Forum › Warszawa
# Pio 03.11.2020 20:31 |
|
Hmmm...z tego artykułu też nic nie wynika.
|
# paw 04.11.2020 11:27 |
|
Moja córka skierowanie na wymaz dostała 23 października - wynik pozytywny
wczoraj o północy to jest 3 listopada zakończyła izolację do tej port nikt z sanepidu do nas nie zadzwonił. Kilkakrotnie sam dzwoniłem do PSSE ale zawsze słyszałem "proszę czekać, ktoś zadzwoni" pisałem też na formularz kontaktowy - bez odzewu. Zgłosiłem kontakt z osobą zakażoną - bez odzewu. Tylko policja dzwoni i sprawdza czy jesteśmy w domu. Dramat, nikt nic nie wie. No ale trudno się dziwić, nikt przecież nie zwiększył zatrudnienia w sanepidzie (a tam ludzie też chorują). Rząd zamiast zająć się walką z pandemią woli wypłacić sobie nagrody i opowiadać o sukcesach. Zaznaczę tylko, że koja córka 23 X była w szkole widziała się z nauczycielami, kolegami i koleżankami. Nikt nie zapytał z kim miała kontakt, klasa nie trafiła na kwarantannę, Szkoła została poinformowane przez nas, lekarz też zgłosił do sanepidu szkołę, Dyrektor szkoły również zgłosił do sanepidu fakt zakażenia ucznia i co ? i nic. Doświadczyliśmy tej "walki" i jak słyszę o kolejnych obostrzeniach, zamykanych restauracjach, basenach itd. to pytam gdzie my jesteśmy ? co to da skoro nie działa najprostszy z najprostszych system izolacji ludzi po potwierdzonym kontakcie z zarażonym. Zamykamy cmentarze a w tym czasie wnuczki z klasy mojej córki wracają do domów, do dziadków i roznoszą wirusa. Szkoda gadać |
# Wiesia 12.11.2020 20:19 |
|
Wyrzuć telewizor to koronki nie zobaczysz. Niecały 1% zachorowań i zrujnowana gospodarka.
|
# qvertz 12.11.2020 20:24 |
|
To, że domownicy są z "automatu" na kwarantannie, jest martwym przepisem. Nikt nie jest w stanie tego wyegzekwować. A ludzie muszą robić zakupy i normalnie egzystować. Nikt im nie pomoże. Więc niech spieprzają z idiotycznymi kwarantannami. Musieliby nad każdym czuwać dzień i noc, czy aby nie wyszedł z domu. A czy ktoś zrobił badania, ile z tych kwarantariuszy złapało po kwarantannie covida? Pewnie nieznaczący ułamek.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.