Forum › Białołęka
Jak to jest z deweloperem BMI?
boss84 24.11.2016 20:01 |
|
Trwa budowa osiedla Strumykowa 19 przez dewelopera BMI. Przyznam, że zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji min. ze względu na dość dobry dojazd do centrum (tramwaj - metro). Niestety są opinie ze BMI jako zarządca wypada bardzo słabo. Czy mieszkańcy osiedli już wybudowanych przez tego dewelopera mogą coś więcej napisać na ten temat. Jak wygląda sprawa jeżeli chodzi o jakość mieszkań i budynku? Czy deweloper buduje solidnie? Jak z wyciszeniem lokali? A może na forum są już przyszli mieszkańcy tego nowego osiedla i mogą coś więcej powiedzieć jak wyglądała sprawa z podpisywaniem umów deweloperskich itp. Za wszystkie informację będę bardzo wdzięczny.
|
Obi_Wattel 24.11.2016 21:26 |
|
Pytasz obcych ludzi na forum, w którym bloku kupić mieszkanie?
Poszukaj, co już napisano o nim, pojedź na osiedle, popytaj mieszkańców, zadzwoń do administratora. Chyba, że pracujesz w BMI, to po prostu wykup reklamę. |
boss84 24.11.2016 22:18 |
|
Źle mnie zrozumiałeś. W moim poście nie ma pytania w którym budynku mam kupić mieszkanie. Pracownikiem dewelopera też nie jestem. Na miejscu budowy byłem nie jeden raz. Z samym deweloperem rozmawiałem wielokrotnie. Co do opinii w internecie jakie znalazłem o BMI wynika, że jest kiepskim zarządcą nieruchomości ale są to też opinie z przed 10 lat więc wiele mogło się zmienić zarowno na lepsze jak i na gorsze. Mało jest informacji o inwestycji na Strumykowej dlatego pozwoliłem założyć wątek na tym forum licząc na to że może znajdą się osoby które mogą powiedzieć coś więcej. Co do pytania mieszkańców osiedli to w moim przekonaniu jest to trochę niezręcznie chodzenie po zamknietym osiedlu i zaczepianie ludzi :-) ale faktycznie warto się zastanowić nad taką metodą.
|
prbeataw 07.12.2016 18:06 |
|
a jak wygląda sprawa czynszu ? ile z m2 ? też czytałam na jakimś starym forum, że np. nie ma nigdy nadpłat itp. Wraz z mężem również zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w 19, ceny z tego co wiem poszły w górę, bo w 19a płacili nawet o 1tys mniej za m2.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.