REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Kradzieże rowerów

# Królewna Fiona

19.03.2004 11:19

Pewnie zaraz pomyślicie że jestem monotematyczna...
Ale chciałam się dowiedzieć czy na Buczynku bardzo kradną rowery?
moim znajomym ukradli z balkonu! Tylko że oni mieszkai w bloku który miał "niski" parter - tzn. na parterze mieszkali ludzie i po ich balkonach złodziej mógł się dostać na balkon wyżej (moi znajomi mieszkali na II piętrze).
Ja mieszkam w 9 na Książkowej (tej z literkami przy Światowida) i mam zakryty balkon (na II piętrze). U nas na parterze są sklepy więc chyba nie ma mowy żeby ktoś się wdrapał na piętro? Jakie są wasze doświadczenia? Czy w takim bloku jak mój też mogą mi zwinąć rower z balkonu? Chyba bym się zapłakała na śmierć... A z drugiej strony, nie mam piwnicy i w domu rowery starsznie zagracają...

# kowa

19.03.2004 11:55

Teraz wiedzą gdzie szukać fajnego roweru.
Złodzieje są wszędzie i często z sobą rywalizują np. kto wyjmie rower z najbardziej nieprawdopodobnego balkonu lub schowka.
policjant

# Teresa

19.03.2004 12:24

ale Ty jesteś monotematyczna.........

REKLAMA

# Policjant II

19.03.2004 16:05

Królewno Fiono Twoj tekst jest niczym z kawału o blondynkach. Podaj jeszcze złodziejom marę roweru, a będą mieli pełne dane.

# Królewna Fiona

19.03.2004 18:21

Wasza nie - blondynkowa logika mnie poraża W bloku o którym pisałam jest co najmniej kilka, jeśli nie więcej balkonów na których rowery są zawieszone na ścianie i widać je z daleka. Nie trzeba więc specjalnie wysilać mózgownicy, by się domyśleć które rowery w razie czego "znikną"
Jeśli jednak jakiś złodziej połaszczy się na mój supermarketowy rower, to będzie musiał przelecieć ok 20 - 30 blakonów które znajdują się na II piętrze tego bloku. Życzę mu "powodzenia", tym bardziej że jeszcze nie zadecydowałam czy rzeczywiście będzie stał na dworzu.

# Duśka

19.03.2004 19:47

Dla złodzieja nie ma trudnych dróg. mnie ukradli rower ze schowka. Duśka

REKLAMA

# Kotkaa

20.03.2004 17:15

Nasze rowery zimują na strychu zaprzyjaźnionego domu, a w lecie stoja po prostu w mieszkaniu - na balkon wystawiane są, kiedy maja przyjść goście, jest malowanie itp. Znajomi podciągają swoje pojazdy na bloczkach pod sufit w przedpokoju...
Rower da się ukraść z każdego miejsca, niestety.

# Diabełek

22.03.2004 15:53

To wszystko brzmi jak w tym kawale z Radia Erewań "Czy w Moskwie na Pl. Czerwonym, daja za darmo rowery? Nie dają, lecz kradną i nie w Moskwie tyko w Tblisi". Parafrazując można to przerobic na Buczynek i wtedy jest i smieszna i straszna jak w Sojuzie. Przyjemnego dnia.
Ps. Rower nalezy przykuć do balkonu grubym, hartowanym łancuchem i jest OK.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA