# ola 29.01.2014 11:42 |
|
Racja! To podobna sytuacja jak na Ursynowie. Ludzie kupili mieszkanie i mają problem, że im lotnisko ciszę zakłóca.
|
# gość 29.01.2014 11:44 |
|
Znam dobre przysłowie na daną sytuację "Widziały gały co brały"!
|
# stefan 29.01.2014 12:29 |
|
dokładnie "Widziały gały co brały"
a tak w ogóle to jaki zdroworozsądkowy człowiek wierzy developeowi, no ludzie, litości. Celem developera jest tylko i wyłącznie sprzedaż mieszkania po jak największej cenie, zrobi wszystko by osiągnąć swój cel. |
# eRDe 29.01.2014 12:57 |
|
Nie przesadzajmy, Farysa jest spory kawałek od huty, bardziej chyba tam Pułkową słychać.
|
# Mieszkaniec Bielan 29.01.2014 13:11 |
|
Poza tym chyba jeszcze bardziej na hałas od Huty narażeni powinni być mieszkańcy z ul. Heroldów i okolic ul. Encyklopedycznej, a w podobnym stopniu - "starych" Młocin.
|
# fifi 29.01.2014 13:19 |
|
Każdy inteligentny człowiek kupując mieszkanie zapoznaje się z planami zagospodarowania terenu nie mówiąc o już istniejących obiektach w otoczeniu. "Ślepa baba w karty nie gra" - mówi przysłowie. Warszawiacy wiedzą, że huta była i jest, a "słoiki" muszą uczyć się stolicy - jednak tupet nie zawsze wystarczy !
|
# bielanka 29.01.2014 14:08 |
|
niestety to nagminne, że szukając mieszkania, koncentrujemy się na cenie i rozkładzie, ewentualnie wielkości osiedla ... A co za przysłowiową miedzą - mało kogo interesuje. Część z nas nie fatyguje się nawet na wycieczkę, żeby rozpoznać potencjalne sąsiedztwo. Kupujemy mieszkanie na papierze i tyle.
Podobna sytuacja jest w okolicach wysypiska śmieci w Radiowie: w okolicy zbudowano wiele nowych, stosunkowo niedrogich osiedli. I nagle zaczęło śmierdzieć ? |
# zbielan 29.01.2014 14:28 |
|
Podobna sytuacja jest w okolicach wysypiska śmieci w Radiowie: w okolicy zbudowano wiele nowych, stosunkowo niedrogich osiedli. I nagle zaczęło śmierdzieć ?
drobna różnica - wysypisko miało być wygaszone i zamknięte w 2013, o zamykaniu huty nie słyszałam. |
# Młocinianka 29.01.2014 16:54 |
|
To jedna z najlepszych części Bielan, jak nie najlepsza. Hałas jest wymysłem.
|
# sandacz 29.01.2014 17:27 |
|
Na Farysa (kiedyś to była Epicka) mieszkam od 55 lat i za żadne skarby świata się nie wyprowadzę
|
# roger 30.01.2014 11:55 |
|
Jak to możliwe, żeby tym na Farysa przeszkadzała Huta, na którą nie narzekają mieszkańcy osiedli z Młocin wschodnich (Encyklopedyczna, Heroldów), graniczących z terenami Huty?! A ruchliwa i jakże hałaśliwa ulica Pułkowa, oddzielająca Farysa od w/w bloków i samej Huty im nie przeszkadza?!
Niech nie próbują zamieszkać na Ursynowie albo Okęciu, bo każą zamknąć lotnisko!!! |
# Mieszkaniec Młocin 31.01.2014 12:32 |
|
Dziwny artykuł. Jako mieszkaniec z ul. Encyklopedycznej nie słyszę tego hałasu. A mieszkający dalej od huty z ul. Farysa słyszą?
|
# Tomek 01.02.2014 12:11 |
|
Dokładnie, bez jaj, a potem płacz, że Polska nie ma przemysłu i bezrobocie, ludzie chcą Hutę zamknąć, ponieważ hałasuje. Torów wyścigowych już nie ma, niedługo lotniska, fabryki, huty itd. Będzie cisza spokój i tylko bieda piszczy.
|
# Encyklopedyczna 19.02.2014 13:16 |
|
Od trzech lat mieszkam w bloku na Encyklopedycznej i naprawdę zdziwił mnie ten artykuł. Huta owszem, pracuje - widzę dym unoszący się nad kominami, ale jej po prostu nie słychać. Ani w domu, ani przy uchylonym oknie, ani na spacerze. Bloki mają wiele wad (ach ten przeciekający dach i gwarant nie dający znaku życia), ale akurat hałasy z huty do nich nie należą...
|
# Pola 04.09.2019 13:56 |
|
Ja zawsze lubiłam Bielany, dobrze mi się kojarzy ta dzielnica, sporo czasu się tam spędzało. Teraz zamierzam tam wrócić na stałe, kupić mieszkanie, ustatkować się jakoś. Właśnie ruszyła przedsprzedaż mieszkać w miejscu, które najbardziej mnie interesuje. Wszystkie najlepsze kąski nie zostały jeszcze zarezerwowane, ale nie ma co czekać! http://lp-metropark.homeinvest.pl/
|
# MagdaM 17.10.2019 08:40 |
|
Bielany to moje miejsce na ziemi. Mieszkam tutaj od dziecka i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej. Zawsze chciałam połączyć ciszę i spokój z świetnym dojazdem do miasta. Między Żoliborzem a Bielanami kupiłam mieszkanie od Home Invest. Pomogli z kredytem i dzięki temu, mamy nasze małe miejsce na ziemi. Świetnie to zlokalizowali- wokół dużo zieleni, a także blisko znajduje się metro. Polecamy tą inwestycję!
|
# zorza 20.03.2020 14:33 |
|
A ja lubię Bielany. Dla mnie to idealne miejsce do życia. Kupiliśmy mieszkanie od home Invest, z którego jesteśmy bardzi zadowoleni. Ich inwestycje oceniam bardzo wysoko :)
|
# karol00 22.08.2020 15:24 |
|
Cześć mam pytanie korzystał ktoś z was z pomocy Agencji Nieruchomości Tur ?? https://tur-nieruchomosci.pl/
znalazłem u nich fajną ofertę ale nie wiem jak z nimi jest ktoś pomoże ??? |
# Jan 05.10.2020 03:36 |
|
Cha cha cha, zabawne, wszystkie komentarze wyglądają jakby je ten sam developer pisał. Czytelnicy, przejdźcie się Wazów w nocy - 50-60 decybeli wali po uszach całymi godzinami
|
# Darek0912 02.04.2023 11:58 |
|
Trzeba czasem skorzyać z dobrego doradcy :)
https://dlnnieruchomosci.pl/ |
LINKI SPONSOROWANE