REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Ile "kosztuje" opiekunka do dziecka?

# Młoda Mama

23.05.2003 15:13

Witam na Forum - po raz pierwszy.
Kilka tygodni temu urodziłam dziecko - za kilka miesięcy będę musiała wracać do pracy.
Goraco proszę o odpowiedź - z jakim kosztem wiąże się teraz zatrudnienie opiekunki do dziecka na Tarchominie? Jakie panie opiekunki mają teraz stawki? I gdzie taką wartą polecenia panią znaleźć?
PS. Jeżeli ten temat już pojawił się na forum, proszę jedynie o odesłanie do właściwego wątku.

# Dorota od Michasia

23.05.2003 21:28

Przede wszystkim gratulacje!
Opiekunkę chyba najłatwiej znaleźć od/po wakacjach - po prostu poprzedni podopieczni jadą z rodzicami na urlop albo do dziadków, a potem idą do przedszkola; wtedy też pojawiają się liczne ogłoszenia na słupach. Z uwagi jednak na problem z przedszkolami na Tarchominie, może to nie być takie oczywiste. Myśmy nasza nianię "odziedziczyli" po dziecku znajomych (to najlepszy i najbezpieczniejszy układ). Jeśli chodzi o koszty, to niestety na ogół nianie życzą sobie stawkę godzinową, ale przyznaję że nie wiem, jak się ona kształtuje w naszej dzielnicy. Układ taki jest dość niewygodny i raczej nieopłacalny. Rzadziej udaje się dogadać tak, jak my z panią Krysią: stała pensja (również w czasie przerw świątecznych i wakacji!), ale za to nie trzeba się szarpać w pracy - jak wrócisz wcześniej, to opiekunka wcześniej pójdzie do domu, jak ty się spóźnisz, to ona z kolei nie urwie ci głowy itd. Ceny zależą od zakresu obowiązków - ew. dodatkowe gotowanie, prasowanie etc. Osobiście wolę, żeby niania jedynie odgrzała żarcie małemu i zajmowała się tylko nim, w końcu przede wszystkim po to jest. Myśmy się umówili z naszą nianią na 1000 zlotych za 7,5-8 godzin, ale wielokrotnie zdarzało mi się spóźniać z pracy. Obecnie niania przychodzi na krócej, bo jestem na urlopie macierzyńskim po urodzeniu drugiego dziecka (niania bierze Michasia na spacer, daje mu jeść, bawi się z nim, a ja mogę w tym czasie spokojnie zająć się juniorem), ale gdy latem wrócę do roboty, znów będzie miała co robić. Powodzenia w poszukiwaniach, dobrze że zaczynasz już teraz - popytaj wśród znajomych.

# ka$ka

23.05.2003 21:50

Ja też gratuluję! Dwa lata temu zatrudniałam opiekunkę do córki. Dogadałam się z nią na 7 zł za godzinę. To podobno wtedy było bardzo tanio, a niania była wspaniała. Jeżeli chcesz, mogę do niej zadzwonić i popytać. Myślę, że będzie mogła polecić jakąś znajomą panią do dzieci.

REKLAMA

# stefan do młodej mamy

23.05.2015 23:58

Tyle ile jej zapłacisz a ona weźmie to co jej zaoferujesz.

# Aleksanderka

06.10.2015 14:15

Poprzez serwis http://otoniania.pl/ można szybko i sprawnie poszukać opiekunki. Mi znalezienie fajnej niani zajęło dwa dni.

nianiapolska

29.08.2016 18:21

Czsy sie zmieniaja, wiec teraz kosztuje niania w Warszawie od 15 zl. godzina - a nawet i 35

REKLAMA

nianiapolska

29.08.2016 18:29

#ka$ka napisał(a) 23.05.2003 21:50
Ja też gratuluję! Dwa lata temu zatrudniałam opiekunkę do córki. Dogadałam się z nią na 7 zł za godzinę. To podobno wtedy było bardzo tanio, a niania była wspaniała. Jeżeli chcesz, mogę do niej zadzwonić i popytać. Myślę, że będzie mogła polecić jakąś znajomą panią do dzieci.
Tak, to wtedy tanio było, a zobacz ile teraz chcą www.naszaopiekunka.pl

# Kaja

29.08.2016 18:43

Wilanow 2 tys i ani grosza mniej.

# barabasz

16.06.2018 13:22

za 7zł na godzinę powierzylas swoje dziecko? gratuluje, moze trzeba było dac dzieciaka za free bezdomnemu z centralnego

REKLAMA

# Martiqa

16.06.2018 13:23

Białołęka min 20zł za h
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni