REKLAMA

atal zakatek harmonia 1atal zakatek harmonia 2atal zakatek harmonia 0
Forum › Bemowo

REKLAMA

bck Dwa-Bieguny-Polskiego-Big-Beatu 2bck Dwa-Bieguny-Polskiego-Big-Beatu 0

# Tubylec

07.08.2026 16:28

Lazurowa jest fenomenalna, można się ustawić do ścigania pod światłami co kilkaset metrów. Wszystkie przejścia dla pieszych też mają światła, więc można bezpiecznie cisnąć. Do tego jest cichy asfalt albo ekrany akustyczne, więc mieszkańców nic nie powinno niepokoić. Miód malina - sto lat planowania, tak się buduje bezpieczne i komfortowe drogi w mieście.

# Konfitura

07.08.2026 23:29

Nie wiem czy komentarz Tubylca jest ironiczny, czy nas serio.
Myślę, że obecna sytuacja jest wyjątkowa i naprawdę nie było możliwości przewidzenia, że prosta i szeroka droga będzie zachęcać do testowania ile fabryka dała. To jest absolutne zaskoczenie.

# Marian

08.08.2026 09:35

Najlepiej pójść w patologię progową i karać wszystkich bo policja nie potrafi paru wariatów złapać

REKLAMA

bck kiermasz 2bck kiermasz 0

# Wwa

08.08.2026 14:27

Fotoradar wspomoże budżet państwa, będzie na uposażenia dla służb cierpiących na niedasizm.

# jkk

08.08.2026 17:14

Jadąc dozwoloną prędkością ulicą Lazurową natrafiam na każdych niemal światłach na czerwone. Światła na rondzie Lazurowa - Gorczewska wstrzymują ruch pojazdów, wystarczy zauważyć ile samochodów przejeżdża rondem a ile na nim oczekuje na możliwość jazdy - bez świateł ruch odbywał by się non stop czyli przepustowość ronda uległa by znacznemu wzrostowi.
Na jeżdżących nieprzepisowo kierowców lekarstwo jest jedno - fotoradar na kolejnych skrzyżowaniach, zbyt szybka jazda czy jazda na czerwonym świetle nagradzana finansowo oraz przyznawaniem kolejnych punktów.
Ironia Tubylca bardzo trafna.

# Jaś wendrowniczek

08.08.2026 22:20

Ja bym powiedział, że jeżdżą tam nawet i 200 km/h.
Prawie codziennie jeżdżę ta ulica i wg mnie jest ona spokojna i nie ma sytuacji wskazanych w artykule.

REKLAMA

norblin lipiec 02 2norblin lipiec 02 0

# zjelonek

12.08.2026 19:36

#Jaś wendrowniczek napisał(a) 08.08.2026 22:20
Ja bym powiedział, że jeżdżą tam nawet i 200 km/h.
Prawie codziennie jeżdżę ta ulica i wg mnie jest ona spokojna i nie ma sytuacji wskazanych w artykule.
A najbezpieczniej jest w korku przed Górczewską..
Jedyne zagrożenie jest ze strony hulajnog. One powinny być rejestrowane jako motorowery. Ale lobby wypozyczalni-pralni jest silne

# Bemman

24.08.2026 12:38

Problem jest wzdłuż Lazurowej ale również wzdłuż Człuchowskiej. Pamiętam jakby zdążył się dzisiaj, tragiczny wypadek przy Świetlików, kiedy rozpędzony kierowca wpadł samochodem na chodnik i zabił kobietę przy Rosmannie. Następnego dnia na tym samym odcinku, niektórzy kierowcy ponownie pędzili bez opamiętania.
Na Lazurowej potrzebne są automatyczne światła dyscyplinujące lub fotoradar w obu kierunkach. Patrol policji o co jakiś czas powinien kontrolować wydechy głośnych samochodów i motocykli z usuniętym katalizatorem / dB-killerem i powinien zabierać dowody rejestracyjne.
Tymczasem mam wrażenie że policja wieczorami celowo omija Lazurowa.
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

bck spolecznosciowy 3bck spolecznosciowy 0
Wstąp do księgarni

REKLAMA

bck zajecia zapisy 1bck zajecia zapisy 2bck zajecia zapisy 0

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

bck open stage 2026a 2bck open stage 2026a 0

REKLAMA

bck akademia malucha 2bck akademia malucha 0

REKLAMA

autoreklama tustolica 3autoreklama tustolica 0

REKLAMA

bck wakacje 2026 1bck wakacje 2026 2bck wakacje 2026 0

REKLAMA

pan materac 08-2026 3pan materac 08-2026 0

REKLAMA

cmp moje zdrowie 1cmp moje zdrowie 2cmp moje zdrowie 0

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA