Forum › Bemowo
# BatalionówChłopskich 22.12.2017 00:26 |
|
Co zrobić z parkującymi na chodniku Batalionów Chłopskich samochodami ? Przecież tam się nie da przejechać spokojnie ... obowiązkowo wprowadzić zakaz zatrzymywania albo zlikwidować ścieżkę rowerowa. Ja osobiście jestem za pierwsza opcja ...
|
# zielonemazowsze 22.12.2017 10:01 |
|
Rozwiązanie jest prostsze i o nim kilka razy już tu pisano. Krótko; stworzenie z Chrzanowa pierwszej w Polsce strefy bez samochodów. Organizacja parkingu na klepisku po wschodniej stronie Lazurowej na wysokości BCh i wprowadzenie zakazu ruchu na terenie całego Chrzanowa.
|
# piotrekf 22.12.2017 10:12 |
|
Ulica Lazurowa otwarta, bardzo dobrze. Jednak korek przeniósł się teraz trochę dalej. Przez wąskie gardło pomiędzy Górczewską a S8 samochody stoją już od ul. Doroszewskiego, a przejazd przez Rondo Radia Wolna Europa jest zablokowany w każdym kierunku.
|
# lideksynubeka 22.12.2017 12:36 |
|
@ zielonemazowsze
Wal się. Lepszym pomysłem jest stworzenie z Warszawy i z całej Polski strefy wolnej od łapówkarskich pseudoekologów wymuszających haracze za opinie środowiskowe |
# Zielono mi 22.12.2017 19:34 |
|
No i mamy porządnie wyglądające szpalery nowych drzew. Pamiętam lamenty co niektórych mieszkańców z czasu gdy rozpoczęto wycinkę koślawych, wrastających w jezdnię i podsychających drapaków.
|
# kierowca bombowca 23.12.2017 16:31 |
|
#Zielono mi napisał(a) 22.12.2017 19:34 To nie lamenty tylko prosta troska o jakość powietrza - ile lat potrzeba aby te "szpalery nowych drzew" ( o ile się przyjmą ) zaczęły produkować tyle tlenu co te stare (nawet jeśli niektóre były koślawe i podsychały od nadmiaru soli zimą ).No i mamy porządnie wyglądające szpalery nowych drzew. Pamiętam lamenty co niektórych mieszkańców z czasu gdy rozpoczęto wycinkę koślawych, wrastających w jezdnię i podsychających drapaków. W ogóle to słaba ta przebudowa - brak wyjazdu w lewo z Doroszewskiego i nieposzerzony kawałek do S8 jeszcze bardziej korkuje rondo z Górczewską. A brak 100m drogi dla rowerów przy Orlenie jest po prostu śmieszny. |
# Okapi 23.12.2017 18:11 |
|
Widok ryyjówi słoi z chrzanowa.........bezcenny hahaha
|
# Darek bb 23.12.2017 18:22 |
|
Heh, kufffa dwupasmówkę burakom zrobili, pozabijają się na niej tymi swoimi furmankami
|
# Zielono mi 23.12.2017 19:15 |
|
Produkcja tlenu przez drzewa przy ulicy Lazurowej w skali globalnej nie ma żadnego znaczenia. Zasadniczym producentem tlenu którym oddychamy jest plankton w morzach i oceanach, gleba na wszystkich kontynentach oraz dżungle w Amazonii, Kongu, Indochinach i na Borneo.
|
# jkk 23.12.2017 22:18 |
|
Zielono mi. U nas tylko trują.
|
# m1as 30.12.2017 18:20 |
|
Fajnie, ale nowa jezdnia nie ma ostatniej warstwy nawierzchni, przy Wyki nie ma jeszcze świateł, nie wiadomo po co czynne są światła po nieistniejącej stronie Człuchowskiej.
|
# BeMózg 31.12.2017 02:29 |
|
Nowa jezdnia nie ma ścieralnej warstwy nawierzchni, ponieważ:
1) panujące obecnie warunki atmosferyczne uniemożliwiają lub co najmniej utrudniają ułożenie tej warstwy z zachowaniem wymaganej jakości i trwałości; 2) wytwórnie mas bitumicznych o tej porze roku nie pracują - z uwagi na warunki atmosferyczne nie ma zapotrzebowania na ich wyroby, korzystając zaś z tej przerwy dokonują remontów i modernizacji. |
# m1as 01.01.2018 15:35 |
|
W takim razie skąd na wschodniej jezdni w ogóle wziął się asfalt, skoro wytwórnie w grudniu nie pracują? Harmonogram prac powinien uwzględniać również i regularne dostawy zaopatrzenia, i pewnie przewiduje, skoro niedawno wylewali asfalt na ścieżki rowerowe. Pogoda jest dobra, mrozu nie ma i prace można prowadzić. Nie wszystkie wytwórnie asfaltu mają przestoje zimowe, taka ciepła zima to i dla nich zarobek.
|
# BeMózg 02.01.2018 02:23 |
|
Wszystkie wytwórnie asfaltu w Polsce mają przestoje zimowe, ponieważ zarówno asfalciarze jak i inwestorzy przewidują, że w Polsce od grudnia będzie zima. Zwykli ludzie również to przewidują, kupując opał, ciepłe ubrania i buty - znacie kogoś, kto tego nie robi? A że zima tym razem nie przyszła? - No cóż, taki mamy klimat... "Taka ciepła zima" może z dnia na dzień się skończyć, przez co asfalciarze zostaliby z niesprzedanym materiałem i niepotrzebnie pracującą linią produkcyjną.
Zaś asfalt na jezdni wschodniej i drogach dla rowerów udało się położyć jeszcze przed faktycznym rozpoczęciem sezonu zimowego. Odnośnie harmonogramu prac - należałoby się zwrócić do inwestora o informację, a nie wypisywać porady w stylu Wujka Dobra Rada... |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.