REKLAMA

bck balwanek 1bck balwanek 2bck balwanek 0
Forum › Bemowo

REKLAMA

cmp 09-2025 2cmp 09-2025 0

# Tubylec

04.11.2025 12:48

Radarowy wyświetlacz prędkości jest genialny. Powoduje naturalny u kierowcy odruch wyścigowy - chce się jechać szybciej niż ostatnim razem i bić poprzedni rekord. Niech zamontują, na pewno będzie ciszej. Co do hałasu, to winni oczywiście urzędnicy. Pozowili na zabudowę wzdłuż ruchliwej miejskiej autostrady i teraz zonk. Skończy się jak zwykle, fotoradary i progi zwalniające i szykany. Wszystki kierowcy będą teraz mieli tor przeszkód.

# KMB

04.11.2025 14:35

Dodajmy do tego coroczne remonty pasa na lotnisku Chopina, które trwają miesiąc lub dwa, jak było w ubiegłych latach. Szum jest nie do zniesienia, teraz właśnie skończył się remont ale widocznie administracja lotniska doszła do wniosku, że mieszkańcy Bemowa już się przyzwyczaili i już na stałe mamy samolot przelatujący nad moim domem między 23:30, a 1 w nocy. Nie rozumiem, dlaczego pozwala się przelatywać ciężkim samolotom pasażerskim tuż nad budynkiem mieszkalnym, przecież może dojść do awarii samolotu i nie chcę myśleć co się może stać z budynkem, konsekwencje będą katastrofalne.

# jkk

04.11.2025 16:50

Pamiętam Lazurową sprzed wielu lat. Bywało tak, że pojawiały się na ulicy samochody raz na kilka minut. Ale, niewiele lat temu, budowano już zatoki dla autobusów aby stojące na przystankach autobusy nie blokowały coraz większego ruchu na ulicy. Ulice w mieście muszą być, także takie jak Lazurowa. Za kilka lat posadzone przy ulicy drzewka staną się większe, wtedy lepiej będą tłumić uliczny hałas. Rozwiązanie typu radarowy wyświetlacz prędkości może pomóc ograniczyć hałas generowany przez pędzące pojazdy tylko wówczas, gdy wspomagany będzie przez towarzyszącego mu fotografa podłączonego do policyjnej sieci.

REKLAMA

bck hip hop 2bck hip hop 0

# evrt

04.11.2025 18:41

Problemem nie są samochody same w sobie chociaz ekrany akustyczne by pomogły , natomiast problemem są głównie samochody i motocykle ze zmienionymi tłumikami które generują grubo powyżej 100 db. Ruszając taki samochód czy motocykl nie musi przekroczyć 50km/h by było go słychać jak startujący samolot. Wystarczy postawić dzwiękoradary które działają na takiej samej zasadzie jak fotoradary tylko na hałas
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

smaki zycia 2024-09-03 3smaki zycia 2024-09-03 0
Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 1san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

bemowo neurografika 2bemowo neurografika 0

REKLAMA

bck noc kultury 2bck noc kultury 0

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida 10-25 3olowkowa kraina swiatowida 10-25 0

REKLAMA

moje bielany 004 1moje bielany 004 2moje bielany 004 0

REKLAMA

autoreklama tustolica 3autoreklama tustolica 0

REKLAMA

moje bielany 003 1moje bielany 003 2moje bielany 003 0

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 3refleks chlodnictwo 2024-11-21 0

REKLAMA

bck królowa śniegu 2025 1bck królowa śniegu 2025 2bck królowa śniegu 2025 0