REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

# Pio

03.11.2020 20:31

Hmmm...z tego artykułu też nic nie wynika.

# paw

04.11.2020 11:27

Moja córka skierowanie na wymaz dostała 23 października - wynik pozytywny
wczoraj o północy to jest 3 listopada zakończyła izolację
do tej port nikt z sanepidu do nas nie zadzwonił. Kilkakrotnie sam dzwoniłem do PSSE ale zawsze słyszałem "proszę czekać, ktoś zadzwoni" pisałem też na formularz kontaktowy - bez odzewu. Zgłosiłem kontakt z osobą zakażoną - bez odzewu. Tylko policja dzwoni i sprawdza czy jesteśmy w domu.
Dramat, nikt nic nie wie. No ale trudno się dziwić, nikt przecież nie zwiększył zatrudnienia w sanepidzie (a tam ludzie też chorują). Rząd zamiast zająć się walką z pandemią woli wypłacić sobie nagrody i opowiadać o sukcesach.
Zaznaczę tylko, że koja córka 23 X była w szkole widziała się z nauczycielami, kolegami i koleżankami. Nikt nie zapytał z kim miała kontakt, klasa nie trafiła na kwarantannę, Szkoła została poinformowane przez nas, lekarz też zgłosił do sanepidu szkołę, Dyrektor szkoły również zgłosił do sanepidu fakt zakażenia ucznia i co ? i nic.
Doświadczyliśmy tej "walki" i jak słyszę o kolejnych obostrzeniach, zamykanych restauracjach, basenach itd. to pytam gdzie my jesteśmy ? co to da skoro nie działa najprostszy z najprostszych system izolacji ludzi po potwierdzonym kontakcie z zarażonym. Zamykamy cmentarze a w tym czasie wnuczki z klasy mojej córki wracają do domów, do dziadków i roznoszą wirusa. Szkoda gadać

# Wiesia

12.11.2020 20:19

Wyrzuć telewizor to koronki nie zobaczysz. Niecały 1% zachorowań i zrujnowana gospodarka.

REKLAMA

# qvertz

12.11.2020 20:24

To, że domownicy są z "automatu" na kwarantannie, jest martwym przepisem. Nikt nie jest w stanie tego wyegzekwować. A ludzie muszą robić zakupy i normalnie egzystować. Nikt im nie pomoże. Więc niech spieprzają z idiotycznymi kwarantannami. Musieliby nad każdym czuwać dzień i noc, czy aby nie wyszedł z domu. A czy ktoś zrobił badania, ile z tych kwarantariuszy złapało po kwarantannie covida? Pewnie nieznaczący ułamek.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni