Forum › Warszawa
# vitek 29.02.2016 18:54 |
|
Paniusia Bożena niech nauczy się machać rączką
|
# caroli 29.02.2016 23:52 |
|
Mieszkam w Anglii i wszystkie przystanki są na żądanie jakoś nikt nie ma problemu żeby "zamachac" ręką czy wcisnąć guzik...i nie dziwi mnie ze taki obyczaj panuje w małych Angielskich miasteczkach ale to samo praktykowane jest w Londynie!nie zamachasz ręką nie pojedziesz!proste!
|
# Monita 01.03.2016 11:02 |
|
#caroli napisał(a) 29.02.2016 23:52 Mieszkam w Anglii i wszystkie przystanki są na żądanie jakoś nikt nie ma problemu żeby "zamachac" ręką czy wcisnąć guzik...i nie dziwi mnie ze taki obyczaj panuje w małych Angielskich miasteczkach ale to samo praktykowane jest w Londynie!nie zamachasz ręką nie pojedziesz!proste! W Danii jest tak samo. Jak i w wielu innych krajach. U nas problem jest tylko z tym, że kierowcy zazwyczaj jeżdżą jak rajdowcy i oczywistym jest, że się nie wyrobią z hamowaniem bez szwanku dla innych. Dla osób z sokolim wzrokiem szalony kierowca nie jest problemem, bo może machać dużo wcześniej. Dla większości-tym bardziej osób starszych-jest to niestety duży problem. Dlatego machają w ostatniej chwili.... |
# Gajew 01.03.2016 23:00 |
|
Warszawsiokom ciężko rączkę podnieść, a później najlepiej wyżyć się na kierowcy. 5lat pracowałem w stolicy gorszego bydła nie ma chyba w całej europie
|
# Bartek Boruta 02.03.2016 06:45 |
|
Kierowcy jadącego 8-10 godzin w komunikacji miejskiej jest obojętne czy zatrzymać się na przystanku czy nie ale ma niekiedy 3 przystanki w rozkładzie jazdy w czasie 1 minuty
|
KasiaeM 02.03.2016 11:52 |
|
O ile dobrze pamiętam zawsze kierowcy autobusoów zatrzymywali się na każdym przystanku jeśli ktokolwiek na nim stał. Ostatnio się spotkałam właśnie z tą sytuacją że stała pani na przystanku i autobus pojechał dalej. Później gdzieś się doczytałam że trochę zmienili przepisy w związku z przystankiem "na żądanie". Trzeba wyraźnie zasygnalizawać, aby autobus sę zatrzymał.
|
# Pracownik Arkadi 06.04.2016 09:49 |
|
Tak naprawdę nie tylko pasażer jest zły kierowcy nie są bogami a tak się zachowują. Sytuacja pod C.H.Arkadia godzina 0.20 5 osób na przystanku z czego 3 machają, kierowca zjechał do zatoczki nie zatrzymując się i odjechał. Wiec raczej widział pasazerow. Jeżeli było by to lato to nic strasznego ale był to środek zimy i kobieta ok. 80 lat na przystanku. Zgłosiłem to od razu po zdarzeniu mieli wyciągnąć konsekwencje,ale i tak wiem podświadomie ze ZTM ma głęboko gdzieś takie zgłoszenia
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.