Forum › Białołęka
Grzyby
# POruszony 31.08.2006 08:25 |
|
Czy nie mozna własnie teraz promować Białołękę rzucając hasło dla wszystkich warszawiaków -Tu są grzyby przyjeżdżajcie.Moze wezmą z soba kije którymi popieszczą naszą naszą nieudolną władze Dzielnicy i bohaterską PiS.
|
# xc 31.08.2006 09:51 |
|
"Warszawiaków" - jakie to plebejskie. Prawidłowa forma "Warszawian".
Tak to już jest - buractwo zawsze wyjdzie, drogie przyjezdne PO. |
# kornik 31.08.2006 10:34 |
|
xc
Młody jesteś i nie pamiętasz że wiele lat poprawną formą był właśnie "Warszawiak", pewnie nie pamiętasz piosenki "nie masz cwaniaka nad WARSZAWIAKA" i wielu innych sławnych warszawiaków. To teraz mądre głowy wymyślają "poprawną polszczyznę" drogi WARSZAWIANINIE !!. (z koszyka) |
# xc 31.08.2006 16:00 |
|
Było formą potoczną, tak jak i dzisiaj. Ale nieprawidłową. Studiuj lepiej, a nie gryź się korniku.
|
# Gemini 31.08.2006 23:24 |
|
xc, nie gadaj głupot. Obie formy są poprawne.
Masz maturę od Giertycha, czy co? |
# xc 01.09.2006 03:05 |
|
nie od Giertycha, od Radziwiłł. A głupot nie gadam. Zależy czy mówi się slangowo czy literacko. Ale to jest już różnica dość wysublimowana. Dla wtajemniczonych. Nie POwszechnej masy.
|
# Zawsze warszawiak 01.09.2006 16:09 |
|
Sądzę, że warszawianin to i tak nie jest najgożej przecież napływowi mogli by używać warszawawianin albo warszawawowiak. Był taki słynny Warszawiak nazywał się Jeży Waldorf jeżeli ktoś sięgnie do jego lektury, przekona się jak mówiono i powinno się mówić. No cóż ale jak widać nowych warszawianinów nam cały czas przybywa.
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 01.09.2006 16:17 |
|
Zyl z Bogusiem. Ani na prawicy, ani na lewicy...
Mieszkali i robili to w centrum...e...he, Krzystof... ha, ha, ha... |
# Matka_Sławka_z_Gdanska 01.09.2006 16:21 |
|
Matka_sławka_z_gdańska
Oj przepaszam zapomniałam dodać jestem gejem...e...he, Krzystof... ha, ha, ha... |
# Yogi 02.09.2006 17:18 |
|
Dla mnie warszawiak jest poprawnie a jestem stąd, ale sympatycy jedynej słusznej rzadzącej wszystko wiedzą lepiej i tacy są wykształceni aż przy każdej okazji muszą się przy..... do PO. Otóż obawiam się, że ciągle żyją w świecie iluzji o swojej omnipotencji. Żałość ściska mi pewną część ciała jak czytam takie wypotki.
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 03.09.2006 12:47 |
|
Anka, swoim przerazajacym wygladem daje wrecz podrecznikowe swiadectwo do czego prowadzi nieumiejetna regulacja genetyczna w rodowodowej hodowli... za przeproszeniem, czlowieka*
Ach ! Co to to za koszmar ! * - w opisywanym wypadku, chodzi o samice. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.