Forum › Bielany
okna do salonu
| # nand 19.10.2025 08:42 |
|
|
Potrzebuję wskazówek przy oknach do domu - salon z dużym przeszkleniem na południe i sypialnie od północy. Chodzi mi o sensowny kompromis między U okna a realnym komfortem latem. Zastanawiam się nad żaluzjami fasadowymi, może szkłem selektywnym, tylko nie wiem, gdzie jest granica opłacalności. Co ustawiliście u siebie, żeby nie przepłacić, a nie żałować?
|
|
| # peros 19.10.2025 19:09 |
|
|
Przy południu sprawdzają się żaluzje fasadowe spięte z automatyką pogodową, a w szybie selektywnej patrzyłabym na g-value, nie tylko U. Na północy priorytet to szczelność i montaż w ociepleniu, bo tam mniej zyskasz ze szkła przeciwsłonecznego. Harmonogramy w sterowaniu też robią robotę.
|
|
| # berton 21.10.2025 08:30 |
|
|
No ja też szukam i powiem ci że znalezc okno to bajka ale potem firme ktora ci to zamontuje w tempie to już problem.
|
|
| # natku 22.10.2025 08:17 |
|
|
Do porównania wariantów i policzenia zysków poleciłabym rozmowę w Domedze - mają różne systemy okienne i osłonowe, więc zestawią szkło selektywne z żaluzjami i doradzą, gdzie warto dopłacić, a gdzie lepiej nie. Dają też sensowny obraz koszt vs efekt, bez czarów.
|
|
| # nand 23.10.2025 12:28 |
|
|
Super, dzięki za konkrety - dopytam o g-value i automatykę, a w Domedze poproszę o dwa warianty wyceny, żeby łatwo zdecydować.
|
|
LINKI SPONSOROWANE
Szukasz kursów do matury? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Personalizowane gadżety reklamowe
GiftDesign.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.