REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Nowe wladze dzielnicy-cd

# Stenia z blokowiska

26.06.2006 10:14

Pisze Piotr Oracz...,,czego ? co chcial ? (język )jest mi obcy, chociaz doswiadczylem go we wczesnych latach dzieciecych w kraju który zwal sie PRlem. To slowa radnego.
Spojrzałam na stronę (władze, oswiadczenia -jestem ciekawska, przepraszam ) i czytam że Piotr to dziecię urodzone 09.05.78.Jeśli to dziecie pamięta PRL (moze latało to po urzędach) i miało taką wybitną pamięc to nadaje sie na króla.Natomiast jeśli jest kłamczuszkiem to co powinno sie zrobić ? No co?
I druga myśl :
Oświadczenia majatkowe2005r.Ponad 9 tys. OPS,Od 15 04 Urząd Marszalkowski 40 tys. no i radny 22 tys.Razem to ponad 71 tys .Chyba ze sie myle ?
Mam ciche pytanie -czy ktos w oazie która tak wiernie mu sekunduje takze tyle zarabia ?.Prosze o glosy w tej sprawie.
Moze ktos umie (nie mam takiej bieglości) odtworzyć zeznania podatkowe radnego za 2002 rok.Byłabym wdzięczna .

# księgowa

26.06.2006 12:24

Patrzę na te cyfry i mi żal. Jak to jest że za pierwszą pracę -chyba że wybitne kwalifikacje( i nie rozumiem) jakie stanowisko w OPS zarobki 3 tys miesiecznie?. Chyba że dodatek za PiS No a w Urzedzie marszałkowskim juz kierownikiem wydziału (jakiego ) 5 tys.miesięcznie?.
Brawo PiS.BRAWO.
I PYTANIE DO PANA ORACZA .CZY MOŻNA ZGŁOSIĆ SIĘ NA DYŻUR PO SKIEROWANIE DO PRACY NA TYCH SAMYCH WARUNKACH CO PAN?MOŻE WYKSZTAŁCENIE NIE TUZINKOWE ?.

# wino veritas

26.06.2006 14:36

Pytanie od Oracza. Z koro tak się tutaj definjujesz jak prawy człowiek i "oferujesz" swoją osobę to czas na test z przełożenia aspektów wiary na życie codzienne. Chodzi mi o słynne stwierdzenie - " prawda nas wyzwoli". Prosze choć raz pokaż że nie jesteś lalką sterowaną i mnie masz miękkiego kregosłupa. Określ się co do aferki Zienteckiej i Ostrowskiego - twego mistrza.
Stać cię na to , by jasno zaprotestować i powiedzieć - COŚ JEST NIE TAK I NALEŻY TO ZBADAĆ A EWENTUALNYCH WINNYCH ROZLICZYĆ???

REKLAMA

# mieszkam od niedawna

26.06.2006 17:30

To bardzo ciekawa kwestia o co chodzi? Czy ktos mógł by nakreslić w czym rzecz z Ostrowskim i Zientecką? O ile wiem to miejscowy PIS ale reszta jest mi niebardzo wiadoma. Czy te osoby będą startowały w wyborach? I co na to Oracz, jakos juz sie nie rozpisuje...

# Piotr Oracz

26.06.2006 20:26

Rozpiszę się, rozpiszę....
Wkrótce.
P.S. Bardzo bym chciał tyle zarabiać, nawet brutto.
Zastanawiam sie kto mnie się tak boi. Trochę odwagi, ujawnijcie nazwiska.

# Piotr Oracz

26.06.2006 20:33

Co do mistrza, to Mistrza mam tylko jednego.
Staram się być wierni słowom z Ewangeli, że "prawda nas wyzwoli"
Czy znacie całą prawdę w sprawie L.Z.? Ja nie. Znacie tylko informacje z prasy i wypowiedzi kilku zacierających ręce z uciechy radnych.

REKLAMA

# siekierka kurpiowska

26.06.2006 22:23

Oprócz informacji są fakty. A faktem jest zamieszkiwanie przez byłego męża p. Zienteckiej w lokalu do którego nie ma prawa.
Prawdą jest też, że radni mają jakieś ciągotki do załatwiania swoich spraw- głównie mieszkaniowych ( ród Sosnowskich na Pradze i Targówku, paru z PO na Woli itd.).
Dlatego uważam, że im mniej mienia państwowego ( czytaj przekupnego) tym lepiej.
A z ciekawości zapytam, co p.Oracz jako radny może przypisać sobie po stronie załatwionych dla mieszkańców spraw podczas dyżurów pełnionych w zupełnie odmiennym od PRL stylu?
Ze swojej strony proszę o załatwienie jednej istotnej sprawy( być może nadzór nad szkołami znanych Panu osób pomoże) :
proszę, aby boiska szkolne ( wszystkie bez wyjątku) były w pełni dostępne dla młodzieży i dzieci. Chciałbym, aby kluby, które uprawiają sport na Białołęce miały możliwość prowadzenia zajęć np. w BOS-ie bez płacenia kolosalnych pieniędzy za korzystanie z tych obiektów. To wstyd Panie radny, że mając takie piękne obiekty nie wpuszczamy na nie dzieci z Białołęki. Czy wie Pan, że w szkole z basenem i piękną halą większość dzieci nie ma tam zajęć? Może należało o tym myśleć bezpośrednio po wyborach? Nie samą ewangelią dzieci żyją.

ragozd

27.06.2006 12:52

panie Oracz - zalatwisz tylko te sprawy o ktorych pisze siekierka a bedziesz Wielki i zaglosuje na ciebie, nawet jak bedziesz w PiS czy innej Samoobronie ;)

# czacza

02.07.2006 22:28

ciekawa jestem ile osób z dużymi zarobkami załatwi dziecku miejsce u żony p. Ostrowskiego? Czy dzieci rodziców dobrze zarabiających / mama w PIP-ie, a tata w spółce/ nadal będą w przybytku państwa Ostrowskich dotowanych z budżetu państwa? Co na to p. Oracz i p. Zientecka,która tworzy nowe stanowiska w szkole 342 dla swoich pupilków? Może warto się przyjrzeć ludziom i ich rodzinom pracującym w Jej byłej szkole. Czy nadal będą zatrudniani dzieci i mężowie pracowników tej szkoły? Ludzie byliście wybrani przez nas, nie dajcie szkalować PIS-u, którego jesteście członkami!

REKLAMA

# realista

03.07.2006 00:07

Trzeba byc masochista by na warszawskim rynku pracy chciec pracowac w szkole za 2000 brutto...

# BW

03.07.2006 18:35

WYjatkowo - popieram siekierkę!
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025