla na budowie, i on potwierdził bankructwo firmy. Obecnie to, co zostało z masy upadłości próbuje opchnąć jakaś obco brzmiąca z nazwy firma, mieszcząca sie na parterze niewykończonego bloku w głebi ul. Strumykowej pod lasem. Sądząc po stanie tej budowy, chętnych brak, a szkoda, bo mieszkania tam są ładne i okolica zielona...
|
# Alf 13.12.2002 13:44 |
|
> i okolica zielona...
Jeszcze :-) Przecież ten lasek/zagajnik jest ponoć pod zabudowę! |
# PINGWIN 28.12.2002 12:14 |
|
NA STRUMYKOWEJ ANI NA TARCHOMINIE I W OGÓLE NA BIAŁOŁĘCE NIE MA ZAJEZDNI AUTOBUSOWEJ!!!!!!!!!!!!
|
# Vladymir 28.12.2002 22:59 |
|
Pod zabudowę ? A kto tam sie chce budować ? Ten zagajnik, jak go pogardliwie nazywa Alf, to atrakcja przyrodnicza i florystyczna na skalę europejską, boć to jedyna w Europie wydma rzeczna, niejako "przy okazji" obrośnięta kilkusetletnimi dębami... Cały teren objęty ścisłą ochroną krajobrazowo - przyrodniczą, ot, co !!!
Powyższe wyczytałem z przewodnika warszawskiego wydanie z 1980 roku, rozdział o Tarchominie.... Ale może to już przestarzałe informacje, macie nowsze ? |
# NN 29.12.2002 16:13 |
|
Informacje aktualne, lecz w ratuszu takich rzeczy nie czytają! Największą przewiną poprzedniego zarządu było chamskie gospodarowanie zielenią, czyli niewykorzystanie pięknych, naturalnych enklaw zieleni do celu, do którego powinny służyć - do rekreacji. Przypominam - to nie jest centrum miasta, lecz jego przedmieście!
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.