REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# Słodowiec

29.09.2021 13:28

Wycofanie, po latach, linii 520 z Broniewskiego, było dla wielu ludzi dużym utrudnieniem. Prośby o przywrócenie spotkały się z kompletnym niezrozumieniem potrzeb mieszkańców, w tym wielu starszych ludzi. Ówczesny niedorzecznik ZTM utrzymywał, że przywrócenie nie jest potrzebne, "bo przecież mamy metro" Staruszko, staruszku, matko z wózkiem. Wędrujcie z Broniewskiego do Kasprowicza. Przecież taki spacer to samo zdrowie niezależnie od pory roku.

# DzbanPL

29.09.2021 16:39

Najlepsza linia ever to było E-1. Szybsza niż metro.
To był pocisk nie autobus.

# Jaaa

30.09.2021 11:34

7-8 min z Marysina do Centrum Warszawy??? Autor chyba trochę popłynął....

REKLAMA

# Robert Żoliborz

30.09.2021 11:58

Ikarusy na J nie jeździły Waszyngtona a Mostem Łazienkowskim i Stanów Zjednoczonych. Wiem bo jeździłem na praktyki do PCO na Ostrobramskiej z przystanku Włościańska, Co za bzdury piszecie!

# Vlepka

30.09.2021 13:09

#Robert Żoliborz napisał(a) 30.09.2021 11:58
Ikarusy na J nie jeździły Waszyngtona a Mostem Łazienkowskim i Stanów Zjednoczonych. Wiem bo jeździłem na praktyki do PCO na Ostrobramskiej z przystanku Włościańska, Co za bzdury piszecie!
Młody człowieku, czytaj ze zrozumieniem. Most Łazienkowski wraz z trasą otwarto 1974 i dopiero wtedy mogła jeździć tą trasą.

# Wwa

30.09.2021 13:17

Ja to pamiętam autobus B(późniejsze chyba 522) bo praktycznie tylko z niego od małego korzystałem ,dojeżdżałem nim wszędzie gdzie potrzebowałem,tak się złożyło że nawet z rodzinki wszyscy mieszkali przy tej linii,jeździł od Olbrachta na Woli(gdzie mieszkam) aż po koniec Wilanowa,zahaczając po drodze o wszystkie ważne miejsca.Teraz to nawet do Łazienek bez przesiadki się nie da dojechać.

REKLAMA

# R-10 Ostrobramska

02.03.2024 18:51

Ja jeszcze pamiętam petlę przy Reymonta, w kształcie łezki, wciśniętej przy skrzyżowaniu z Żeromskiego, razem ze 121 i 148. Oraz, jak J jadąc w kierunku Reymonta musiała na Pl. Komuny Paryskiej odbić najpierw w prawo, w stronę Kina Wisła, by móc skręcić w Krasińskiego. Nie pamiętam tylko, czy to z powodu taboru, który nie mieścił się w zakręt, czy z powodu zakazu skrętu w lewo. PS. Czy był już odcinek o liniach "bis"? - wciąż niektóre pamiętam.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025