REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

Hałas z huty Arcelor Mittal

danton

22.07.2013 13:02

Witam forumowiczów,
Czy zauważyliście (szczególnie mieszkańcy Dantego i Wergiliusza) zwiększone natężenie niskich dźwięków dochodzących z huty? Szczególnie wieczorem i w nocy słychać dość jednostajny hałas jakichś urządzeń (wetnylacja, chłodzenie?) który odbija się między blokami i wpada do mieszkań nawet przy zamkniętych oknach. Początkowo sądziłem, że to klimatyzacja w pobliżu, ale ten niski dźwięk wydaje się żeglować na wietrze stąd podejrzewam, że źródło jest dalej, najpewniej na terenie huty. Ktoś z osiedli Nowe Bielany ma podobne spostrzeżenia?
Pozdrawiam
D

# Łogdan Bazuka

31.07.2013 13:26

Tutaj coś na ten temat ,
http://forum.gazeta.pl/forum/w,296,145992917,145992917,Nocne_halasy_i_zapachy_fabryczne_na_Zoliborzu.html

# Rafał

05.08.2013 15:40

Na Przy Agorze też słychać. Jest to dość uciążliwe, szczególnie w lato kiedy ciężko jest usnąć przy zamkniętym oknie.

REKLAMA

ewa

09.08.2013 15:19

Witam;
tak, oczywiście że słyszymy i nie daje nam to spać , a jestem mieszkanką ul.Wolumen.Właśnie się dowiedziałam gdzie składać skargę na ten temat i napisałam pismo , które zamierzam wysłać. Myślę , że jeśli inni mieszkańcy też zaczną słać takie skargi to może ktoś się tym zajmie . Podaję nazwę instytucji do kt. należy pisać ; Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska ul.Bartycka 110A 00-716 Warszawa

# Mariusz

07.01.2014 22:26

Hałas słychać też na Młocinach, ul. Farysa. Jest bardzo uciażliwy - szczególnie wieczorami i w nocy. Nie pozwala zasnąć. Mieszkamy tu od kwietnia 2013, a miejsce wybraliśmy ze wzgledu na park młociński i cisze. Nie wiem co wymyslili w tej hucie ale mocno przegieli. Jutro pisze do ich rzecznika prasowego i jesli sami czegoś z tym nie zrobią trzeba ruszyć z jakąś akcja społecznosciową i to zastopować!

# Samorzad Mlocin

08.01.2014 16:14

@ Mariusz
Wrzucilismy Pana glos na facebooka Samorzadu Mlocin. Dyskusja trwa. Zapraszamy do zajrzenia!

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą